Μακρή εκεί στην κορυφή

Με τον τραυματισμό του Κολαούτι στην ανάπαυλα, ο Μακρής μετακινήθηκε στην κορυφή της επίθεσης, μια θέση την οποία ο νεαρός συμπατριώτης μας έχει υπηρετήσει τόσο στην Α.Ε.Π. όσο και στην εθνική Ελπίδων. Με τα όσα είδαμε για 45 λεπτά, μπορούμε να πούμε ότι ο βραχύσωμος επιθετικός όχι μόνο μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, αλλά ενδεχομένως να είναι και η θέση που του ταιριάζει περισσότερο. Προκειμένου να στηρίξουμε το επιχείρημά μας, θα σταθούμε περισσότερο σε δύο φάσεις που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας και πιο συγκεκριμένα την αποβολή του Καταλά αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

makris1

Στην φάση του 80ου λεπτού, ο Μακρής κινείται εκτός τετραγώνων συμπαρασύροντας μαζί του τον Καταλά, ενώ ταυτόχρονα δίνει το χώρο στον Γκριγκαλασβίλι να κινηθεί ως κρυφός επιθετικός. Προλαβαίνει να μοιράσει γρήγορα πάσα στα πλάγια και αμέσως δείχνει τη πρόθεσή του να κινηθεί στην αντίπαλη περιοχή ώστε να πλαισιώσει τον Γεωργιανό, ωστόσο ο αμυντικός της ΑΕΚ τον σταματά με το μοναδικό δυνατό τρόπο, με φάουλ.

makris2

Στις καθυστερήσεις ο νεοαποκτηθείς επιθετικός τα κάνει όλα τέλεια αλλά η μπάλα δεν του κάνει το χατίρι μιας και είναι φανερό πως παίρνει ανάποδα φάλτσα. Ο Μακρής φαίνεται να παρακολουθεί τη φάση και με το σουτ του Φοφανά εφορμά προς την εστία του Νέγκρι για να διεκδικήσει την επαναφορά, εκμεταλλευόμενος την εκρηκτικότητα και το ξεπέταγμά του.

Ο Παφίτης επιθετικός δείχνει να έχει στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα μας, αγωνιζόμενος στη κορυφή της επίθεσης ή ακόμα καλύτερα με παρτενέρ σε σχήμα 4-4-2. Με δεδομένη την απουσία του Κολαούτι στον αυριανό αγώνα αλλά και την αβεβαιότητα για το χρονικό διάστημα παροπλισμού του, ο Ανδρέας δείχνει να είναι τη συγκεκριμένη στιγμή η πιο αξιόπιστη επιλογή, προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό του πρώτου μας σκόρερ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ