Α.Ε.Κ 1 – 3 Ανόρθωσις : Κλάση ανώτερες και με καρδιά πρωταθλήτριας

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-1 επί της Α.Ε.Κ πέτυχε απόψε η Ανόρθωσις. Με τη νίκη της αυτή η Μεγάλη Κυρία εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τη καταδίωξη του πρωτοπόρου Απόλλωνα.

Ο στόχος για το δυνατό ξεκίνημα που θα έδινε το ψυχολογικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων παικτριών επιτεύχθηκε και έτσι τα κορίτσια με τον Φοίνικα στο στήθος πήραν το πρώτο σετ με 25-20. Η κατάκτηση του πρώτου σετ όμως έφερε εφησυχασμό και έλλειψης συγκέντρωσης, ο Ομελτσένκο μάταια προσπαθούσε  να αφυπνίσει τις παίκτριες του και ως εκ τούτου χάσαμε  με τα χέρια κάτω με σκορ 25-09.

Στην αρχή του τρίτου σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν σχεδόν χέρι χέρι, κάπου εκεί λίγο μετά το πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ μίλησε η κλάση και η ανωτερότητα των αθλητριών της Ανόρθωσης που πήραν κομβικούς πόντους στην αναμέτρηση που τις βοήθησε να πάρουν διαφορά στο σκορ. Το τέλος του σετ τις βρήκε να το κατακτούν με 25-20 και να παίρνουν εκ νέου προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ οι  κυανόλευκες αθλήτριες μπήκαν αποφασισμένες να τελειώσουν το παιχνίδι,  για να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν. Βγάζοντας δύσκολες άμυνες και με υποδειγματική ψυχραιμία στο τελείωμα των πόντων, τα κορίτσια μεταξύ πρώτου και δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ, έφτιαξαν διαφορά ασφαλείας από την αντίπαλο ομάδα. Στο τέλος πήραν το σετ με 25-16 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Με την νίκη της αυτή η ομάδα μας έφθασε στους 33 βαθμούς αφήνοντας την Α.Ε.Κ στους 28. Η διαφορά από τον Απόλλωνα παρέμεινε στους 4 πόντους. Επόμενος αντίπαλος για την Μεγάλη Κυρία η Ολυμπιάδα Νεάπολης.

Στον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεγράφεις τον πρωταθλητή, οι παίκτριες μας σήμερα έδειξαν πως έχουν και καρδιά και ψυχή για να επαναλάβουν τον περσινό τους άθλο για να υπερασπιστούν το στέμμα τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ