Αρμαρόλλα!

Ενάμιση χρόνο καθόταν στον πάγκο για να παίζει το κάθε καρυδιάς καρύδι. Ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάλαζ και ο Παβίσεβιτς πληρώνονταν εξαψήφια ποσά τον χρόνο για να κάνουν πληρωμένες διακοπές στο νησί των 300 ημερών τον χρόνο ήλιο, με ένα αυθεντικό ταλέντο να βρίσκεται μεταξύ εξέδρας και παραχώρησης. Ο λόγος για τον Δημήτρη Οικονόμου, ο οποίος μαζί με τον Ανδρέα Μακρή είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ανόρθωση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κύπριος αμυντικός χθες με το ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστικός και έχει όλα τα εχέγγυα, με σκληρή δουλειά, να αφήσει εποχή και να αποτελέσει ένα σημαντικότατο ποδοσφαιριστή για την ομάδα μας. «Αρμαρόλλα» ήταν ένας χαρακτηρισμός που ακούσαμε χθες από κάποιο φίλαθλο της ομάδας μας για τον Δημήτρη, ενώ τον ίδιο χαρακτηρισμό έτυχε να του δώσει και οπαδός του Απόλλωνα μετά το φοβερό δεύτερο ημίχρονο που έκανε με την ομάδα της Λεμεσού στο ντεμπούτο του, όπου ήταν απροσπέλαστος σαν να υψωνόταν μία… αρμαρόλλα στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, όπως μας ανέφερε!

Ο Οικονόμου έχει πολλά να μάθει ακόμη, πάρα πολλά. Θα κάνει τα λάθη του, θα μάθει από αυτά, θα κάνει και άλλα λάθη, θα αποκτήσει όμως τις απαιτούμενες εμπειρίες. Σιγά σιγά θα γίνει ένας ολοκληρωμένος κεντρικός αμυντικός, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα αγωνίζεται με πάθος και ψυχή σε κάθε παιγνίδι και θα τα δίνει όλα για την ομάδα του. Τέτοιους ποδοσφαιριστές χρειαζόμαστε…

Όπως αναφέραμε, χθες με το ΑΠΟΕΛ ήταν συγκλονιστικός. Παρά το γερό «σκαρί» του, καλύπτει με τα μεγάλα του βήματα τις αποστάσεις πολύ σύντομα και με τέτοιο τρόπο ανέκοψε πολλές επιθέσεις της ομάδας της Λευκωσίας. Επίσης, τον είδαμε αρκετές φορές να βγαίνει πρώτος στην μπάλα ενώ μπροστά του ήταν αντίπαλος ποδοσφαιριστής και που είχε το πλεονέκτημα για να αποκτήσει την κατοχή της μπάλας. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι ότι προσέχει τις κινήσεις του και δεν κάνει αχρείαστα φάουλ, ιδιαίτερα φάουλ που επιφέρουν την κίτρινη κάρτα, κάτι το εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε τις πολύ λίγες παραστάσεις του με τη φανέλα της ομάδας μας και το νεαρό της ηλικίας του.

Εκεί που αυτή τη στιγμή φαίνεται να χρειάζεται την μεγαλύτερη βελτίωση, είναι όταν έχει τη μπάλα στα πόδια. Τον είδαμε πολλές φορές μέχρι σήμερα να ανοίγει εξαιρετικά το παιγνίδι με μακρινές μπαλιές, αυτό που χρειάζεται όμως είναι να σιγουρέψει τα πρώτα του βήματα όταν υποδέχεται τη μπάλα, έτσι ώστε να μπορεί να απεμπλακεί από καταστάσεις κατά τις οποίες δεν θα έχει αρκετό χρόνο να αντιδράσει όταν πιέζεται από αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Δημήτρης με σκληρή δουλειά μπορεί να αφήσει εποχή με τη φανέλα της ομάδας μας…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ