Ανόρθωσις 0 – 2 ΑΕΛ: Μία από τα ίδια

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα γνώριζε σήμερα στο ουδέτερο ΓΣΖ η Ανόρθωση, αποτέλεσμα το οποίο ανοίγει την ψαλίδα από την πέμπτη θέση στους τέσσερις βαθμούς. Δυστυχώς το ντεπούτο του Νίκου Κωστένογλου δεν συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα, με τον Ελλαδίτη τεχνικό βέβαια να είναι άμοιρος ευθυνών και να αντιλαμβάνεται το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει. Για άλλη μια αγωνιστική η ομάδα μας δεν ξέφυγε από την μετριότητα, με την εστία μας να παραβιάζεται για 11ο (!!!) συνεχόμενο παιχνίδι ενώ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν καταφέραμε να σκοράρουμε.

Εντεκάδα

Ο Νίκος Κωστένογλου περιορίστηκε στο να αντικαταστήσει τις απώλειες που προέκυψαν από την έξοδό μας στο Παραλίμνι, διατηρώντας κάτω από τα δοκάρια του Βαλβέρδ, στο κέντρο της άμυνας του Ζόρζε-Σιέλη και στα άκρα τους Αβραάμ και Δημητρίου. Στην μεσαία γραμμή κινήθηκε η τριάδα Μάκος-Οχαγιόν-Μπεσέρα ενώ την αντίστοιχη επιθετική αποτέλεσαν οι Κάλβο-Μακρής-Κολαούτι.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν ξέφυγε από την μετριότητα με την μπάλα να βρίσκεται για περισσότερη ώρα στην μεσαία γραμμή και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ο εφίαλτης των τελευταίων αναμετρήσεων ξύπνησε στο 17ο λεπτό όταν η ΑΕΛ στην πρώτη της αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, βρήκε δίκτυα με την άμυνά μας να βρίσκεται εκτός ισορροπίας και να πελαγοδρομεί. Η απάντηση ήρθε μόλις δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μακρής ελίχθηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το κακό γύρισμα του Αιρόσα στον Φεγκρούζ. Στο 25ο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία της ομάδας μας στον αγώνα όταν ο Μακρής με παλικαρήσια προσπάθεια βρήκε τον Κολαούτι, το σούτ του οποίου αποκρούστηκε με τον Κάλβο να μην μπορεί να σπρώξει από κοντά τη μπάλα στα δίκτυα. Μέσα σε ένα τρίλεπτο η ΑΕΛ απείλησε δις την εστία του Βαλβέρδ με τον Γάλλο να βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ στο 31ο λεπτό ο Μπεσέρα σπατάλησε ωραία μπαλιά του Κολαούτι στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Δεύτερο ημίχρονο

Μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης η Ανόρθωση δημιούργησε μια υποψία φάσης αλλά η μπαλιά στον Κάλβο στο δεύτερο δοκάρι έμεινε αναξιοποίητη. Ο Μακρής αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή της ομάδας μας στο 55ο λεπτό με τον Σουσιάν να παίρνει τη θέση του, ενώ στο 63ο λεπτό άλλη μια ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων πέρασε ανεκμετάλευτη με τον Κολαούτι να αφήνει ημιτελή την προσπάθειά του. Στο 64ο λεπτό ο Μαραγκός πήρε τη θέση του Οχαγιόν ενώ στο 77ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ και με την άμυνά μας να παραμένει στατική. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάκος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, ενώ στο 80ο λεπτό ο κάκιστος Μπεσέρα έδωσε τη θέση του στον Γκριγκαλασβίλι. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν τα δοκάρια από Μοντέιρο και Κάλβο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ