Ερωτηματικό η προσέλευση

Κι αν η εντεκάδα που θα επιλέξει ο Ζόρζε Κόστα αποτελεί γρίφος, ερωτηματικό συνοδεύει και την προσέλευση του Ανορθωσιάτικου κόσμου στο αυριανό παιχνίδι, με τα δεδομένα να μην αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας. Το εργάσιμο της ημέρας, η έναρξη του αγώνα λίγο μετά το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας (εν αντιθέσει με το πρώτο παιχνίδι) αλλά και η φθίνουσα πορεία που διαγράφει η «Μεγάλη Κυρία», αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες.

Από την άλλη η σημασία του αγώνα είναι τεράστια και δίκαια χαρακτηρίζεται ως «τελικός» μιας και όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη, οι πιθανότητες διάκρισης στο θεσμό του πρωταθλήματος είναι μόνο μαθηματικές. Το σενάριο του αποκλεισμού θα μας φέρει πιο νωρίς από ποτέ (τουλάχιστον την τελευταία πενταετία) εκτός στόχων, με το υπόλοιπο της χρονιάς να περιοριζόμαστε σε ρόλο κομπάρσου.

Με άλλα λόγια έχουμε καταφέρει (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να παίζουμε κορώνα-γράμματα την χρονιά από τα τέλη Ιανουαρίου, σε ένα παιχνίδι που, κατά τα άλλα, αποδείξαμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ότι δικαιούμαστε την πρόκριση. Επομένως η δίψα για διάκριση εν μέσω πολλών (εξω)αγωνιστικών ζητημάτων αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο ούτως ώστε η Ανατολική κερκίδα του ΓΣΖ να βαφτεί γαλανόλευκη. Η παρουσία δε Κυπρίων ποδοσφαιριστών στην αρχική εντεκάδα, όπως μαρτυρούν τα δεδομένα μετά από τις πρόσφατες αποχωρήσεις και τραυματισμούς, που αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της φανέλας που τους συνοδεύει αποτελεί επιπρόσθετο λόγο ώστε να βρεθούμε στο στάδιο της Λάρνακας αύριο στις 15:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ