ΠΑΝΣΥΦΙ για εταιρεία: «Ούτε να το σκέφτεστε!»

Από τον ΠΑΝΣΥΦΙ έρχεται η πρώτη αντίδραση στην εξαγγελία του ΔΣ για δημιουργία ποδοσφαιρικής εταιρείας. Οι οργανωμένοι τάσσονται κάθετα εναντίον και καλούν τους διοικούντες εάν θεωρούν ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα δεδομένα χωρίς τη σύσταση εταιρείας, να παραιτηθούν.

Αναλυτικά:

«Ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. Ανόρθωσις Αμμοχώστου τάσσεται κάθετα εναντίον του ενδεχομένου σύστασης εταιρείας, η οποία να αναλάβει τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου μας. Αν οι διοικούντες θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για σωτηρία του Φοίνικα, τους καλούμε να παραιτηθούν και να αφήσουν το Σωματείο να βρει το δρόμο του, σε καθαρά χέρια.

Η αντίθεσή μας αφορά πρωτίστως λόγους ΑΡΧΗΣ. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε, ότι υπάρχουν Ανορθωσιάτες που δέχονται η μεγαλύτερη Ιδέα αυτού του τόπου να γίνει εταιρεία. Απλά ΔΕΝ θα γίνει. Ακόμα και αν η Γενική Συνέλευση του Σωματείου εγκρίνει κάτι τέτοιο, εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα το αποδεχτούμε.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Γενική Συνέλευση δεν είναι αντιπροσωπευτική για το σύνολο του μεγάλου Ανορθωσιάτικου κόσμου. Θυμίζουμε χαρακτηριστικά, ότι στην «Εκλογική» Γενική Συνέλευση του Αυγούστου, ψήφισαν μόλις 260 μέλη, ενώ στην Καταστατική Γενική Συνέλευση του Νοέμβρη, οι παρόντες δεν ξεπερνούσαν τους 70! Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, η απόφαση πρέπει να παρθεί από το ΣΥΝΟΛΟ του Ανορθωσιάτικου κόσμου και όχι από μια δράκα χειροκροτητών, δεινοσαύρων και άλλων άβουλων και δουλοπρεπών ανθρώπων.

Πέραν του θέματος αρχής, μπορούμε να παραθέσουμε και μια σειρά από λόγους για τους οποίους η σύσταση ποδοσφαιρικής εταιρείας δεν αποτελεί πανάκεια για τη σωτηρία του Συλλόγου.

  • Το σημαντικότερο: δεν έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ τους τρόπους με τους οποίους έμπρακτα θα εξασφαλίζονται έσοδα για το Σωματείο. Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι τα έσοδα της Ανόρθωσης προέρχονται κυρίως από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τα τμήματα πετόσφαιρας και φούτσαλ βασίζονται περισσότερο σε εισφορές και δεν έχουν παρά ελάχιστα έσοδα. Πώς λοιπόν θα σωθεί το Σωματείο, αν η εταιρεία δεν δεσμεύει κάποιο ποσοστό των εσόδων της προς τον Σύλλογο; Στις αρχικές προθέσεις του ΔΣ του Συλλόγου για τη σύσταση της εταιρείας δεν αναφέρονται πουθενά συγκεκριμένα ποσά ή ποσοστά που θα έχει να παίρνει το Σωματείο.
  • Δεύτερο: Στις αρχικές προθέσεις αναφέρεται επίσης ότι τα «χρέη» του Σωματείου στα άτομα που έκαναν προσωπικά δάνεια δεν θα κεφαλαιοποιηθούν, αλλά θα παραμείνουν καταχωρημένα στα βιβλία ως οφειλές. Κατά την άποψή μας αυτά τα «χρέη» πρέπει να διαγραφούν από τα βιβλία του Συλλόγου διότι ουδείς ανάγκασε τον οποιονδήποτε να δώσει χρήματα στην Ανόρθωση. Και στο κάτω-κάτω, ποιος μας εγγυάται ότι αυτά τα προσωπικά δάνεια τρίτων που έγιναν για τις ανάγκες του Συλλόγου, κατέληξαν όντως ΟΛΑ στα ταμεία της Ανόρθωσης;
  • Είναι επίσης γνωστό, ότι σε μια δημόσια εταιρεία δεν μπαίνουν φραγμοί ως προς το ποιος δύναται να αγοράσει μετοχές, κάτι που ισχύει στο Σωματείο μας με την εγγραφή μελών. Με άλλα λόγια, θα μπορεί ο οιοσδήποτε μη Βαρωσιώτης, μη Ανορθωσιάτης να γίνει μέτοχος και να έχει λόγο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων της ποδοσφαιρικής εταιρείας.
  • Επιπλέον, καλούμε τους φωστήρες να μας δώσουν ΈΝΑ μόνο παράδειγμα σύστασης ποδοσφαιρικής εταιρείας στην Κύπρο, το οποίο να έχει «σώσει» το όποιο σωματείο…

Τέλος, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες τις τελευταίες παραγράφους στο κείμενο με τις αρχικές προθέσεις για σύσταση εταιρείας (η ορθογραφία δική τους): «Η αποστολή του παρόντος Σηµειώµατος Αρχικών Θέσεων δεν αποτελεί σε καµία περίπτωση δέσµευση ούτε έχει νοµική ισχύη. Το παρών αποτελεί τις αρχικές σκέψεις του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι οποίες γνωστοποιούνται στα Μέλη του Συλλόγου για σχόλια, παρατηρήσεις και εισηγήσεις τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν γραπτώς προς το Σύλλογο µέχρι τις 02/01/2014 στο fax 24635833 ή στο emai [email protected] .
Ακολούθως, το Διοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου θα καταρτίσει την τελική πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, όπου στις 09/01/2014 τα µέλη του Συλλόγου θα κληθούν να πάρουν την απόφαση υπέρ ή κατά της δηµιουργίας ποδοσφαιρικής εταιρίας, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει ήδη συγκληθεί.»

Αν λοιπόν, στη Γενική Συνέλευση της 9ης Ιανουαρίου μας παρουσιαστεί κάτι εντελώς διαφορετικό, θα πρέπει την ίδια ώρα να αποφασίσουμε ναι ή όχι; Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.

ΑΝΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΙΩΝΟΒΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ Η ΦΛΟΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ