Μελαναρκίτης: «Για τον τίτλο θέλει ενίσχυση με παίχτες εντεκαδάτους»

Στο Sigmalive μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της ομάδας μας και πρώην προπονητής στις ακαδημίες, Βάσος Μελαναρκίτης. Το «δύο το καλό» μίλησε για το τελευταίο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα και την αλλαγή στο αγωνιστικό μας πρόσωπο, το πως βλέπει το πρωτάθλημα γενικά και τι χρειάζεται η Ανόρθωσις για να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βάσου Μελαναρκίτη:

«Όντως η Ανόρθωση παρουσιάστηκε αλλαγμένη σε σχέση με προηγούμενες της εμφανίσεις. Υπήρχε καθολική προσπάθεια από όλους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είχαν καλή απόδοση. Δεν κινδύνευσαν καθόλου, έδειξαν πυγμή σαν μεγάλη ομάδα. Έκαναν μια εμφάνιση που αρμόζει στο όνομα της Ανόρθωσης και πέτυχαν κατά τη γνώμη μου μια επιβλητική νίκη.»

 Ήταν θέμα προπονητή ή παικτών;
«Πρώτα από όλα ο προπονητής έκανε ένα πλάνο, «διάβασε» καλά τη Νέα Σαλαμίνα, πως αγωνίζεται στην έδρα της, δούλεψε καλά το πλάνο του όλη τη βδομάδα και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Από κει και πέρα ήταν βεβαίως και θέμα της εμπέδωσης του πλάνου από τους ποδοσφαιριστές. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δούλεψαν σωστά.»

Τι ήταν αυτό που άλλαξε;
«Σίγουρα στα προηγούμενα παιχνίδια όλοι περίμεναν γκολ από τους Κολαούτι ή Γκαρσία. Χτες λειτούργησαν με περισσότερη πολυφωνία στην επίθεση. Απόδειξη ότι τα γκολ προήλθαν από τους Κάλβο, Πάουλο Ζόρζε και τον Φοφανά που για μένα είναι η ευχάριστη έκπληξη στην ομάδα. Αυτή η πολυφωνία ήταν κάτι που έλειπε και που στο παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα, η Ανόρθωση έδειξε ότι το διαθέτει στις δυνατότητες της.»

Πως κρίνεις μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα και τι πιστεύεις ότι μπορεί να πετύχει η Ανόρθωση;
«Έχω την εντύπωση μετά από αρκετούς αγώνες που έχω παρακολουθήσει και κρίνοντας και από τους παίκτες που έχουν έρθει φέτος, ότι το επίπεδο του πρωταθλήματος μας έχει πέσει. Έχουν έρθει μέτριοι παίκτες και καμιά από τις μεγάλες ομάδες δεν δείχνει να έχει σημαντική διαφορά στο ρόστερ από κάποια άλλη. Σε μέγεθος επιτυχίας η πορεία του Ερμή αποτελεί την έκπληξη μέχρι στιγμής. Σε ότι αφορά στην Ανόρθωση, ναι πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους, φθάνει όμως να προχωρήσει και σε ουσιαστική ενίσχυση με ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές μέσα στον Ιανουάριο. Μόνο έτσι μπορεί να τα καταφέρει.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ