Μεγάλο μέρος της νίκης πιστώνεται στο Ζόρζε Κόστα

Μεγάλο μερίδιο για την ψεσινή νίκη φέρει ο Ζόρζε Κόστα. Ο Πορτογάλος τεχνικός καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είχε πολλά προβλήματα στο κεφάλι του. Γνωρίζε εκ των προτέρων πως σίγουρα θα ήταν εκτός λόγω τιμωρίας  οι Αλέξα και Παβίσεβιτς, μετά καπάκι ήρθαν οι απουσίες των Κολαούτι και Αβραάμ και το γλυκό έδεσε με τον τραυματισμό του Κάλβο στην προθερμάνση. Εάν συνυπολογίσουμε και τους μόνιμους τραυματίες Μαραγκό και Βαλβέρδ τότε ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί το μειωμένο εύρος επιλογών που είχε ο μπροστά του ο Πορτογάλος.

Οι αλλαγές που πραγματοποίησε ο ΖΚ ήταν αυτές που πήραν το παιχνίδι. Έριξε μέσα το Μακρή και τον έριξε στο δεξί άκρο, εκεί όπου ο νεαρός έδωσε ταχύτητα και με τη διαρκή του κίνηση δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα του Άρη. Στο 82’ πραγματοποίησε τη δεύτερη και τελευταία αλλαγή του, με τον Οχαγιόν να παίρνει τη θέση του Γκριγκαλασβίλι. Ο Ισραηλινός μπορεί να μην έθελξε όπως τον Μακρή, ήταν όμως στη σωστή θέση, το σωστό χρόνο και έδωσε μια νίκη πέρα για πέρα πολύτιμη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Αφενός μεν αγχωθήκαμε και μας βγήκε η ψυχή να κερδίσουμε τον Άρη, την 12η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα στην έδρα μας, αφετέρου δε δείξαμε τα ψυχικά αποθέματα και την υπομονή και κερδίσαμε μια ομάδα που ήταν στα φόρτε της, καθώς είχε σκοράρει και πάρει βαθμούς απέναντι σε Ομόνοια και Ερμή. Αναμφισβήτητα η Ανόρθωση ακόμη να πιάσει την απόδοση που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο, αναντίρρητα όμως στα δύο τελευταία ματς η ομάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης τα οποία ελπίζουμε να συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτο ρυθμό.

Πλέον πάμε σε μια σειρά από αγώνες φωτιά, καθώς με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα (αυτά πριν την αγωνιστική που διανύουμε) θα αντιμετωπίσουμε τις τρεις προπορευόμενες ομάδες του πίνακα στην έδρα τους. Οι επικείμενες αναμετρήσεις είναι μεγάλη πρόκληση και για τον Ζόρζε Κόστα ο οποίος καλείται να κατεβάσει την ομάδα όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένη, ούτως ώστε να πάρει τα ντέρμπι και να ατενίζει το αγωνιστικό της μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ