Μεταγραφές εκ των έσω

Παρακολουθώντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας σχετικά με τις μεταγραφές Ιανουαρίου των τελευταίων χρόνων, δημιουργείται το ερώτημα του κάτα πόσο αυτές οι κινήσεις αποδυνάμωσαν ή ενδυνάμωσαν το ρόστερ. Το ερώτημα είναι μάλλον ρητορικό, μιας και από το πλήθος λεγεωνάριων που κατηφόρισαν στο νησί, ελάχιστοι παρέμειναν περισσότερο από ένα εξάμηνο και ακόμα λιγότεροι διακρίθηκαν.

Ως εκ της φύσεώς της, η εν λόγω μεταγραφική προσφέρεται για εξεύρεση άνεργων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι όμως είναι φυσικό να βρίσκονται πίσω σε θέμα αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης, με αποτέλεσμα να απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταστούν ετοιμοπόλεμοι. Η εναλλακτική οδός αποτελεί η καταβολή χρημάτων για μεταγραφή, η οποία την εν λόγω περίοδο με το ταμείον να είναι στο μείον, μάλλον φαντάζει απομακρυσμένο σενάριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, μόνο οι Αβραάμ και Γκάλαμαζ εξακολουθούν να αποτελούν μέλη του ρόστερ, με τα δεδομένα στην περίπτωση του δεύτερου να είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αναμοχλεύοντας το παρελθόν, οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν ως προς την προσφορά τους είναι αυτές των Κόλιν-Τσιταϊσβίλι κατά πρώτο λόγο και των Σπρόγκελ-Αγγέλοφ κατά δεύτερο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν περιπτώσεις τύπου Μίτροβιτς-Ζαπρόπουλου-Μουτζίρι, οι οποίες προκαλούν ερωτήματα του κατά πόσο ο μέσος Ανορθωσιάτης θυμάται το πέρασμά τους. Μόνο πονοκέφαλο στα ταμεία του συλλόγου περιπτώσεις Σεϊρού-Περόνε, με τις προσφυγές τους από τα άκομψα διαζύγια να απασχολούν ακόμα και σήμερα.

Με τα κατά να είναι (συντριπτικά) περισσότερα από τα υπέρ, ο υποφαινόμενος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από τη στιγμή που ο πρωταθλητισμός φαντάζει δύσκολος, θα ήταν προτιμότερο με γνώμονα την οικονομική εξυγίανση της ομάδας, να κρατήσουμε μια πισινή στο κεφάλαιο «ενίσχυση». Από τη μια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής κάποιοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, αν μη τι άλλο για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα που απαιτεί να δει στην ενδεκάδα ντόπιους που γνωρίζουν το ειδικό βάρος της γαλανόλευκης φανέλας. Από την άλλη το οικονομικό είναι στο επίκεντρο, οπότε η υπογραφή νέων συμβολαίων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στα δικαστήρια υπό μορφή προσφυγών, είναι το τελευταίο πράγμα με το οποίο θέλουμε να επιφορτώσουμε το σωματείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ