Ο Ζόρζε Κόστα για ενίσχυση: Διαβάζοντας πίσω απ’ τις λέξεις

Διαβάζοντας κάποιος πίσω απ’ τις λέξεις που πολύ προσεκτικά χρησιμοποίησε ο Ζόρζε Κόστα στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι της Κυριακής, μπορεί να αντιληφθεί που το πάει η Ανόρθωση σε σχέση με τον προγραμματισμό.

ΜΠΕΣΕΡΑ ΚΑΙ ΑΟΥΡΕΛΙΟ

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε πως δεν ξέρει αν η Μεγάλη Κυρία έκλεισε τους Μπεσέρα και Αουρέλιο. Προφανώς και ο τεχνικός μας είναι ενήμερος για τον προγραμματισμό, αλλά δεν ήθελε να πει περισσότερα πράγματα. Ο Μπεσέρα ήρθε κατόπιν δικής του σύστασης και νοουμένου ότι προπονείται με την ομάδα για τρεις μήνες τώρα, δύσκολα δεν θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο. Κάτι που δεν έχει γίνει πάντως έως τώρα.

Με τον Αουρέλιο είναι διαφορετικά τα πράγματα. Όπως γράφτηκε σε διάφορες ιστοσελίδες – και δεν διαψεύστηκε από την επίσημη Ανόρθωση – ο παίχτης προφορικά τα έχει βρει με τους διοικούντες. Το εμπόδιο ωστόσο είναι η ομάδα του Εθνικού, η οποία το καλοκαίρι αρνήθηκε να τον παραχωρήσει, όταν ο ΖΚ τον είχε ζητήσει και πάλι. Δύσκολα θα αρνηθεί για δεύτερη φορά η Άχνα, ωστόσο αν θελήσει να ικανοποιηθεί και οικονομικά πέραν του να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, δεν είναι εύκολο να γίνει η μετακίνηση. Λεφτά για αγορές δεν υπάρχουν. Εάν όμως ο παίχτης απαιτήσει τα δεδουλευμένα του, ο Εθνικός δεν θα έχει επιλογή από το να τον «ελευθερώσει».

ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Απ’ εκεί και πέρα, ο Ζόρζε Κόστα την Κυριακή δήλωσε ικανοποιημένος από τους παίχτες του, ερχόμενος σε αντίφαση με το «μέχρι το Δεκέμβρη αυτούς έχουμε» που είπε προ μηνός. Βέβαια, ο κόουτς έβαλε και μια ουρά: «άλλο τι θέλω και τι νομίζω ότι είναι καλύτερο για την ομάδα και άλλο είναι η κατάσταση του συλλόγου». Με λίγα λόγια, εγώ θέλω να γίνουν κάποιες κινήσεις αλλά δεν θα τα βροντήξω να φύγω αν τελικά δεν γίνουν, διότι ο σύλλογος δεν βγαίνει οικονομικά. Εάν και εφόσον όμως στραβώσει το πράγμα στο μέλλον, εγώ σας το ‘χα πει, ήθελα μεταγραφές τα Χριστούγεννα…

Το ντέρμπι με την Ομόνοια καλώς ή κακώς θα κρίνει πολλά. Αν ο Κόστα πάρει το διπλό στο ΓΣΠ, θα ισχυροποιήσει τη θέση του τόσο, ώστε να έχει απαιτήσεις. Το ίδιο και μια μερίδα του κόσμου της οποίας θ’ ανοίξει η όρεξη και θα πιέζει για ενίσχυση.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΠΛΑΝΟ & ΝΕΑΡΟΙ

Το ιδανικό βέβαια, θα ήταν ο σχεδιασμός να γίνει ανεξαρτήτως του θα γίνει στο ΓΣΠ σε τρία μεσημέρια ή στο Τσίρειο με το καλημέρα της νέας χρονιάς. Η Ανόρθωσις δεν πρέπει να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι κοντόφθαλμα, αλλά με μακροχρόνιο σχεδιασμό. Εάν υπάρχει κάποιος παίχτης σε θέση που «πονάμε» και είναι μέσα στα οικονομικά μας πλαίσια (όπως είχε γίνει το Γενάρη του 2012 με τον Ελλαδίτη Μακρή), καλοδεχούμενος. Σε διαφορετική περίπτωση, ας μην πάμε σε νέες λύσεις τύπου Ντουάρτε και Γκάλαμαζ για να πούμε ότι φέραμε παίχτες. Όσο για μεταγραφές τύπου Αγγέλοφ, Σπρόκελ και Κόλιν που έγιναν το Γενάρη του 2011, είναι δεδομένο ότι τα κουκιά μας δεν βγαίνουν. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν και οι νεαροί στον πάγκο ή τη δεύτερη ομάδα που περιμένουν για μια ευκαιρία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ