Το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου στη ΦΙΦΑ! (έγγραφα)

Το ενδεχόμενο να αλλάξει ολοκληρωτικά το κυπριακό ποδόσφαιρο και ο τρόπος που μέχρι τώρα το ζούσαμε και το ξέραμε, είναι κάτι περισσότερο από ορατό. Οι εξελίξεις φαίνεται να είναι καταιγιστικές και πλέον το θέμα θα συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ συνέρχεται αυτή τη βδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη και την Πέμπτη 4 και 5 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στην ατζέντα, θα είναι μεταξύ άλλων η συμφωνία της 5ης Νοεμβρίου στη Ζυρίχη, ανάμεσα στην ΚΟΠ και την ούτω καλούμενη τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η ΦΙΦΑ εξετάζει και φιλοδοξεί να λύσει όλα τα πολιτικά ζητήματα που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, αφού όπως μπορείτε να δείτε από την ατζέντα, θα συζητηθούν και το ζήτημα Κοσόβου-Σερβίας και το Παλαιστίνης-Ισραήλ όπως και το ζήτημα του Τόγκο. Η αρχή φαίνεται ότι γίνεται με την Κύπρο, άσχετο αν στη δική μας περίπτωση το θέμα είναι καθαρά εισβολής και κατοχής της πατρίδας μας από την Τουρκία.

Ως γνωστόν, η Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ ενέκρινε τη συμφωνία, ενώ το ΚΥΠΕ αναφέρει ότι ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν οι Τουρκοκύπριοι ενέκριναν την συμφωνία ως έχει ή εξουσιοδότησαν το Σέρτογλου να προβεί σε νέες συζητήσεις για τροποποίηση της υπογραφείσας συνθήκης. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα SporDay το Σάββατο, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αντρέας Σάντης, ανέφερε ότι η Ομοσπονδία τώρα αναμένει την αίτηση των τουρκοκυπρίων για ένταξη στην ΚΟΠ και πως δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης.

Μέσα σ΄όλο αυτό το επικοινωνιακό αλαλούμ λοιπόν, οι τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους, η ΦΙΦΑ συζητά το θέμα την Τετάρτη κι εμείς είμαστε στην… αναμονή.

Δείτε την ατζέντα της ΦΙΦΑ με το κυπριακό ποδόσφαιρο στη σελίδα 3. (πατήστε στα έγγραφα για μεγέθυνση):

agenda fifa 1 agenda fifa 2 agenda fifa 3

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ