Ανόρθωσις – ΑΕΚ Λάρνακας 1-1: Η πρόκριση στο ΓΣΖ

Ισόπαλο τελείωσε το παίχνιδι ανάμεσα στην ομάδα μας και την ΑΕΚ Λάρνακας για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Κυπέλλου Κόκα Κόλα. Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι και ελέγχαμε τον ρυθμό του αγώνα αλλά μια αχρείαστη ενέργεια από τον Δημήτρη Οικονόμου έφερε το πέναλτι για την ΑΕΚ και το 0-1 όπου ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μας δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να έχει τη σωστή τελική πάσα. Τη λύση έδωσε ο Οχαγιόν στο 76ο λεπτό με ένα πανέμορφο σουτ όπου ισοφάρισε σε 1-1. Απ’εκεί και πέρα, η ομάδα μας καθήλωσε την ΑΕΚ στο μισό γήπεδο και έχασε τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Πλέον, όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό στο ΓΣΖ.

Εντεκάδα

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα ο Ζόρζε Κόστα. Ο Βαλβέρδ υπερασπίστηκε την εστία μετά τον τραυματισμό του έχοντας τους Ζόρζε και Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας και τους Τζέισον και Αβραάμ στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα. Ο Αλέξα επανήλθε στον χώρο της μεσαίας γραμμής ως ανασταλτικός μέσος, έχοντας ως παρτενέρ τον Μάκο, αλλά και τον Γκαρσία σε πιο προωθημένο ρόλο. Στην επιθετική γραμμή ο Κολαούτι πλαισιώθηκε από τους Ανδρέα Μακρή ο οποίος πήρε φανέλα βασικού και από τον Τόνι Κάλβο.

Πρώτο ημίχρονο

Παρά το γεγονός ότι η Ανόρθωση πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αρκετά νωρίς απέναντι στην ομάδα της ΑΕΚ, το ζητούμενο που ήταν το γρήγορο γκολ, δεν επιτεύχθηκε. Το δοκάρι του Πάολο Ζόρζε στο 8ο λεπτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχασε η ομάδα μας στο παιχνίδι. Με την πάροδο του χρόνου οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ  ισοζύγισαν τον ρυθμό του αγώνα έχοντας και αυτοί με τη σειρά τους 1-2 καλές ευκαιρίες. Έτσι, σε μια ανυποψίαστη φάση και ένα παιδαριώδες λάθος από τον Δημήτρη Οικονόμου, επέφερε το πέναλτι για την ΑΕΚ με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ αποτέλεσμα με το οποίο τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος, ο προπονητής της ομάδας μας προέβει σε δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα, οι Φοφανά και Γκρικαλασβίλι αντικατέστησαν τους Κολαούτι και Γκαρσία αντίστοιχα. Οι αλλαγές έδωσαν νέο αέρα στην ομάδα μας η οποία επέβαλε το ρυθμό της και αναζήτησε το τέρμα της ισοφάρισης. Ωστόσο, όλα τέλειωναν στην τελική πάσα εκεί όπου η Ανόρθωση δεν είχε καθαρό μυαλό για να τελειώσει τις φάσεις. Ο τεχνικός της ομάδας μας, έριξε και τον Οχαγιόν στο παιχνίδι στο 76ο λεπτό ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα μας. Απ’εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος μετά και την δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Καταλά. Μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, χάθηκαν ακόμη 2-3 κλασικότατες ευκαιρίες για το προβάδισμα, με κορυφαία αυτή του Μακρή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Λίγο πριν το τέλος, η ομάδα μας είχε καθαρό πέναλτι πάνω στον Γκρικαλασβίλι το οποίο όμως δεν δόθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ