Το παρολίγο κάζο της Αναγέννησης και η ΑΕΚ

Με το άκουσμα του αντιπάλου για τους 32 του θεσμού του κυπέλλου, όλοι στο στρατόπεδο της Ανόρθωσης θεώρησαν τον αντίπαλο «τελειωμένο» και πολλοί από εμάς πρόσεβλεπαν σε μια καλή κλήρωση για τους 16, έτσι ώστε η ομάδα να βρεθεί εύκολα στους 8 του θεσμού και από εκεί και πέρα να φορτσάρει για τον τελικό τον οποίο – ειρήσθω εν παρόδω – πάνε 6 χρόνια να τον ζήσουμε και 7 να τον πανηγυρίσουμε.

Όλα αυτά στην θεωρία όμως καθότι λογαριάζαμε χωρίς τους ποδοσφαιριστές της ακριτικής ομάδας της Αναγέννησης. Οι «Δερυνειώτες» στον νοκ άουτ αγώνα με την ομάδα μας στο Αντώνης Παπαδόπουλος χρησιμοποίησαν ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές δεύτερης διαλογής για να ξεκουράσουν κάποιους από τους βασικούς τους, αλλά η αγωνιστική παρουσία της Ανόρθωσης εκείνη την ημέρα ήταν τέτοια που έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Αδάμου να πιστέψει στο κάτι παραπάνω.

Όπως και έγινε, μιας και ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια αλλά και την παράταση έληξε 0-0, με αποτέλεσμα οι 2 ομάδες να οδηγηθούν στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί όπου όλα ήταν ρευστά και η πρόκριση παιζόταν 50-50,  όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσις ευστόχησαν από τα 11 βήματα ενώ ο Μάριο Βέγκα στην πρώτη του παρουσία με τα χρώματα της «Κυρίας» απέκρουσε το πέναλτι του Παναγιώτη Λινάρδου, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας, μα περισσότερο γλιτώνοντας την από το μεγαλύτερο κάζο στην ιστορία της.

Η τύχη τότε χαμογέλασε στη «Μεγάλη Κυρία» και στους ποδοσφαιριστές της και αυτό που αναμένουμε σήμερα να δούμε, είναι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να εκμεταλλευτούν την συγκυρία αυτή.

Ο αντίπαλος δεν είναι Αναγέννηση και ίσως είναι ένας από τους δυσκολότερους αντιπάλους που μπορούσε να τύχει καθότι ως ομάδα που δεν φαίνεται να προλαβαίνει το γκρουπ της 1ης εξάδας, βρίσκει διέξοδο στην Ευρώπη μέσω του θεσμού του κυπέλλου, τον οποίο θα κυνηγήσει με μανία.

Οι παίκτες της Ανόρθωσης θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς αν θέλουν να βρεθούν στην κληρωτίδα για την φάση των 8 του κυπέλλου Κύπρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ