Χαρακίρι στο τέλος

Μια σειρά από λάθη στην τελευταία φάση του ματς ήταν αρκετά για να καταφέρει η Α.Ε.Κ να μας ισοφαρίσει και φύγει με την ισοπαλία από το Αντώνης Παπαδόπουλος  στην αναμέτρηση του α’ γύρου.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Λάρνακας η οποία απώλεσε σπουδαίες ευκαιρίες για να σημειώσει κάποιο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η Μεγάλη Κυρία ήταν καλύτερη και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Γκονζάλο Γκαρσία στο 73′.  Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης στο 93′ ο Οκκάς πήρε την μπάλα και κατευθύνθηκε προς τον άξονα με αποτέλεσμα να την χάσει και να βγει εκ νέου στην επίθεση η Α.Ε.Κ, ο Τομάς βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή της Ανόρθωσης και με κοντινό πλασέ στέρησε από την Ανόρθωση 2 πολύτιμους πόντους.

Τα στιγμιότυπα

Το ρεπορτάζ

Ο Μάριο Βέγκα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σάβο Παβίσεβιτς και Πάολο Ζόρζε. Στο δεξί αμυντικό άκρο αγωνίστηκε ο Μάρκο Άντιτς και στο αριστερό ο Ανδρέας Αβραάμ. Γρηγόρης Μάκος και Νταν Αλέξα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τον Γκονζάλο Γκαρσία να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Ο Κολαούτι ήταν στην κορυφή, ενώ δίπλα του ήταν οι Κάλβο και Φοφανά, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Στα πρώτα 45 λεπτά η Ανόρθωση δεν βλεπόταν. Ήταν ακόμα χειρότερη και σε σχέση με το παιγνίδι απέναντι στην ΑΕΛ στο Τσίρειο, και μόνο από καθαρή τύχη κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Για να πετύχουμε κάποιο τέρμα ούτε λόγος, αν εξαιρέσουμε ένα σουτ του Κολαούτι. Καμία γραμμή δεν λειτουργούσε σωστά, στα άκρα και ιδιαίτερα από τα αριστερά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έκαναν πάρτι και έχασαν 4-5 φοβερές ευκαιρίες για να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Μάριο Βέγκα να διατηρεί το μηδέν. Ήταν μία Ανόρθωση που θύμισε ομάδα αγροτικού, και χειρότερα στην επανάληψη δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε.

Και αφού χειρότερα δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε, ανεβάσαμε το ρυθμό μας και ήμασταν καλύτεροι από την ομάδα της ΑΕΚ, έχοντας το ρυθμό του αγώνα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να ανοίξουμε το σκορ, ήμασταν πιεστικοί και εν τέλει το τέρμα ήρθε με τακουνάκι του Γκονζάλο Γκαρσία στο 73’. Αναγκαστικά η ΑΕΚ που βρέθηκε πίσω στο σκορ μας έβαλε πίεση αλλά κρατούσαμε σχετικά εύκολα. Όσο περνούσε ο χρόνος αυξάνονταν οι πιθανότητές μας για επιστροφή στις νίκες, με τον Κολαούτι στο 90 να προτιμά το μακρινό σουτ από μακριά παρά την πάσα δεξιά όπου θα έβγαζε τον Οχαγιόν τετ α τετ. Ο Ισραηλίτης μπήκε στη θέση του Κάλβο ο οποίος τραυματίστηκε λίγο νωρίτερα, ενώ λόγο τραυματισμού βγήκε και ο Φοφανά με τον Γκριγκαλασβίλι να παίρνει τη θέση του. Λίγο αργότερα βγήκε και ο Κολαούτι με τον Οκκά να μπαίνει στο παιγνίδι. Στο 93’ πήρε τη μπάλα και αντί να πάει στα άκρα και να κερδίσει χρόνο προτίμησε την κατά μέτωπο επίθεση μόνος του, έχασε τη μπάλα, και στην εξέλιξη της φάσης δεχθήκαμε το τέρμα, με την άμυνά μας να συμπεριφέρεται και πάλι παιδικά…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ