Προς μονιμοποίηση ο Ανδρέας Μακρής

Συστήθηκε «αγωνιστικά» στον κόσμο της Ανόρθωσης στην εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Σαλαμίνα και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό έπειτα από την θετικότατη παρουσία του με τον Άρη.

Από εκεί και πέρα παίρνει λεπτά συμμετοχής σε κάθε αγώνα, γεγονός που πιστώνεται στον προπονητή του Ζόρζε Κόστα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα ο Μακρής αντικατέστησε τον Φοφανά στο 79ο  λεπτό. Ήταν κινητικός και έστειλε το πρώτο μήνυμα στον προπονητή του.

Ακολούθησε η εκπληκτική του εμφάνιση κόντρα στον Άρη. Αντικαθιστώντας τον Αμίτ Μπεν Σιουσάν που παράπαιε, ο Μακρής αγωνίστηκε  για 20 λεπτά συν τον χρόνο των καθυστερήσεων και πρόλαβε να βγάλει 2 τελικές πάσες πάρε – βάλε στον Οκκά, οι οποίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Στο αγώνα με τον Ερμή, άργησε να ριχθεί στην μάχη από τον Ζόρζε Κόστα. Μόλις στο 87’ αντικατέστησε τον Οκκά. 3 λεπτά όμως ήταν αρκετά στον Μακρή για να βρει την κλασσικότερη ευκαιρία του αγώνα, αφού το σουτ του σημάδεψε το δοκάρι του Αραμπατζή.

makris vsErmis

Με την Ομόνοια, τα χέρια του Ζόρζε Κόστα δέθηκαν νωρίς λόγω της αποβολής του Αλέξα. Μη έχοντας κάτι να χάσει ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στην μάχη τον Μακρή ο οποίος αντικατέστησε τον Κάλβο στο 85΄. Δεν μπήκε απλά για να πάρει αγωνιστικά λεπτά, αφού ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι από τον Αντράντε.

Η τελευταία του συμμετοχή και η πέμπτη συνεχόμενη στον αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα. Ο Μακρής καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της ομάδας όταν στο 77΄αντικατέστησε τον Κάλβο. Στα εναπομείναντα λεπτά έδωσε αρκετές βοήθειες στον Δημητρίου ενώ έβγαλε σε 2-3 περιπτώσεις την Ανόρθωση στην επίθεση.

Σε σχεδόν μόλις μιας ώρας παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους, ο νεαρός επιθετικός απο την Πάφο κατάφερε και πρόσφερε πολύ περισσότερα από ποδοσφαιριστές που πήραν πιο πολλές ευκαιρίες και χρήμα από την Ανόρθωση.

Ο Μακρής, ο Οικονόμου, ο Θεοδώρου και πολύ πιθανόν και τα άλλα νεαρά παιδιά, απέδειξαν ότι αξίζουν να έχουν θέση στο ρόστερ της Κυρίας και έσβησαν τον «μύθο» με τους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.

Επιπλέον, οι νεαροί δίνουν λύσεις στην διοίκηση που ταλαιπωρείται από τα χρόνια οικονομικά προβλήματα και τους ανοίγουν τα μάτια για τις σπατάλες σε αμφιλεγόμενους ποδοσφαιριστές, όταν είχαν τον θησαυρό στα χέρια τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ