Η αυτοκρατορία του Φοίνικα

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Η Πέμπτη όλο και πλησιάζει και οι απανταχού Ανορθωσιάτες ανυπομονούν για να δουν τα αποτελέσματα που θα φέρει  αυτή η γενική συνέλευση. Θα γίνει τελικά εταιρεία ή δεν θα γίνει;

Μήνες τώρα παρακολουθούμε όλοι μας μια μάχη κυριολεκτικά, να διαδραματίζεται στις τάξεις του σωματείου μας. Οι παρατάξεις είναι περισσότερες από αυτές που πιστεύουμε ότι υπάρχουν.

Οι μεγαλύτερες παρατάξεις σε γενικές γραμμές είναι των ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ και των ΜΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ. Υπάρχουν και κάποιες μικρότερες που είναι υπέρ της εταιρείας αλλά με αλλαγή του σημερινού Δ.Σ. άλλη μερίδα οπαδών απαιτεί την τιμωρία αυτών που έφεραν το σωματείο σε αυτή την κατάσταση και άλλοι φωνάζουν πως ο κόσμος ευθύνεται πρώτος για την όλη κατάσταση. Άλλοι είναι υπέρ του προέδρου και άλλοι εναντίον του, άλλοι είναι υπέρ του σημερινού προπονητή και άλλοι εναντίον, άλλοι είναι υπέρ των οργανωμένων και άλλοι εναντίον και πάει λέγοντας.

Από τα πιο πάνω μπορεί ο κάθε ένας να αντιληφθεί την κατάντια κυριολεκτικά της Ανόρθωσης του 2014, που νοσεί πλέον σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά, οικονομικά, αγωνιστικά και οπαδικά.

Είναι φορές που σκέφτομαι πως όλα αυτά ξεκίνησαν από τότε που μπήκαμε στους ομίλους του Champions League, που η Ανόρθωση έφτασε στο ζενίθ της. Μου θυμίζει λίγο την ιστορία που όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες όταν έφταναν στο ζενίθ τους επερχόταν ακολούθως και πτώση τους.  Εμφύλιοι πόλεμοι και ολόκληρες μάχες για την διεκδίκηση της εξουσίας και την απαλλαγή από την καταπίεση,  στο τέλος διασπάζονταν σε μικρές πόλεις – κράτη.

Ας ξανασκεφτούμε λοιπόν πιο θέλουμε να είναι το μέλλον της Ανόρθωσης Αμμοχώστου. Του ιστορικότερου αυτού σωματείου που μπορεί κάποιος να πει πως κάποτε ήταν μια αυτοκρατορία και το Αντώνης Παπαδόπουλος το απόρθητο φρούριό της. Πώς θέλουμε να περάσει στην ιστορία αυτή η χρονική περίοδος που διανύουμε; Σαν μια αυτοκρατορία που διασπάστηκε σε μικρά κρατίδια και χάθηκε ή σαν μια αυτοκρατορία που πέρασε από μια μικρή περίοδο παρακμής, αλλά επανήλθε δριμύτερη για να υπερισχύσει…

Ανεξάρτητα με το πιο θα είναι το αποτέλεσμα την Πέμπτη το βράδυ, είτε περάσει είτε δεν περάσει η εταιρεία, τι σημασία θα έχει αν δεν γίνουμε πάλι όλοι μαζί μια δύναμη, που θα μοιράζεται τους ίδιους στόχους, τα ίδια πιστεύω, θα αγωνίζεται για μια ιδέα, μια αυτοκρατορία; Την αυτοκρατορία που δημιούργησαν και μας παράδωσαν οι πρόγονοί μας, όπως και εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να παραδώσουμε ζωντανή στις επόμενες γενεές. Την αυτοκρατορία του Φοίνικα….  

Π.Κ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ