Παρωδία χωρίς αρχή και τέλος

Και εκεί που νομίζαμε ότι η περσινή χρονιά ήταν η κορυφή του παγόβουνου, ήρθε το παιχνίδι στο ΓΣΠ να μας θυμίσει ότι το άθλημα εποπτεύεται από μαριονέτες που καταφέρνουν να κλέβουν τις εντυπώσεις από τους πρωταγωνιστές. Σε ένα παιχνίδι που ο Ανορθωσιάτης κλήθηκε να καταβάλει 25 ευρώ ως αντίτιμο εισόδου, ο διαιτητής Χριστοδούλου έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να μας κάνει να διερωτηθούμε αν αξίζει ο κόπος και η στεναχώρια.

Οι σημερινές επιδόσεις του άρχοντα(;) της αναμέτρησης αποτελούν μικρογραφία ενός ευρύτερου προβλήματος που διαχρονικά μαστίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο και είναι ικανό να διαμορφώσει αποτελέσματα. Άτολμος, χωρίς βούληση, επηρεασμένος από την κερκίδα που φώναζε περισσότερο στην εκάστοτε περίπτωση, προσπαθούσε διαρκώς να διορθώσει λάθη με ανάποδα σφυρίγματα. Εφαρμογή του νόμου επιλεκτικά ή μεμονωμένα κομμάτια αυτού ήταν επίσης στο μενού, με παντελή έλλειψη επικοινωνία με τους δύο βοηθούς. Χαρακτηριστική η μη-αποβολή του Αντράντε στην φάση του πέναλτυ όντας τελευταίος παίκτης, αλλά και η ανεκτικότητα στον Πλατινί και πιο συγκεκριμένα στο αντιαθλητικό κτύπημα εις βάρος του Τζέισον. Υστέρησε ακόμη και σε βασικές υποδείξεις όπως την περίπτωση που με την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και ποδοσφαιριστή σας στο έδαφος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Ο δε χρόνος καθυστερήσεων ήταν μια πραγματική εφεύρεση από την στιγμή που για τις τέσσερις αλλαγές και τα τέσσερα γκολ έπρεπε να κρατηθεί (με το γράμμα του νόμου) μισό λεπτό για την κάθε περίπτωση.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο οι ομάδες να ξοδεύουν εξαψήφια ποσά για την ενίσχυσή τους φέρνοντας στην Κύπρο ποδοσφαιριστές με αγωνιστικά χαρακτηριστικά όπως η ταχύτητα και η δύναμη, με την εποπτεία αυτών να γίνεται από τον ίδιο κύκλο ανθρώπων που απέδειξαν επανειλημμένα ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η τεχνογνωσία έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο προωθώντας τις αθλητικές επιδόσεις των ποδοσφαιριστών, την ίδια ώρα που είναι άξιο απορίας αν η ΚΟΠ διατηρεί τα ίδια κριτήρια για τους διαιτητές της. Με απλά λόγια πως μπορεί ένας στάσιμος διαιτητής που βρίσκεται στο χώρο για πολλά χρόνια, να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη ενός αγώνα που αποτελείται από όλο και πιο αθλητικούς επαγγελματίες;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ