Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εταιρεία

Το Anorthosis24 αποκαλύπτει σήμερα ορισμένα από τα κύρια σημεία του σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί για τη σύσταση εταιρείας και σας τα παρουσιάζει. Ένα γενικό πλάνο της εταιρείας θα δημοσιοποιηθεί μάλιστα αύριο, από τη διοίκηση του Συλλόγου.

7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αρχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό, θα προέλθει μέσα από την αγορά μετοχών, η οποία θα γίνει από τους φίλους της Μεγάλης Κυρίας, καθώς και άλλους επενδυτές, όπως τουλάχιστον φιλοδοξεί το Διοικητικό Συμβούλιο.

70 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ

Για τη συγκέντρωση του ποσού των 7 εκατομμυρίων, θα εκδοθούν 70 χιλιάδες μετοχές. Κάθε μετοχή θα κοστίζει 100 ευρώ. Οι μέτοχοι ωστόσο, θα είναι υποχρεωμένοι να επαναγοράζουν τις μετοχές τους, κάθε χρόνο, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 30%

Για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο, θα τεθεί ένα άνω όριο στις μετοχές που μπορεί ένα άτομο να αποκτήσει. Αυτό το όριο, για την ώρα έχει τεθεί στο 30% του συνόλου των μετοχών.

ΓΗΠΕΔΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»

Προς το παρόν, το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα παραμείνει στην ιδιοκτησία της «Κτηματικής», η οποία ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το πωλήσει λόγω της υποθήκης. Το γήπεδο όμως θα χρησιμοποιείται από την εταιρεία για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος το οποίο θα περιέλθει στη διαχείρισή της. Σε αντάλλαγμα, η εταιρεία θα καταβάλλει ενοίκιο στη «Κτηματική», ώστε η τελευταία να εξοφλήσει το δάνειο της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου).

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ

Ένα σημείο το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, είναι η μετατροπή οφειλομένων σε μετοχές. Δηλαδή, εάν το Σωματείο χρωστά σε ένα άτομο συγκεκριμένο ποσό, θα μπορεί εάν αυτό το άτομο το επιθυμεί, να πάρει το αντίστοιχο ποσό σε μετοχές και να διαγραφεί το χρέος. Όπως είχε αναφέρει στη Γενική Συνέλευση της 13ης του Αυγούστου ο Σάββας Κάκος και διέρρευσε – όχι βέβαια από εμάς – τα προσωπικά δάνεια στην Ανόρθωση έχουν ως εξής: 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες ευρώ στο όνομα ΧΠ και 2 εκατομμύρια 685 χιλιάδες στο όνομα ΣΚ , συνεργάτες και θυγατρικές. Υπάρχουν ακόμα 329 χιλιάδες σε άλλα πρώην και νυν μέλη ΔΣ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές του Anorthosis24, ήδη έχουν εκδηλωθεί αρκετές αντιδράσεις σε ότι αφορά κάποια σημεία του σχεδιασμού, όπως για παράδειγμα το τελευταίο με τη μετατροπή χρεών της Ανόρθωσης σε πρώην ή νυν παράγοντες, σε μετοχές. Κάτι που είναι λογικό βέβαια, καθώς στο πέρασμα των χρόνων πολλοί είναι οι Ανορθωσιάτες που συνεισέφεραν μικρά ή μεγάλα ποσά για το Σωματείο και ουδέποτε υπέγραψαν συμφωνίες ή συμβόλαια, ούτε τα ζήτησαν πίσω. Ενδεχομένως λοιπόν κάτι τέτοιο να μην ισχύσει τελικά.

ΜΕΛΗ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Όπως είναι λογικό, του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, αναμένεται να επιδιώξει να ηγηθεί ο νυν πρόεδρος του Σωματείου Χρίστος Πουλλαΐδης. Ωστόσο, μετά την τελευταία καταστατική τροποποίηση της 6ης Δεκεμβρίου, ο κ. Πουλλαΐδης θα συνεχίσει να είναι και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.

ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Αύριο θα δημοσιοποιηθεί το γενικό πλάνο για τη σύσταση εταιρείας και αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση επί γεγονότων και όχι απλά πληροφοριών ή υποθέσεων. Θυμίζουμε ότι η Συνέλευση στην οποία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από τα μέλη, έχει ορισθεί για τις 9 του Γενάρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ