Έτσι απορρίφθηκε το ενδεχόμενο σύστασης της εταιρίας

Πέρασαν ήδη αρκετές ώρες από την απόφαση της Γ.Σ και μπορώ πλέον ωραία και ήρεμα να αναλύσω μέσα από το δικό μου μυαλό τους λόγους που δεν πέρασε το ενδεχόμενο σύστασης εταιρίας. Συμπεράσματα που ήρθαν μέσα από συζητήσεις που είχα και μακρυά από συναισθηματισμούς και καθαρά μέσα από λογική.

Η αντίστροφη λογική του προέδρου

Ο πρόεδρος ακολούθησε μια αντίστροφη λογική, ο κόσμος απαιτούσε κάθαρση και απόδοση ευθυνών για να πειστεί για τις προθέσεις του προέδρου όμως ο πρόεδρος έλεγε εταιρεία και ακολούθως θα έρθει και η κάθαρση. Με τον κόσμο όμως όλα αυτά τα χρόνια να βαριέται να ακούει λόγια μεγάλα και υποσχέσεις, ήταν αδύνατο να πειστεί  από μια ακόμη υπόσχεση. Δεν μιλάω για όλους, μιλάω για αυτούς που ήθελαν ένα κίνητρο να πιστέψουν πως κάτι καινούριο ξεκινά.

Μοναχικός καβαλάρης

Στο δρόμο για τη δημιουργία της εταιρίας ο πρόεδρος έμεινε ή ήταν μόνος όπως το προτιμάτε. Μπορεί σε συναντήσεις με πρώην προέδρους να βρήκαν κάποιο δίαυλο επικοινωνίας αλλά κανένας δεν βγήκε μαζί τους μπροστάρης, ο Κυριάκος Κκούσιος έδωσε στήριξη μα ζήτησε εγγυήσεις, ο Κρις Γεωργιάδης πρότεινε εναλλακτική λύση, ο Κίκης Κωνσταντίνου έκανε εισηγήσεις, οι Σάββας Κάκος και  Αντώνης Δημητρίου αρκέστηκαν σε προσωπικούς διαξιφισμούς ενώ ο Ανδρέας Παντελής ο τελευταίος πετυχημένος πρόεδρος περιορίστηκε στο να παρακολουθεί αμέτοχος τις εξελίξεις.

Αδύναμο συμβούλιο

Το τωρινό Δ.Σ είναι ίσως το πιο αδύναμο που είχε ποτέ η Ανόρθωσις, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και επί της πράξης. Λίγοι είναι οι παράγοντες που έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε μια δύσκολη στιγμή και ακόμα λιγότεροι όσοι μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο. Οπότε στον αγώνα αυτό για να πειστεί ο δύσπιστος Ανορθωσιάτης ο πρόεδρος ήταν μόνος και το αποτέλεσμα φάνηκε στην ψήφο των μελών.

Προσωπικά δάνεια

Αποτελεί κόκκινη γραμμή για πολλούς και τα αμφισβητούν. Να χρωστάει η Ανόρθωσις σε πρώην πρόεδρο κάτι εκατομμύρια είναι για πολλούς ανήκουστο ιδίως για άτομα που διετέλεσαν σε Δ.Σ. Ο πρόεδρος για αυτά δεν έκανε κάτι ουσιαστικό απλά στην ατζέντα της εταιρίας προνοούσε πως θα εξοφληθούν τελευταία. Αυτό δεν ικανοποιεί. Το καταστατικό αναφέρει ρητά πως κάθε πρόεδρος μπορεί να χρεώνει το σωματείο μέχρι 500.000 εμείς χρωστάμε  2 με 3 μύρια μόνο σε πρώην πρόεδρο. Θα πρέπει να ζητηθούν αποδείξεις για τα δάνεια αυτά ότι τα λεφτά πήγαν στην Ανόρθωση με αναλυτικά ποσά.

Ερασιτεχνικοί χειρισμοί – Σκανδαλώδης προχειρότητα

Προσωπικά δεν διάβασα όλα τα έγγραφα, δεν είχα ώρα εξάλλου να το πράξω. Περίμενα για ένα τόσο σημαντικό θέμα να έχω κάποιο χρόνο μπροστά μου να τα διαβάσω, να τα κατανοήσω και ακολούθως να τα συζητήσω. Αυτό δεν έγινε, η καχυποψία ανέβηκε και όσοι περίμεναν στην γωνία να χτυπήσουν τους δόθηκε χρυσή ευκαιρία. Στην Ανόρθωση του 2014 είναι κοινά αποδεκτό πως βασιλεύει η ψιθυρολογία και η καχυποψία.

Μη ικανοποιητικές απαντήσεις

Τέθηκαν αρκετά ερωτήματα από τα μέλη. Μέσα από τις ερωτήσεις αυτές αναδείχθηκαν τα κενά της πρότασης που είχαν ενώπιον τους τα μέλη.  Σε ορισμένες ερωτήσεις οι απαντήσεις δεν ήταν ικανοποιητικές ενώ σε άλλες δεν δόθηκε καν απάντηση.

Εδώ και τώρα

Ο πρόεδρος για τους δικούς του λόγους που δεν γνωρίζω είχε την απαίτηση να ψηφιστεί εδώ και τώρα η εταιρεία. Δεν συζητούσε και ούτε ήθελε ενδεχόμενο αναβολής. Έστω κι αν δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα. Η όλη υπόθεση σε ορισμένα μυαλά και όχι άδικα είχε την εικόνα του εκβιασμού. Μπορεί οι μεγάλες αποφάσεις να παίρνονται δίχως αναβολή όμως όταν πρόκειται για το τελευταίο σου χαρτί δεν παίρνεις την απόφαση δίχως να έχεις προηγουμένως περιορίσεις κάθε πιθανότητα αποτυχίας του εγχειρήματος.

Τόπος – Μέρα – Μειωμένη προσέλευση

Τις προάλλες σε συζητήσεις που είχα με φίλους τους είπα πως αν η προσέλευση είναι χαμηλή, η εταιρεία δεν περνά ο Θεός να κατέβει μαζί με τους 12 αποστόλους. Με δεδομένο πως οι 20 δεν πείστηκαν και ζήτησαν αναβολή είχες 20 ψήφους αρνητικούς από εκεί. Στην Κύπρο ζούμε όμως, οι 20 μπορούσαν εύκολα να επηρεάσουν από 1-2 άτομα άρα 60. Με πρόχειρους υπολογισμούς εάν έρθεις και προσθέσεις και αυτούς που δεν ήθελαν την εταιρία για λόγους αρχής σε συνδυασμό με αυτούς που δεν πείστηκαν τότε η σούμα ανέβαινε στα 75 με 80 άτομα, άρα αυτόματα ήθελες μια συνέλευση με 320 άτομα στο ελάχιστο. Η επιλογή του Χίλτον Παρκ μπορεί να εγγυάτο την ασφάλεια όμως δεν εγγυάτο την προσέλευση και αυτό φάνηκε από την μειωμένη προσέλευση.

Έναρξη ψηφοφορίας

Το γεγονός πως η ψηφοφορία άρχισε πριν το τέλος των ερωτήσεων σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, από άλλους αρνητικά και από άλλους θετικά. Προσωπικά δεν το είδα με κακεντρέχεια. Η διευκόλυνση αυτή που έγκρινε ο πρόεδρος στα μέλη του ήρθε μπούμεραγκ στην πορεία της Γ.Σ. Η έναρξη της Γ.Σ ήταν μέσα σε έντονο κλίμα που μύριζε μπαρούτι. Κάθε ερώτηση πυροδοτούσε το κλίμα. Όλα όμως άλλαξαν με το τηλεφώνημα για βόμβα. Με την επανέναρξη της  Γ.Σ το κλίμα ήταν αλλιώτικο, τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει μα είχαν προλάβει όμως να ψηφίσουν 220 άτομα. Το τέλος της Γ.Σ μας βρήκε όπως συνηθίσαμε, να λέμε για ενότητα και κοινό αγώνα, το μομέντουμ είχε αλλάξει όχι όμως και η ψήφος.

Αγωνιστικό κομμάτι

Ως λαός έχουμε πολύ κοντή μνήμη, αν η Ανόρθωσις αυτή την στιγμή βρισκόταν στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας και ήταν στο παιχνίδι του τίτλου η εταιρία θα περνούσε στο χαλαρό και οι αντιδράσεις θα ήταν λίγες. Αγωνιστικά η ομάδα βρίσκεται σε απαξίωση οπότε ο θυμός αρκετών με αυτά που βλέπουν στο γήπεδο μεταφέρθηκε εντός της αίθουσας. Εάν η Γ.Σ γινόταν τέλος του Μάη ίσως τα δεδομένα να ήταν αλλιώτικα.

Ο Καραμπινάτος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ