Αυτούς ενώνει η Ανόρθωση και η Αλκή

Το anorthosis24.net θυμήθηκε τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα των δύο μονομάχων και σας τους θυμίζει. Από τον Τσαγκάρη, τον Παναγή και τον Ντάνιελ μέχρι τον Κωνσταντίνο Λαΐφη.

Ξεκινάμε…

Κόκος Παναγή: Ο Κύπριος λίμπερο απετέλεσε μια από τις ριζοσπαστικές μεταγραφές του Κίκη Κωνσταντίνου στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Για χρόνια ήταν ο βασικός και αναντικατάστατος. Με τα χρώματα της Ανόρθωσης πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1995. Αποχώρησε από την Ανόρθωση το 1996.

Βάσος  Τσαγκάρης: Το 1989 η Ανόρθωσις έβγαλε από τα ταμεία της ένα πόσο  γύρω στις 82.000 λίρες ούτως ώστε ο πολυσύνθετος μέσος να ντυθεί στα κυανόλευκα. Έμεινε στην ομάδα μας για 8 χρόνια και αποχώρησε και αυτός το 1996 έχοντας προηγουμένως πανηγυρίσει τον τίτλο του 1995.

Φρανκ Ντάνιελ: Ο Νιγηριανός ήταν το έτερο ήμισυ του Μάικ Ομπίκου. Κατηφόρισαν μαζί στο νησί το 1989. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Μεγάλης Κυρίας. Ικανοποίησε μόνο ο Ομπίκου και ως εκ τούτου ο Ντάνιελ μεταπήδησε στην Αλκή.

cafu doxa

Σεμέντο Καφού: Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε στην Ανόρθωση από την Ομόνοια το καλοκαίρι του 2009. Έμεινε δύο χρόνια και αγαπήθηκε όσο λίγοι το συγκεκριμένο διάστημα. Ήταν όμως εκτός πλάνων του Στόιλοφ και έτσι μεταπήδησε στην ΑΕΛ και ακολούθως στην Αλκή.

giorgallidis

Αντώνης Γιωργαλλίδης: Ο διεθνής Κύπριος πορτιέρο ξεκίνησε την καριέρα του από την Ανόρθωση όπου και έφτιαξε το όνομα του με τα χρώματα της ομάδας μας. Το 2006 ζήτησε και πήρε μεταγραφή για την Ομόνοια. Πέντε χρόνια αργότερα δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τους πράσινους και έτσι για ένα χρόνο φόρεσε τα κυανέρυθρα της Αλκής.

DOBRA

Σίνισα Ντοπρασίνοβιτς: Από τα βασικά γρανάζια της αξέχαστης πορείας στους ομίλους. Το 2009 έφυγε από την ομάδα μας και πήγε στην Καβάλα. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στο νησί για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Αλκής.

Γιώργος Παναγή: Ο πάλαι ποτέ φέρελπις μέσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Κετσπάγια τον έφερε στην Ανόρθωση τον Ιανουάριο του 2007. Στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” έμεινε για 2 1/2 χρόνια. Μετά από δύο χρόνια στην Ομόνοια μεταπήδησε στην Αλκή δίχως όμως να προσφέρει τις λύσεις που όλοι ανέμεναν.

eromo

Ρίτσαρτ Ερομοΐγκπε: Ο Νιγηριανός ήταν προσωπική επιλογή του Στόιλοφ καθώς τον είχε μαζί του στην Λέφσκι. Ο Νιγηριανός έψαχνε την χαμένη του ταυτότητα στην Ανόρθωση. Εξαιρετικά ασταθής κάτι που οδήγησε τον Στόιλοφ να μην ζητήσει την παραμονή του. Συνέχισε στην Αλκή όπου ούτε εκεί ικανοποίησε έτσι πριν βγει ο Σεπτέμβρης πήρε το αεροπλάνο να πάει πίσω στην πατρίδα του.

Χρήστος Κουντουρέττης: Γέννημα θρέμμα Ανορθωσιάτης. Το 2006-07 ο Τιμούρ του έδωσε ευκαιρίες δίχως όμως να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στην Ανόρθωση. Συνέχισε την καριέρα του στην Αλκή όπου και είχε καλύτερα αποτελέσματα.

SAMARAS

Κωνσταντίνος Σαμάρας:  Ο τελευταίος των Μοϊκανών. Καθώς έχει από τον καιρό του να δούμε ποδοσφαιριστή των ακαδημιών να καθιερώνεται στην πρώτη ομάδα. Έφυγε από την ομάδα μας το 2009. Στην Αλκή αγωνίστηκε για ένα διάστημα το 2011.

leoni

Δημήτρης Λεωνή: Αν και ήταν κόκκινο πανί για τον κόσμο αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον Κετσπάγια ο οποίος τον έφερε τον Ιανουάριο του 2009 για να του δώσει λύσεις  ανάγκης εάν και εφόσον χρειαζόταν. Στη συνέχεια συνέχισε την καριέρα του στην Αλκή.

Ιάκωβος Τσολακκίδης: Ο άτυχος Δαλίτης αμυντικός ήρθε από τον Χαλκάνωρα το 2001 σε ηλικία 17 χρονών. Κατάφερε σιγά σιγά να μπει στην πρώτη ομάδα και να θέλξει με την απόδοση του. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός πως ήταν από τους λίγους που ξέμειναν από την σκούπα του Κετσπάγια το καλοκαίρι του 2004. Ήταν όμως άτυχος και ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε πίσω. Έφυγε από την ομάδα μας το 2006. Περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Ένας από τους σταθμούς της καριέρας του ήταν και η Αλκή.

Μιχάλης Μάρκου: Ήρθε στην Ανόρθωση από την Α.Ε.Κ το σημαδιακό καλοκαίρι του 2004. Ήταν η λύση πίσω από το αμυντικό δίδυμο Λουκά-Κατσαβάκη.  Στην Ανόρθωση έμεινε για δύο χρόνια. Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αγωνίστηκε και με τα χρώματα της Αλκής όπου τώρα διατελεί χρέη εκπροσώπου τύπου.

zlogar

Άντον Ζλόγκαρ: Ο Σλοβένος, πρότυπο επαγγελματία, ήρθε στην Ανόρθωση από το Παραλίμνι το καλοκαίρι του 2006. Παρέμεινε για δύο χρόνια καθότι προτίμησε το καλύτερο συμβόλαιο που του πρόσφερε η Ομόνοια. Μετά από δύο χρόνια παραμονής στο τριφύλλι συνέχισε για ένα χρόνο την καριέρα του στην αθάνατη.

Χάρης Δράκος: Σε ένα φιλικό με την Ομόνοια το 2005 είχε κλέψει τις εντυπώσεις καθώς ο τότε βραχύσωμος ακραίος στην ηλικία των 16 είχε ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Στέλιο Κίττο που επάνδρωνε το δεξί άκρο της Ομόνοιας. Η συνέχεια δεν ήταν καθόλου καλή καθώς δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη ομάδα με αξιώσεις. Το 2008 ο Κασσιανός τον πήρε μαζί του στην Αλκή.

Πάρις Ηλία: Ο βραχύσωμος αμυντικός ήρθε αθόρυβα στην Ανόρθωση το 1997 από την Αλκή. Στο 1 1/2 χρόνο που έμεινε στην Ανόρθωση ανέβασε κατακόρυφα την αξία του.

Κυριάκος Κουρσάρος: Ήρθε στην Ανόρθωση το 1999 και καθιερώθηκε στην ομάδα το 2002 επί ημερών Νικολάι Κοστώφ. Το 2004 όμως δεν βρισκόταν στα πλάνα του Τιμούρ και έφυγε από την Ανόρθωση. Ένας από τους μετέπειτα σταθμούς της καριέρας του ήταν και η Αλκή.

Ζόλταν Νάγκι: Ο Ούγγρος πορτιέρο ήρθε στην Κύπρο το 2004 για λογαριασμό της Αλκής, ένα χρόνο αργότερα ο Κετσπάγια τον έφερνε στο Αντώνης Παπαδόπουλος για αναπληρωματικό του Γιωργαλλίδη.

Σάββας Θούπος: Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του συλλόγου, επί ημερών Έτβαρτ Λόρενς πήρε κάποια παιχνίδια στην πρώτη ομάδα και έδειξε κάποια θετικά στοιχεία τα οποία όμως δεν έπεισαν μετά τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. Η συνέχεια τον βρήκε στην Αλκή.

Μιχάλης Σιημητράς: Ο παλαίμαχος πορτιέρο, γέννημα θρέμμα Ανορθωσιάτης. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα μας πριν πάει στον Εθνικό Άχνας το 1997.  Ήταν από τους ποδοσφαιριστές που αγόρασε  το 2001  η New Marathon χορηγός της Αλκής για λογαριασμό της Αθάνατης.

Πανίκος Σπύρου: Ήρθε στην Ανόρθωση με υποσχετική από την Ε.Ν.Παραλιμνίου το 1998-99. Δεν έπεισε όμως κανένα με τις εμφανίσεις του έτσι το τέλος της περιόδου τον βρήκε να αναζητά ποδοσφαιρική στέγη. Πραγματοποίησε καριέρα σε αρκετές ομάδες και μαι εξ αυτών ήταν και η Αλκή.

Πανίκος Νεοκλέους: Ο υπό συνθήκην αντικαταστάτης του Γκόγκιτς ήρθε στην Ανόρθωση το 1995 ωστόσο έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο μισό της περιόδου 1996-97. Η καριέρα του είχε πολλά γκολ και σταθμούς. Ένας από αυτούς ήταν και η Αλκή όταν αγωνιζόταν στην β’ κατηγορία.

Σώζος Ανδρέου: Ήρθε στην Ανόρθωση το 1992 και έμεινε μέχρι το 1999. Η συνέχεια τον βρήκε στην ΑΕΛ προτού κλείσει την καριέρα του στην Αλκή το 2000.

laifis

Κωνσταντίνος Λαΐφης: Ο νεαρός Κύπριος είχε την ατυχία να αγωνιστεί στο κάζο του Γκέφλε. Πλήρωσε το σπασμένο μάρμαρο με υποσχετική στην Αλκή.

Μιχάλης Γκάβελης: Ο βετεράνος τερματοφύλακας αγωνίστηκε κατά διαστήματα στην Ανόρθωση από το 1988 μέχρι το 1999. Το τέλος της καριέρας του τον βρίσκει να υπερασπίζεται την σκαλιώτικη εστία όταν η ομάδα της Αλκής ήταν στην β’ κατηγορία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ