Ανόρθωσις 2 – 2 Α. Ε. Κουκλιών: Πόσο πιο χαμηλά;

Απρόσμενη απώλεια βαθμών σε ένα από τα παιχνίδια που πιστοποιούν ότι οι δυνατότητες της φετινής Ανόρθωσης είναι περιορισμένες, με την ομάδα μας να παίρνει στις καθυστερήσεις τον βαθμό της ισοπαλίας από την Α. Ε. Κουκλιών. Κι αν στο πρώτο γύρο η Ανόρθωση πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση απέναντι στην Παφιακή ομάδα, στο δεύτερο γύρο έκανε μια εκ των χειρότερων, αν όχι τη χειρότερη, με τους πλείστους ποδοσφαιριστές να εφησυχάζονται μετά το 1-0 και την άμυνα να πελαγοδρομεί. Τα προμηνύματα ήρθαν τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις ωστόσο από τη στιγμή που Άντιτς και Παβίσεβιτς έκαναν τα εύκολα-δύσκολα και οι επιθετικές προσπάθειες παρέμεναν αναξιοποίητες, δώσαμε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να παλέψουν ακόμα και για το τρίποντο. Σοβαρή ευθύνη και στα δύο γκολ φέρει και ο Βέγκα που ούτε και αυτός κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ μοναδικό θετικό αποτελεί η εμφάνιση του Μπεσέρα και το γκολ του Μακρή.

Εντεκάδα

Με μοναδική ίσως έκπληξη την συμπερίληψη του Μπεσέρα στο αρχικό σχήμα, ο Ζόρζε Κόστα βασίστηκε στην εντεκάδα της προηγούμενης αγωνιστικής που έφερε την επιτυχία απέναντι στην Δόξα. Ο Βέγκα ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Δημητρίου και Αβραάμ στα άκρα της άμυνας, ενώ τη θέση του Ζόρζε ως παρτενέρ του Παβίσεβιτς πήρε ο Άντιτς. Μάκος και Οχαγιόν διατηρήθηκαν στα χαφ, έχοντας όμως σαν επιτελικό μέσο τον Μπεσέρα, ενώ η επιθετική τριάδα αποτελείτο από τους Φοφανά-Κάλβο-Γκαρσία.

Πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό με τις μνήμες από τα προηγούμενα νωθρά πρώτα ημίχρονα να ξυπνούν σχετικά νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 3ο λεπτό μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Βέγκα, ενώ η πρώτη καλή φάση για την ομάδα μας ήρθε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών όταν Μάκος και Γκαρσία δεν κατάφεραν να απειλήσουν με κεφαλιές. Το ανέβασμα του Μπεσέρα συμπαρέσυρε μαζί του και την υπόλοιπη ομάδα με τον Αργεντίνο να διακρίνεται τόσο σε ρόλο δημιουργού, όσο και εκτελεστή. Το απλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο αλλά και η γρήγορη ντρίπλα με τη μπάλα στα πόδια ήταν τα πρώτα στοιχεία που ξεδίπλωσε στο χορτάρι του «Αντώνης Παπαδόπουλος» δίνοντας την ευκαιρία στους Κάλβο και Γκαρσία να χριστούν σκόρερ ανεπιτυχώς. Στο μεσοδιάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν παντελώς ακίνδυνοι αλλά προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την αδυναμία των αμυντικών μας να καθαρίσουν φάσεις διώχνοντας την μπάλα αποτελεσματικά. Πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Φοφανά ελίχθηκε από αριστερά και με συρτή μπαλιά τροφοδότησε τον Μπεσέρα που άνοιξε λογαριασμό με την γαλανόλευκη φανέλα.

Δεύτερο ημίχρονο

Όπως τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε το δεύτερο ο Μπεσέρα όταν με εξαιρετική κούρσα μοίρασε παιχνίδι σε Γκαρσία ωστόσο ο Κάλβο σπατάλησε την ωραία ενέργεια των συμποδοσφαιριστών του. Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε και για την μεσοαμυντική λειτουργία με τους Παβίσεβιτς, Άντιτς σε πρώτο βαθμό και τον Μάκο σε δεύτερο, να πραγματοποιούν λάθη χωρίς πίεση, δημιουργώντας καταστάσεις από το πουθενά. Ο Ελλαδίτης μέσος ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του 55ου λεπτού όταν από πλάγια θέση σημάδεψε το δοκάρι του Καϊρίνου, σημείο στο οποίο θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι. Όπως λοιπόν αναφέραμε και στην ζωντανή μετάδοση, το χρονικό ενός μάλλον αναμενόμενο σεναρίου πήρε σάρκα και οστά στο 63ο λεπτό όταν η Παφιακή ομάδα ανανέωσε δύο φορές την επιθετική της προσπάθεια, ο Βέγκα έκανε έξοδο στο σημείο του πέναλτυ και ο Βρανικάν πέτυχε το ευκολότερο γκολ της καριέρας του. Ο Λέτιε έριξε στο παιχνίδι τους Γκριγκαλασβίλι και Κολαούτι ωστόσο η παρουσία πολλών ποδοσφαιριστών στο αντίπαλο μισό μάλλον μπέρδεψε παρά ευκόλυνε το έργο της Ανόρθωσης μιας και δεν υπήρχαν διακριτοί ρόλοι μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στο 74ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, στο 79ο λεπτό ο Μακρής πήρε και αυτός θέση στην επίθεση αλλά ένα αχρείαστο μαρκάρισμα του Μάκου στο 82ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στην Α. Ε. Κουκλιών να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Η σύγχυση στο αντίπαλο μισό συνεχίστηκε με τους ποδοσφαιριστές μας να μαζεύονται σε κάποιους χώρους, αφήνοντας κενούς άλλους με μοναδική αξιόλογη προσπάθεια το δοκάρι του Μπεσέρα στο 89ο λεπτό. Τελικά ο Ανδρέας Μακρής έκανε ότι δεν έκαναν οι ακριβοπληρωμένοι συνάδελφοί του, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με έξυπνη τοποθέτηση στην αντίπαλη περιοχή. Μέχρι το τελικό σφύριγμα οι μοναδικές υποψίες φάσης ήταν δύο γεμίσματα του Γκριγκαλασβίλι και Μπεσέρα με εκτελέσεις φάουλ, τα οποία δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ