Εμείς αξίζουμε για το τι είμαστε!

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Εμείς αξίζουμε για το τι είμαστε! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας! Αμφιβάλλει κανεις; Στον λήθαργο στον οποίο ζούμε ο καθένας ζει και αναπνέει χωρίς να βλέπει τις δικές του πράξεις και το χειρότερο; Απουσιάζει η αυτοκριτική.

Ακούω καθημερινά για τον Σάββα Κάκο… Μα γιατί; Ο άνθρωπος είπε πως θα κάμει εκείνο που θέλουμε! Τι εννοώ με αυτό;

«Η μοναδική απόφαση που πάρθηκε επί προεδρίας μου και επιβαρύνει τα οικονομικά της Ανόρθωσης είναι η υπόθεση Στοΐλοφ και του βοηθού του και η προσφυγή τους στη ΦΙΦΑ. Μία απόφαση που πήρα κατόπιν νομικών γνωματεύσεων. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο (από την πρώτη στιγμή) ότι σε περίπτωση που η έφεση της Ανόρθωσης δεν έχει επιτυχή κατάληξη θα επωμισθώ και αυτό το οικονομικό βάρος από το “λογαριασμό” μου στην Ανόρθωση. Σήμερα, θέτω ως απαραίτητη προϋπόθεση να ισχύσει το ίδιο με όλους τους πρώην προέδρους του συλλόγου μας σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις στη ΦΙΦΑ και των αποζημιώσεων που έχουν πληρωθεί από το ταμείο της Ανόρθωσης.

Επαναλαμβάνω ότι καμία βλέψη δεν έχω για κανένα απολύτως πόστο σε ποδοσφαιρική εταιρεία ή σωματείο. Δεν έχω καμία πολιτική βλέψη να γίνω βουλευτής ή υπουργός. Και για να μην ανησυχείτε, αν οποιεσδήποτε εισφορές ή δάνεια έγιναν ή θα γίνουν και εάν (που δεν θα πάρω θέση) μετατραπούν σε μετοχές, εγώ αποδέχομαι αν πράξουν όλοι το ίδιο να τις δωρίσω στο σωματείο. Θα βοηθήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, θα θερμοπαρακαλέσω φίλους, γνωστούς, συνεργάτες, επιχειρηματίες να στηρίξουν τη νέα τάξη πραγμάτων (όποια και να είναι), αλλά ας μην ανησυχούν ορισμένοι, δεν θέλω να έχω ούτε μία μετοχή της Ανόρθωσης. Θα τις δωρίσω όλες στο Σωματείο

Τι άλλο θέλει κάποιος Ανορθωσιάτης;  Αν κάνει κάθε πρώην πρόεδρος αυτό που είπε από ΜΟΝΟΣ του ο κύριος Κάκος τότε χρειάζεται, μόνο,  μια σωστή διαχείριση!  Γιατί οι πλείστοι τα βάζουν με τον Σάββα Κάκο; Έκανε ότι έκανε, δεν έκανε κάποια άλλα, αλλά αναλαμβάνει στο τέλος τις ευθύνες του!  Δεν είναι καν συγγενής μου για να πείτε ότι υποστηρίζω δικό μου άνθρωπο. Μια φορά μίλησα στον άνθρωπο!

Στην παραίτηση του ο Σάββα Κάκος δηλώσε υπεύθυνος που χάθηκε το πρωτάθλημα (στην αμέσως μετά γενική συνέλευση). Είχε τα κότσια άλλος μέσα στα 5 χρόνια να αναλάβει τις ευθύνες του; Όσο για τον κύριο Δημητρίου .. τα μισά πράγματα που είπε ο Κάκος δεν τα σχολίασε. Τί εικόνα αφήνει για μένα; Χαμηλό επίπεδο, χωρίς επιχειρήματα που ο στόχος είναι να ανάβει φωτιές! Επίσης βάζει με τέτοιες δηλώσεις το προσωπικό επίπεδο πάνω από το καλό της Ανόρθωσης! Αν θέλει κάποιος να μιλήσει, να μιλήσει με στοιχεία και αποδείξεις και τις “σπόντες“ να τις αφήσει για άλλες περιπτώσεις.

Όσο αφορά τους οργανωμένους! Κάμετε ότι έκαμε ο κύριος Κάκος και θα σας παραδεχτώ … Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Πείτε για τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια φταίμε εμείς! Το έκανε κανείς; Πυροβολείτε εναντίον του Πουλλαΐδη. Γιατί; Το πόσο πατριώτης είναι ο καθένας το ξέρει ο ίδιος… Ούτε μια εταιρεία ούτε ένα σωματείο μπορεί να το δείξει! Αν όλοι όμως υποστηρίξουν την εταιρεία τότε η εταιρεία θα αποτελείται από πατριώτες και δεν πρόκειται οι ιδέες να γίνουν μετοχές!

Εταιρεία σημαίνει καλύτερη διαχείριση των χρημάτων! Σημαίνει ξέρουν όλοι, ποιος και τι έβαλε και τι έπιασε! Δεν είναι όπως το σωματείο “εγώ παπάς εγώ τατάς, όποτε θέλω πιάνω όποτε θέλω βάζω” όπως ΜΠΟΡΕΙ να έκαναν Παντελή και Κάκος! Οι προθέσεις μπορεί να είναι αγνές αλλά δεν παύει να είναι λάθος ο χειρισμός! Υποστηρίζω την εταιρεία μόνο και μόνο γιατί θα ξέρει ο κοσμάκης, πού πάνε τα χρήματα που βάζει και πως δεν τα πιάνει ο καθένας μετά που κλείνουν οι πόρτες!

“Οι ήρωες μας Αντώνης Παπαδόπουλος , Γρηγόρης Αυξεντίου ,Κυριάκος Μάτσης και τόσοι άλλοι δεν αγωνίστηκαν και δεν πέθαναν για καμιά εταιρεία.”   Έτσι έγραψαν οι οργανωμένοι στην ανακοίνωση τους! Ρωτώ… Αγωνίστηκαν και πέθαναν για τα ναρκωτικα που τραγουδάτε; Για τις φωτιές που ανάβετε; Για τους κέλτικους σταυρούς που ανεβάζετε; Για τους 10 προπονητές που αλλάξαμε ή για τους δεκάδες παἰχτες που φέραμε; Δεν είμαστε ικανοί ακόμα να μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους!

Συμπληρώνετε σε ένα άλλο άρθρο: “Όταν τα σώματα νομοθετούν (ΚΟΠ) και δικάζουν (Δικαστική Επιτροπή) πριν καθορίσουν τις ποινές και προτού απονείμουν δικαιοσύνη, θα πρέπει να σκέφτονται και τις συνέπειες των ποινών και των αποφάσεών τους. Ιδιαίτερα, όταν αυτές επηρεάζουν ανθρώπους οι οποίοι καμιά ευθύνη δεν έχουν για τα αδικήματα.

Διότι, ο ενοικιαστής της καντίνας του γηπέδου που δουλεύει δυο μέρες το μήνα, ο ιδιοκτήτης του σαντουιτσάδικου που περιμένει το Σαββατοκύριακο να βγάλει ένα μεροκάματο, οι άνθρωποι οι διαθέτουν εμπορικές επιχειρήσεις πέριξ των γηπέδων (περίπτερα, καφετέριες κλπ) τι φταίνε αν κάποιος σήκωσε ένα υβριστικό πανό; Ποιά η ευθύνη τους αν δυο – τρεις – πέντε αποφάσισαν να βανδαλίσουν και να καταστρέψουν; Πολλές φορές μάλιστα, είναι και οι ίδιοι θύματα των βανδαλισμών αυτών.

Έχετε κύριοι της Ομοσπονδίας και της ΔΕ αναλογιστεί τη ζημιά που προξενείτε σε αυτούς τους ανθρώπους με τις αποφάσεις σας; Σκέφτεστε ότι στερείτε την μπουκιά απ’ το στόμα των παιδιών τους;  Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση της Ομοσπονδίας σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Εσείς οι οργανωμένοι οπαδοί της Ανόρθωσης, εσείς, ο απλός κόσμος, σκεφτήκατε πριν τις ενέργειες σας αυτό που ζητάτε να το σκεφτούν και οι άλλοι; Μετά από αυτά γιατί να αγοράσει κάποιος ξανά εισιτήριο διαρκείας αφού μετά τις τιμωρίες, θα πάει στο Παπαδόπουλος μετά από ένα μήνα; Ποιος εγγυάται πως δεν θα τιμωρηθούμε ξανά;

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται τίμια αλλά και να είναι! Αντιπροσωπεύσατε επάξια το σωματείο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου κύριοι πρόεδροι; Αντιπροσωπεύετε όπως πρέπει τον κόσμο της αιματοβαμμένης Αμμοχώστου κύριοι οπαδοί;

Ο κόσμος της Ανόρθωσης που το 2008 γέμισε το γήπεδο με τις πολυκατοικίες της  Αμμοχώστου και αυτός που με την συμπολίτισσα Σαλαμίνα θύμισε σε όλους όσους ξέχασαν πως η πιο λαμπρή μας η γιορτή θα είναι η επιστροφή, πού είναι;  Αυτούς χρειάζεται η Ανόρθωση Αμμοχώστου. Όπως πολλοί λένε… Η διοίκηση κάποτε θα φύγει, οι παίχτες επίσης αλλά το τι μένει είναι ο οπαδός. Απόδειξη; Τα τελευταία 5 χρόνια του πιο ιστορικού σωματείου της Κύπρου!

Καλώ και παρακαλώ όποιον μιλά να ξέρει τι λέει και με αποδείξεις..πχ. μισθό του τάδε υπαλλήλου ή για 45λεπτες προπονήσεις ή οτιδήποτε άλλο! Αν έχουν τα κότσια οι οργανωμένοι που αντιπροσωπεύουν τον κόσμο να πιάσουν τον κάθε πρώην πρόεδρο και να τον αναγκάσουν να πληρώσει εκείνα που έκαμε… Εκεί θα φανεί η μαγκιά του καθενός. Πιστεύω προσωπικά πως σε μια τέτοια προσπάθεια θα βοηθήσουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας. Το πρώτο βήμα έκανε ο Σάββα Κάκος… Αν τα πληρώσει κιόλας τότε θα είναι ο μεγαλύτερος μάγκας … Ο ΠΡΩΤΟΣ μάγκας που πληρώνει τις ζημιές που ο ίδιος έκαμε… Το αντέχουν οι άλλοι; Μπορούν τα το κάμουν; Οι τίτλοι δεν με νοιάζουν… Μπορώ και χωρίς αυτούς… Απόδειξη τα τελευταία 5 χρόνια…

Ανόρθωσις Αμμοχώστου Επιστροφή

Φίλαθλος
Μ.Χ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ