Στο 90′ μας ισοφάρισαν στο 94′ πήραμε την νίκη (βίντεο)

Ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια μεταξύ της Ανόρθωσης και της Δόξας ήταν εκείνο της περιόδου 2009-10. Η ομάδα μας υπό τις οδηγίες του Σλάβο Μούσλιν εκστράτευε στο Μακάριο και ήθελε επειγόντως την νίκη για να παραμείνει στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας. Το πρώτο ημίχρονο ήταν άγονο όμως το δεύτερο επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Ήταν η Δόξα η ομάδα που προηγήθηκε στις αρχές της επανάληψης για να απαντήσει η Μεγάλη Κυρία με δύο γκολ  σε πέντε λεπτα 71-76 που τις εξασφάλιζαν το τρίποντο. Στο 90′ όμως ο Ριμπέιρο έφερε την ομάδα μας προ του φάσματος απώλειας βαθμών καθώς με δικό του γκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όμως αυτό που έμελλε να πει την τελευταία λέξη ήταν ο Σεμέδο Καφού με γκολ στο 94′ χάρισε στην ομάδα μας το τρίποντο.

Τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Αναλυτικά το ρεπορτάζ της αναμέτρησης όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα protathlima.com

Φτιαγμένη για τα δύσκολα είναι η Ανόρθωση αφού για ακόμη μια φορά έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Η ομάδα της Αμμοχώστου οχι μόνο δεν πέταξε λευκά πετσέτα στο αιφνίδιο προβάδισμα της Δόξας στο 47’ με τον Ρομά, αλλά είχε τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσει ανάστημα και να φέρει εις διπλούν την ολική επαναφορά και να πάρει μετά από ένα δραματικό φινάλε την πολύτιμη νίκη με σκορ 3-2, που την διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας

Η «Κυρία» έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Καφού, που πέτυχε το νικητήριο τέρμα στην εκπνοή του αγώνα, ισοφάρισε στο 71’ με τον Πορτογάλο, ενώ ο Οκκάς της έδωσε το προβάδισμα στο 76’. Η Δόξα ισοφάρισε προσωρινά στο 90’ με τον Ριμπέιρο. Δοκάρι για την Ανόρθωση με τον Σκοπελίτη.

Η Ανόρθωση όσο και αν δεν ήθελε δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την καλά κλειδωμένη άμυνα της Δόξας. Οι προθέσεις για το συγκρότημα της Κατωκοπιάς ήταν δεικτικές, φρόντισε με προσεγμένη αμυντική τακτική να κλείσει τους χώρους προς την εστία της  και αρκέστηκε σε παιχνίδι αντεπιθέσεων. Στο 10’ οι γηπεδούχοι είχαν την πιο χρυσή ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ αλλά ο Ρομά δεν σημάδεψε σωστά στο τετ-α-τετ με τον Μπεκιάι. Ακολούθως η Ανόρθωση ανάκτησε την εδαφική υπεροχή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν ήταν αρκετό μόνο αυτό.

Ποδοσφαιριστές “κλειδιά” όπως οι Φερνάντες και Λαμπάν έμοιαζαν ανήμποροι να τραβήξουν την ομάδα πάνω τους και μοιραία οι προωθημένοι Καφού και Οκκάς δεν φάνηκαν σχεδόν καθόλου αφού δεν είχαν την κατάλληλη τροφοδοσία. Δεν έφταναν όλα αυτά, ο Φερνάντες υποχρεώθηκε να αποχωρήσει στο μισάωρο από τον αγώνα μετά από πρόβλημα τραυματισμού. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς κάτι να χρίζει αναφοράς.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να έχει στην επανάληψη η Δόξα. Με την σέντρα οι πράσινοι της Κατωκοπιάς είχαν τον τρόπο να εκπλήξουν τους πάντες χάρη σε τέρμα του Ρομά. Από εκεί και πέρα, η Ανόρθωση δεν είχε άλλη επιλογή παρά να κυνηγήσει όσο γρηγορότερα γινόταν την ισοφάριση. Όσο περνούσε η ώρα, άλλο τόσο η γηπεδούχος ομάδα έδειχνε τις προθέσεις τους να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα.

Πράγμα σαφώς που έκανε το έργο της Ανόρθωσης ακόμη δυσκολότερο. Και όμως, μέσα σε ένα πεντάλεπτο βρήκε τον τρόπο να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι ανατρέποντας τα σε βάρος της δεδομένα. Αρχικά ο Καφού ισοφάρισε με δυνατό σουτ στο 71’, για να τον ακολουθείσαι στο 76’ ο Οκκάς με κεφαλιά μετά από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Δόξα δεν αφέθηκε στις ορέξεις τους αντιπάλους και αφού γλίτωσε ένα τρίτο τέρμα με το δοκάρι σουτ του Σκοπελίτη στο 88’, είχε τις δυνάμεις να ισοφαρίσει εκ νέου με τον Ριμπέιρο.

Οι καθυστερήσεις ήταν δραματικές και παρά την κούραση, κάποιος δεν έδειχνε να συμβιβάζεται με τα υπάρχουσα δεδομένα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σεμέδο Καφού, ο οποίος με κοντινό πλασέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς την νίκη στην ομάδα του.

Σκόρερ: 47’ Ρομά, 90’ Ριμπέιρο/ 71’, 94’  Καφού, 76’ Οκκάς

Ανόρθωση (Σλάβο Μούσλιν): Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κατσαβάκης, Δέλλας, Μαραγκός(64’ Σόσιν), Σκοπελίτης, Λαμπάν, Φερνάντες(Μπάκλει), Οκκάς(81’ Γαρπόζης), Καφού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ