Δόξα 1 – 6 Ανόρθωσις: Περίπατος τριών βαθμών!

Τη μεγαλύτερη φετινή νίκη μας πανηγύρισε σήμερα η ομάδα, η οποία στο Μακάριο επικράτησε με το μεγάλο 6-1 της Δόξας, σε ένα παιγνίδι που ο πρωταγωνιστής ήταν, επιτέλους, ο Γκονζάλο Γκαρσία ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα και έδωσε μία ασίστ. Η Μεγάλη Κυρία πήγε στο ημίχρονο με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ της με τέρματα των Γκαρσία και Φοφανά, ενώ στην επανάληψη ο Γκαρσία σημείωσε άλλα τρία και ένα ο Μπεν Σουσιάν, με την ομάδα της Δόξας να μειώνει στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Μελανό σημείο του αγώνα οι πέντε(!) κίτρινες που δεχθήκαμε από τον Αντώνη Χριστοδούλου, ο οποίος στον πειθαρχικό τομέα ήταν προκλητικότατος για την ομάδα μας.

Η σύνθεση

Κάτω από τα δοκάρια επανήλθε ο Μάριο Βέγκα, με τον Παβίσεβιτς να παίρνει φανέλα βασικού και να πηγαίνει δίπλα στον Ζόρζε. Στο αριστερό αμυντικό άκρο βρέθηκε ο Άντιτς και στο αριστερό ο Αβραάμ. Οχαγιόν, Μάκος και Σότα ήταν οι τρεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Γκαρσία να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης και τους Μακρή, Φοφανά να βρίσκονται δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα.

Πρώτο ημίχρονο

Η Δόξα ήταν η ομάδα που έχασε στα πρώτα λεπτά του αγώνα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, αλλά ήταν η Ανόρθωση που στην πρώτη ευκαιρία που βρήκε άνοιξε το σκορ. Ήταν στο 14’ όταν ο Οχαγιόν βρήκε τον Γκαρσία με κάθετη πάσα, και ο Ουρουγουανός πέρασε τον τερματοφύλακα για να πετύχει στην κενή εστία το 1-0. Με την ομάδα μας να έχει πλέον την κατοχή, η επόμενη μας φάση ήρθε στο 32’ όταν ο Φοφανά με εκπληκτικό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 2-0. Ουσιαστικά σε δύο φάσεις πετύχαμε δύο τέρματα, χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα από τη Δόξα πέραν της φάσης στα πρώτα λεπτά του παιγνιδιού.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τέρμα νωρίς ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας, όταν ο Γκαρσία πέτυχε σε κενή εστία το 3-0 μετά από παράλληλη πάσα του Σότα, ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετική κάθετη πάσα του Οχαγιόν στον Γεωργιανό. Ο χορός των τερμάτων είχε ανοίξει για τα καλά, με τον Γκαρσία στο 75’ να δίνει την ασίστ στον Μπεν Σουσιάν ο οποίος είχε περάσει στο παιγνίδι ως αλλαγή και να πετυχαίνει το τέταρτο τέρμα της ομάδας μας. Στο 78’ ο Γκαρσία με πλασέ πέτυχε το 5-0, ενώ στο 80’ πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα γράφοντας το 6-0 για την Μεγάλη Κυρία. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Δόξα κέρδισε πέναλτι μειώνοντας στο τελικό 6-1.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ