Η κριτική των ποδοσφαιριστών με την Α.Ε.Κ

Διπρόσωπη η «Μεγάλη Κυρία» σε ένα ακόμη αγώνα, με τα θετικά που απορρέουν να είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Υπάρχει η κριτική των ποδοσφαιριστών και αυτήν θα προσπαθήσουμε να παραθέσουμε, τώρα που καταλάγιασε ο απόηχος του χθεσινοβραδινού αγώνα για το κύπελλο κόντρα στην ΑΕΚ.

Μάθιου Βαλβέρδ: Ο Γάλλος πορτιέρο κλήθηκε από τον προπονητή του να αγωνιστεί εκεί που κανένας δεν τον ανέμενε για βασικό. Με την επιστροφή του έδειξε να βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Κράτησε την ομάδα μας τουλάχιστον 4 φορές ενώ στη φάση του πέναλτι, δεν μπορεί να του καταλογιστεί οποιαδήποτε ευθύνη. Φαίνεται ότι για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η Ανόρθωση «φυλάγεται» από δυο σπουδαίους τερματοφύλακες.

Ιάσονας Δημητρίου: Κόντρα στην παλιά του ομάδα, ο Δημητρίου ήταν και πάλι εκ των κορυφαίων της ομάδας μας και επιβεβαίωσε την φήμη του, ότι πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο δεξί μπακ στην Κύπρο αυτή την στιγμή. Επιχείρησε 2 σουτ και θα μπορούσε να σκοράρει κιόλας αν ήταν πιο τυχερός.

Ανδρέας Αβραάμ:  Από αγώνα σε αγώνα ο Αβραάμ ανεβαίνει σταδιακά. Έκανε αρκετές φορές το όβερ λαπ, επιχείρησε να τροφοδοτήσει με σέντρες τους επιθετικούς και στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν τυπικός.

Πάολο Ζόρζε: Πρόσθεσε ακόμη μια πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του με την ομάδα της Ανόρθωσης. Κάλυψε αρκετούς χώρους, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, διεκδίκησε και πήρε πολλές κεφαλιές και θα μπορούσε να ολοκληρώσει την εμφάνισή του με γκολ, αν το δοκάρι δεν του στερούσε την χαρά στο 8ο λεπτό.

Δημήτρης Οικονόμου:
Ο ποδοσφαιριστής σύμβολο της κακοδιαχείρισης και του εγκληματικού προγραμματισμού των εκάστοτε διοικήσεων της ομάδας. Είχαμε στο ρόστερ ποδοσφαιριστή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τη δύναμη, το ύψος και τον τσαμπουκά του Οικονόμου και καταφεύγαμε σε ακριβοπληρωμένες λύσεις αμφιβόλου ποιότητας από το εξωτερικό. Φέρει ευθύνη στο πέναλτι που υπέπεσε, καθότι μπορούσε να το αποφύγει, αλλά όλα αυτά είναι απόρροια των λιγοστών συμμετοχών που έτυχε. Στο δεύτερο μέρος, όπως και στον αγώνα με τον Απόλλωνα ήταν συγκλονιστικός. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να στηριχθεί και να καθιερωθεί στην ενδεκάδα κυρίως σε μια περίοδο που όλοι στο στρατόπεδο της Κυρίας καίγονται για το οικονομικό.

img_6741

Γρηγόρης Μάκος:
Προβλημάτισε με την απόδοσή του και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν εριστικός με τους συμποδοσφαιριστές του. Έκανε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις και γενικά δεν ήταν σε καλή μέρα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε το κέντρο γεγονός που φέρει ευθύνη.

Νταν Αλέξα: Δεν κυμάνθηκε σε ψηλά επίπεδα η απόδοσή του. Προσπάθησε μεν αλλά κάπου χάθηκε από τους ρόλους που του ανατέθηκαν από τον Ζόρζε Κόστα. Ίσως μαζί με τον Μάκο και ασφαλέστατα με τον Γκαρσία να ήταν οι αδύναμοι κρίκοι της χθεσινής εμφάνισης.

Γκονσάλο Γκαρσία: Σε αυτή την σελίδα μάθαμε να λέμε κάποια πράγματα με το όνομα τους είτε αυτά είναι αρεστά είτε όχι. Την επομένη του αγώνα με τον Απόλλωνα, σε σχετικό θέμα για τον Γκαρσία δεχθήκαμε έντονη κριτική ότι υποσκάπτουμε την ομάδα. Την ομάδα δεν την υποσκάπτουμε εμείς αλλά ποδοσφαιριστές – τουρίστες όπως ο Γκονσάλο που είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να προσφέρει τα αναμενόμενα βάση και με το συμβόλαιό του. Πρόκειται για τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας και εντούτοις μέσα στον αγωνιστικό χώρο εκνευρίζει άπαντες με την παρουσία του. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο κατάφερε και έκανε 2 μόνο τελικές πάσες ενώ δεν επιχείρησε κανένα ρήγμα. Απογοητευτικός!

Καιρός λοιπόν να αρθεί η ασυλία που του παρέχεται από τον Ζόρζε Κόστα. Και όσο αφορά τις πληροφορίες που διαρρέουν ότι έχει αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά επειδή είναι απλήρωτος, να θυμίσουμε ότι από το ποδόσφαιρο κανένας δεν βγαίνει  ζημιωμένος. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα πληρωθεί.

img_6954

Τόνι Κάλβο: Σε σύγκριση με τον έτερο ακριβοπληρωμένο της ομάδας Γκονζάλο Γκαρσία, ο Τόνι είχε πολύ καλή απόδοση. Ήταν διαρκής κίνδυνος για την αντίπαλη εστία και ταλαιπώρησε αρκετά τους ποδοσφαιριστές που τον μάρκαραν. Ίσως να μπορούσε να είχε περισσότερη συμβολή αν στον αγώνα συνέχιζε ο Κολαούτι.

Ανδρέας Μακρής: Στην περίπτωση του Μακρή, ευτυχήσαμε και λόγο συγκυριών με τραυματισμούς να δοθούν έγκαιρα οι ευκαιρίες σε ένα σπουδαίο ταλέντο. Έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται, παίζει με πάθος και στέκει στα πόδια του. Θα μπορούσε να ήταν και ο ήρωας του αγώνα αν στην τελευταία φάση προ κενής εστίας σημάδευε πιο ψύχραιμα. Από την άλλη και κάτι που θα πρέπει να δουλέψει από κοινού με τον προπονητή του είναι το γεγονός ότι σπαταλά δυνάμεις στην αρχή του αγώνα. Αυτό θα έρθει με την πάροδο χρόνου και συμμετοχών τις οποίες ευχόμαστε να συνεχίσει να έχει.

Ροβέρτο Κολαούτι: Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο καθότι αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού σύμφωνα πάντοτε με την επίσημη ενημέρωση. Στον χρόνο που αγωνίστηκε δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Νέγκρι. Ο τραυματισμός του φέρει πονοκέφαλο στον Ζόρζε Κόστα και ίσως εξεταστεί από την διοίκηση το ενδεχόμενο απόκτησης επιθετικού ποδοσφαιριστή παρά κεντρικού αμυντικού μετά και τις εμφανίσεις του Οικονόμου.

Οι αλλαγές;
Ερωτηματικό για το γεγονός ότι για ακόμα ένα παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές που μπαίνουν αλλαγή κάνουν την διαφορά. Το ερώτημα που ακουγόταν έντονα κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ήταν γιατί δεν ξεκίνησαν οι Οχαγιόν και Γκρικαλασβίλι από την αρχή τον αγώνα.

avraam ohayion vsAEK

Μόσε Οχαγιόν: Σε κάθε αγώνα εκθέτει όσους πίστευαν και διεμήνυαν ότι ενδεχομένως να αποχωρήσει για να κενωθεί θέση ξένου και να μεταγραφεί άλλος ποδοσφαιριστής. Με το που μπήκε στον αγώνα, σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και είναι ο λόγος που κρατιόμαστε ακόμη στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πέραν του γκολ είχε αλάνθαστες μεταβιβάσεις και γενικά ενέπνεε αυτοπεποίθηση όταν κρατούσε την μπάλα. Δυστυχώς ο Οχαγιόν αδικήθηκε από πολλούς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σότα Γκρικαλασβίλι:
Περιθωριοποιείται αδίκως ελέω «ποδοσφαιρικής» ασυλίας του Γκαρσία. Με την είσοδο του προσέδωσε ταχύτητα, δημιούργησε ρήγματα και αρκετές τελικές προσπάθειες. Αναμένουμε και εμείς λοιπόν να δούμε την μεσαία γραμμή να στελεχώνεται από τον Γεωργιανό. Σίγουρα θα βγάζει περισσότερη υγεία η ομάδα.

Γκαούσου Φοφανά: Το τελευταίο διάστημα δεν παρουσιάζεται όπως μας συνήθισε. Ίσως να διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και καλό θα ήταν να του δοθεί χρόνος ανάπαυσης. Παρόλα αυτά, κράτησε μπάλα, έτρεξε, επιχείρησε το σουτ και έδωσε την πάσα στον Οχαγιόν για να σκοράρει ένα πολύτιμο γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ