Φουτσαλική ανασκόπηση του Α’ γύρου

Το anorthosis24.net είναι πάντα κοντά σε όλα τα τμήματα της Ανόρθωσης, με το φούτσαλ να έχει μια ιδιαίτερη θέση στο μυαλό μας λόγω της φοβερής πορείας της αρμάδας του Μάριου Προδρόμου. Η ιστοσελίδα μας επιχειρεί μια ανασκόπηση του πρώτου γύρου, ο οποίος με τη λήξη του βρήκε την ομάδα μας ισόβαθμη στην κορυφή της βαθμολογίας με άλλες δύο ομάδες, μαζί με τις οποίες έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση άνοδος.

Ανόρθωσις 4 – 2 Α. Μ. Ε. Καψάλου (Δημητρίου, Ομήρου, Σταύρου, Μάμας)

Με μεγαλύτερο αντίπαλο το άγχος της πρεμιέρας, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 4-2. Απέναντι σε μια ομάδα που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τα πόδια των φουτσαλιστών μας λύθηκαν έγκαιρα ώστε να ανατρέψουν το σε βάρος τους 0-1 και να πάρουν το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Ε. Ν. Αθηαίνου 4 – 5 Ανόρθωσις (Ανδρέου 2, Ομήρου, Δημητρίου, Θεριστής)

Τα εύκολα δύσκολα πήγε να κάνει η «Μεγάλη Κυρία» μιας και απέναντι σε μια από τις ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος, χρειάστηκε να καρδιοκτυπήσει μέχρι να φτάσει στην τελική επικράτηση. Αν και μόλις στην δεύτερη αγωνιστική, το εν λόγω παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα καθοριστικό μιας και ακολούθησε ρεπό μιας εβδομάδας αλλά και ο μεγάλος αγώνας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για το θεσμό του κυπέλλου.

Απελευθέρωση 2 – 4 Ανόρθωσις (Δημητρίου, Ομήρου, Ανδρέου, Παναγιώτου)

Με τον καλύτερο τρόπο ανάκαμψε η κυανόλευκη αρμάδα από τον αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ όπου η μάχη διήρκησε για 2 περίπου ώρες σε ένα αγώνα με πολλές συγκινήσεις. Στην επιστροφή στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, η ομάδα νίκησε και τα δοκάρια (τα οποία σημάδεψε τρείς φορές) για να περάσει αλώβητη από το Ακάκι και την τοπική Απελευθέρωση.

Ανόρθωσις 7 – 2 Ελπίδα Αστρομερίτη (Χαρή 2, Σταύρου, Θεριστής, Ζάος, Μάμας, Παναγιώτου)

Πρώτος αγώνας με συνδιεκδικητή της ανόδου και πρώτα διαπιστευτήρια μιας μεγάλης ομάδας, με την Ανόρθωση να αποτελεί «κακή» οικοδέσπινα, διασύροντας την ομάδα από τον Αστρομερίτη με το επιβλητικό 7-2. Με κύριο χαρακτηριστικό την πίεση σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, η ομάδα μας μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την επανάληψη μιας και στο ημίχρονο ήταν ήδη μπροστά με 3-0.

Αρίων Εργατών 0 – 9 Ανόρθωσις (Ομήρου 4, Δημητρίου 3, Χαρή, Μάμας)

Η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν εκ των προτέρων γνωστή, ωστόσο οι φουτσαλιστές του Μάριου Προδρόμου δεν πήραν ποτέ το πόδι από το γκάζι με αποτέλεσμα να φιλοδωρήσουν τους γηπεδούχους με 9 γκολ. Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων που προέκυψε, επέτρεψε στην ομάδα μας να αποσπαστεί μόνη δεύτερη στη βαθμολογική θέση, φλερτάροντας με την πρωτιά στην αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Ανόρθωσις 5 – 2 Αετός Σολέας (Δημητρίου 2, Ομήρου, Παναγιώτου, Ζάος)

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά φουτσαλικά όνειρα κάθε Ανορθωσιάτη, η γαλανόλευκη αρμάδα επικράτησε στο κατ’ ευφημισμόν ντέρπι του πρωτοπόρου Αετού Σολέας, πιάνοντάς τον στην κορυφή της βαθμολογίας. Με φουτσαλιστές που ξεχείλιζαν από πάθος και αυτοπεποίθηση, η ομάδα μας κέρδισε ευκολότερα και από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ πιστοποιώντας τόσο την αγωνιστική της άνοδο, όσο και τις δυνατότητές της για εκπλήρωση του μεγάλου στόχου της ανόδου.

Σ. Φ. ΑΕΚ Αμμοχώστου – Ανόρθωσις 2 – 3 (Χαρή, Δημητρίου, Παναγιώτου)

Κάθε άλλο παρά φιλόξενα ήταν τα Κοκκινοχώρια με την ομάδα μας να πραγματοποιεί μεγάλη απόδραση από το κλειστό του Αυγόρου, ανατρέποντας μάλιστα τα εις βάρος της δεδομένα. Σε ένα γήπεδο με αρκετές ιδιαιτερότητες όπως το μέγεθός του αλλά και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων, η ομάδα μας υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις, ωστόσο η ποιότητα των φουτσαλιστών μας έφτανε και περίσσευε για να έρθει το ζητούμενο.

Ανόρθωσις 9 – 1 Α. Π. Ε. Πελενδρίου (Ανδρέου 3, Θεριστής 3, Χαρή, Δημητρίου, Αποστόλου)

Επιστροφή στο «Κοινοτικό» αλλά και στις εννιάρες για την φουτσαλική Ανόρθωση η οποία καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την ομάδα του Πελενδριού παρά τις σημαντικές απουσίες πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στο εν λόγω παιχνίδι ξεδιπλώθηκε στο μέγιστο το βάθος αλλά και η ποιότητα του πάγκου με φουτσαλιστές με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής να κάνουν την διαφορά.

Σταυραετός Αγλαντζιάς 2 – 5 Ανόρθωσις (Ομήρου 3, Δημητρίου 2)

Επαγγελματική νίκη απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα η οποία περιορίστηκε στο να παρακολουθεί το τέμπο των γαλανόλευκων φουτσαλιστών στην συντριπτική διάρκεια του αγώνα. Το πρώτο γκολ ήρθε σχετικά νωρίς, το ίδιο και η απομάκρυνση του όποιου άγχους είχαν οι φουτσαλιστές μας, με τα πρώτα κανόνια της ομάδας να οδηγούν εκ του ασφαλούς στο σκοράρισμα.

Ανόρθωσις 1 – 0 Εθνικός Λατσιών (Δημητρίου)

Η ομάδα μας δεν ξεγελάστηκε από την πενιχρή βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας των Λατσιών και παρουσιάστηκε σοβαρή και πειθαρχημένη παίρνοντας μια στενή αλλά υπερπολύτιμη νίκη απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Σε ένα αγώνα με αρκετά νεύρα και ένταση, η Ανόρθωση πήρε το τρίποντο που την διατήρησε μόνη και αήττητη στην πρώτη θέση, δείχνοντας για άλλη μια φορά στόφα μεγάλης ομάδας, η οποία ξέρει να διαχειρίζεται δεδομένα πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Ονήσιλλος Σωτήρας 2 – 4 Ανόρθωσις (Δημητρίου 4)

Ούτε οι σημαντικές απουσίες, ούτε οι μικρές γηπεδικές διαστάσεις δεν στάθηκαν εμπόδιο στο κυανόλευκο τρένο το οποίο δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε για δεύτερη φορά νικηφόρα από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, πήραν προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο η ομάδα μας είχε καίριες κινήσεις τακτικής οι οποίες καθόρισαν την τελική έκβαση του αγώνα.

Ανόρθωση 0 – 1 ΑΕΚ

Δεν έμελε να κλείσει αήττητη τον πρώτο γύρο η ομάδα μας μιας και στην τελευταία στροφή του 2013, απώλεσε βαθμούς και αήττητο από την έμπειρη ΑΕΚ σε ένα αγώνα που διεξήχθηκε στο «Κίτιον». Φανερά επηρεασμένη από την απώλεια της τελευταίας στιγμής του πρώτου σκόρερ της ομάδας, η Ανόρθωση παρουσιάστηκε βραχυκυκλωμένη στα πρώτα στάδια του αγώνα, χρονικό σημείο στο οποίο δέχθηκε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Η επάνάληψη ήταν διαφορετική με την ομάδα μας να παίρνει το πάνω χέρι αλλά να είναι άστοχη στην τελική προσπάθεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ