Δηλαδή στην φετινή Ανόρθωση ο μόνος που δεν μπορεί να βοηθήσει ήταν το «παλιόπαιδο» ο Οκκάς;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση γύρω από το θέμα Οκκά δημοσίευσε προ ολίγου ο Κυριάκος Χατζηχαράλαμπους για λογαριασμό της αθλητικής ιστοσελίδας balla.com.cy, με ερώτημα και απόψεις τις οποίες συμμεριζόμαστε.

Ο Κυριάκος τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα αναλύει την υπόθεση Οκκά. Από τον άκομψο τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά ο σύλλογος της υπόθεση μέχρι και τους άνευ λογικής λόγους που παρουσιάστηκαν για την αποχώρηση.

Η ιστορία έγραψε  πως η Ανόρθωσις έδιωξε τον  ποδοσφαιριστή που πανηγύρισε πρωτάθλημα με τα χρώματα της και τον έδιωξε με τρόπο άκομψο που προκαλεί μυστήριο. Δηλαδή στην φετινή Ανόρθωση ο μόνος που δεν μπορεί να βοηθήσει ήταν ο Οκκάς;

Αναμφισβήτητα τα ερωτήματα που γεννά η αποχώρηση Οκκά είναι πολλά και σίγουρα έξω από την χιλιοειπωμένη διαφάνεια και που επανειλημμένως επικαλείται το Δ.Σ

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Κυριάκου Χατζηχαραλάμπους:

Υλοποιήθηκε η επιθυμία του Ζόρζε Κόστα και ο Γιάννος Οκκάς αποτελεί παρελθόν από την Ανόρθωση. Ο Κύπριος επιθετικός επέστρεψε στην «Κυρία» και στόχευε να κλείσει την πλούσια του ποδοσφαιρική καριέρα σε αυτή την ομάδα. Λίγο πριν την κορύφωση και τον αμοιβαίο αποχαιρετισμό ήρθαν όλα τούμπα και ανατράπηκε το ωραίο σκηνικό που ετοιμαζόταν να στηθεί στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»: Μεγάλος πρωταγωνιστής στην όλη υπόθεση ο Ζόρζε Κόστα.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση ο Πορτογάλος κόουτς ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δεν έχει στα πλάνα του τον Οκκά για το υπόλοιπο της περιόδου. Με απλά λόγια ο κ.Κόστα έδιωξε τον πολύπειρο ποδοσφαιριστή από την Ανόρθωση.

Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω, αλλά μην είστε απόλυτα βέβαιοι. Δεν αποκλείεται και κάποιοι από τα ενδότερα του συλλόγου να μην ήθελαν την παραμονή Οκκά. Ξέρετε γιατί; Ο τρόπος που η διοίκηση χειρίστηκε το όλο θέμα: Ο προάγγελος της αποχώρησης του προήλθε επίσημα μέσω τοποθετήσεων του εκπροσώπου τύπου Αλέξανδρου Αλεξάνδρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που έγινε πολύ της μόδας τελευταία. Ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της «Κυρίας» αναφέρθηκε σε αρκετά σοβαρά ζητήματα και το πρώτο που ανέλυσε ήταν το θέμα του Οκκά. Αναλυτικά η τοποθέτηση του:

«1. Θέμα Οκκά. Ο Οκκάς δεν είναι πλέον στα πλάνα του προπονητή, κάτι που του ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Ζ.Κόστα αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Σωματείου μας κ.Πουλλαίδη. Ο Οκκάς αν το επιθυμεί θα μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα. Η Ανόρθωση που έχει συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή μέχρι το τέλος της σεζόν αν το επιθυμεί ο ποδοσφαιριστής θα το τηρήσει. Ο Οκκάς δεν υπέπεσε σε κανένα παράπτωμα και οι λόγοι της απόφασης του προπονητή είναι καθαρά αγωνιστικοί».

Σύμφωνα με τα πιο πάνω, ο Ζόρζε Κόστα δεν ήθελε τον Οκκά στην ομάδα επειδή δεν μπορούσε να τον βοηθήσει αγωνιστικά. Σεβαστή απόφαση του προπονητή, αλλά εμένα όλο αυτό το σκηνικό δεν μου κάθεται καλά στο μυαλό.

Δηλαδή από την φετινή Ανόρθωση ο μόνος που δεν μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά είναι ο Οκκάς; Εδώ πραγματικά γελάνε όλοι. Η κοροϊδία στο θέμα Ανόρθωσης και Οκκά δεν έχει προηγούμενο. Ξέρετε όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι η διοίκηση της «Κυρίας» πήρε τον υπόλοιπο κόσμο της ομάδας για Αμερικανάκια. Κάθε χρόνο μιλάνε για διαφάνεια και αυτή αγνοείται.

Παρά να βγούνε στον κόσμο και να μιλήσουν με την γλώσσα της αλήθειας, προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα,  με φόβο να μην στραφεί ο κόσμος εναντίον τους.

Ο υπογράφων γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες που φεύγει ο Οκκάς από την Ανόρθωση. Οι λόγοι δεν είναι αγωνιστικοί. Μην σας πουλάνε φούμαρα. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να αναφερθώ λεπτομερώς στα αίτια του διαζυγίου. Από αυτή την ιστορία κρατήστε το εξής: «Ο Οκκάς αποχωρεί από την Ανόρθωση στα 36 του χρόνια για αγωνιστικούς λόγους». Μόνο αυτό που γράφεται πλέον στην ιστορία αποτελεί ντροπή. Ποιος περίμενε ο μεγάλος και αγαπητός Γιάννος Οκκάς να φεύγει με αυτό τον τρόπο από ένα σύλλογο που δοξάστηκε και πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις. Λίγο πριν την δύση της καριέρας του να αποχωρεί επειδή σύμφωνα με τον Ζόρζε Κόστα δεν μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά.

Έψαξα πολύ καλά το θέμα και ο Οκκάς με το που έφυγε από τα γραφεία της Ανόρθωσης, λύνοντας το συμβόλαιο του, ακολούθως τσέκαρε το προσωπικό του email και ένα από τα εισερχόμενα έγραφε τα εξής. Μην ρωτήσετε τον αποστολέα. Θα σας τον αποκαλύψω στη συνέχεια του κειμένου προς το τέλος…

«Είναι κρίμα βρε Οκκά που σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο σε ψηλό επίπεδο. Είναι κρίμα βρε Οκκά που σε αυτή την ηλικία δεν μπορείς να αποτελέσεις τον ηγέτη μας. Είναι κρίμα βρε Οκκά που σε αυτή την ηλικία δεν έχεις την φρεσκάδα που είχες στα 25 σου. Είναι κρίμα βρε Οκκά που όποτε πάμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, μπαίνεις εσύ μέσα στο παιχνίδι και μας τα χαλάς όλα. Είναι κρίμα βρε Οκκά που φεύγεις με αυτό τον τρόπο, αλλά πλέον δεν μπορείς να προσφέρεις άλλα στον σύλλογο. Σε αγαπάμε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ αλλά εκεί που θα κάθεσαι μην μας αρχίσεις να μας κατηγορείς. Δεν έχουμε λεφτά, μας έκοψαν το νερό (είδες δεν το κρύψαμε και το αναφέραμε), μεταγραφές κάναμε μία με το ζόρι, θέλουμε να διώξουμε και άλλους παίκτες με ψηλά συμβόλαια αλλά δεν μπορούμε επειδή είναι δεσμευμένοι. Ευτυχώς εσύ μας ευκόλυνες αφού σε λιγότερο από μία ώρα τα βρήκαμε και λύσαμε το συμβόλαιο σου. Πλέον δεν σου το κρύβουμε ότι είμαστε ήρεμοι, ανακουφισμένοι και το σημαντικότερο αναμένουμε την ομάδα μας να αναγεννηθεί. Δεν πήραμε δώρο τα Χριστούγεννα από κανένα, αφού η κρίση μας έχει διαλύσει, αλλά ο Θεός δεν μας ξέχασε. Μας έστειλε το καλύτερο δώρο καθυστερημένα, αλλά αυτό δεν μας χάλασε. Αυτό ήταν η φυγή σου από την Ανόρθωση. Από το καλοκαίρι προσπαθούσαμε να σε κάνουμε να φύγεις, αλλά δεν ήταν θέλημα Θεού. Η επιθυμία μας υλοποιήθηκε έξι μήνες αργότερα. Βλέπεις ο επιμένων νικά και ο Θεός τον χαροποιεί.

Ευχαριστίες δεν χρειάζονται προς το πρόσωπο σου και για αυτό τον λόγο δεν βγάλαμε μακροσκελή ανακοίνωση. Τα ευκόλως νοούμενα παραλείπονται. Όπως είδες στην τελευταία μας ανακοίνωση γράψαμε ότι η τελευταία μας συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα. Γεια χαρά!»

Είναι τόσο παλιόπαιδο ο Γιάννος Οκκάς; Εξαρτάται τι έννοια δίνουμε στην λέξη. Αν π.χ παλιόπαιδο είναι ένας γεννημένος νικητής που δεν θέλει να χάνει με τίποτα, κάποιος που έχει προσωπικότητα και  άποψη, κάποιος που είναι ακομπλεξάριστος και όταν μιλάει δεν χαρίζεται , κάποιος που πονάει την φανέλα που φοράει και δεν θέλει να εξευτελίζεται  και κάποιος που έχει άποψη και δεν φοβάται να την καταθέσει, τότε ναι ο Οκκάς είναι παλιόπαιδο και χαρακτήρας για κλάματα.

Ο Οκκάς στα τόσα χρόνια πλούσιας καριέρας δεν έδωσε δικαίωμα σε κανένα να τον κακολογήσει.  Έχει γνώμη για το ποδόσφαιρο; Δικαιούται να έχει από την εμπειρία του και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα μπορεί να κάθεται και στους πάγκους ως προπονητής. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο πλέον δεν  είναι πολύ συνηθισμένο πράγμα κυρίως στην Κύπρο. Να ξέρετε όμως ότι αυτοί που δεν έχουν ή δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται συνήθως στις ομάδες είναι περισσότεροι και δεν θα κάνουν ποτέ την καριέρα που έκανε ο Οκκάς. Να το θυμάστε!

Είναι καλός παίκτης ο Οκκάς; Χωρίς αμφισβήτηση ακόμα και στα 36 του. Έχει γίνει αργός αλλά σοφός στο γήπεδο. Η ποδοσφαιρική του εξυπνάδα μπορεί να κάνει την διαφορά. Μπορεί να συμπεριφερθεί στο γήπεδο ως δεύτερος προπονητής.  Το θέμα είναι τους ποδοσφαιριστές να ξέρει ο κάθε προπονητής να τους χρησιμοποιεί. Όλοι μπορεί να είναι χρήσιμοι. Στην αρχή της χρονιάς π.χ ήταν, τελευταία όχι!

Η αγαπημένη μου ατάκα επιστρέφει. Η ιστορία είναι δίκαιη με όλους: Για τον  Γιάννο Οκκά θα γράψει ότι πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα Κύπρου (όλα με την Ανόρθωση που τον διώχνει), τρία πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα κύπελλο Κύπρου, τέσσερα κύπελλα Ελλάδας και τρεις κυπριακές ασπίδες. Για αυτό το «παλιόπαιδο» θα γράψει ότι σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα με όσους καλούς προπονητές συνεργάστηκε, άρχιζαν την ομάδα από αυτόν. Θα γράψει και άλλα πολλά. Το διαδίκτυο είναι γεμάτες ποδοσφαιρικές ιστορίες για τον Οκκά. Είναι εκεί γραμμένες και δεν θα διαγραφούν ποτέ.

Είμαι πολύ περίεργος τι θα γράψει για όσους στην Ανόρθωση συμπεριφέρθηκαν σε αυτόν απαράδεκτα. Αυτούς εννοούσα που απέστειλαν το πιο πάνω email στον Οκκά. Το έριξε και εγώ στο χαβαλέ και στην κοροϊδία βρε παιδιά. Δεν θα με τρελάνουν αυτοί εμένα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ