Μεγάλη μου Κυρία, κράτα γερά!

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Με τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου μας στο «Φιλελεύθερο» είναι πλέον γεγονός. Το έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση του κλεισίματος του πιο ιστορικού σωματείου έχει ξεκινήσει. Η κατάσταση από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πάρει την κατιούσα και όλες οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω, τείνουν να μας καθηλώνουν στην πραγματικότητα και να μας δηλώνουν ξεκάθαρα ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Οι υπαίτιοι είναι γνωστοί,τα λέμε εδώ και 5 χρόνια. Τους βλέπουμε να περπατάνε αμέριμνοι μες το Παπαδόπουλος, να έρχονται με τα πανάκριβά τους αμάξια για να πάρουν μια θέση στα επίσημα θεωρεία, ωσάν να είναι οι περήφανοι πρώην πρόεδροι του σωματείου. Μέχρι εδώ όλα καλά, όλοι τα γνωρίζουμε. Ένα πράγμα με λυπεί ιδιαίτερα και η απογοήτευση που με περικλείει αυτές τις μέρες είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εμείς τι κάνουμε;

Μια πρώτη λογική απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα ισχυριστεί ότι ο κόσμος έκανε πολλά, έχει δώσει λεφτά πολλά, τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν καθόλου για το σωματείο, αντιθέτως τα χρησιμοποίησαν για τις πανάκριβες μεταγγραφές, τις μίζες κάτω από τα τραπέζια, τα κρυφά συμβόλαια. Μια δεύτερη συντηρητική άποψη θα μου πει ότι ο κόσμος δεν κρατεί για την οικογένειά του θα τα δώσει της Ανόρθωσης; Εγώ δυστυχώς σε αυτή την κρίσιμη στροφή του σωματείου, κι ας με περνάνε για τρελό θα ακολουθήσω την τρίτη και πιο φανατική άποψη:

Θα συστρατευτώ με τα παιδιά της Νότιας, τα οποία οφείλω να ομολογήσω ότι τα επέκρινα όλα αυτά τα χρόνια για κάποιες «ακραίες» ανακοινώσεις που εξέδιδαν όλο αυτό τον καιρό. Τελικά αυτά τα παιδιά είχαν δίκαιο. Αυτοί είναι που δεν παράτησαν την ομάδα και τους βλέπω καθημερινά, όπου κι αν παίζει η ομάδα, να την ακολουθούν πιστά. Αυτοί είναι που τα έβαζαν με την διοίκηση, ενώ εμάς μας υπνώτιζαν με υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι τα οικονομικά ήταν καλά. Αυτοί είναι που το 2008 τάχθηκαν υπέρ του Ανδρέα Παντελή, ενώ τον κατέδιδαν στο τμήμα ανήμερα του πιο ιστορικού παιχνιδιού της ιστορίας μας, που εν τέλει φάνηκε ότι ο Παντελή, ίσως ήταν ο πιο σωστός πρόεδρος που πέρασε αυτά τα χρόνια. Πόσες φορές μας προέτρεψαν να τους ακολουθήσουμε, για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για το μέλλον του Συλλόγου και η μεγαλύτερη μάζα του Συλλόγου ήταν απούσα; Όταν τα παιδιά μας των Ακαδημιών βρέθηκαν στο δρόμο, ο Ανορθωσιάτης που ήταν; Προκαταβολικά θα ήθελα να ζητήσω ένα συγγνώμη στα παιδιά, που στάθηκαν «βράχοι» για την ομάδα.

Τώρα τι θα κάνετε όλοι εσείς που είσαστε πίσω από ένα πληκτρολόγιο και σχολιάζετε τα τεκταινόμενα στην ομάδα; Θα συστρατευτείτε με τους αλήτες; Εγώ πάντως θα το κάνω. Δεν θα περιμένω τους «σωτήρες» να βγάλουν λεφτά από την τσέπη, γιατί πολύ απλά δεν θα το κάνουν. Το σωματείο μας κλείνει και εσείς ακόμη μένετε αδρανείς. Βγείτε έξω από το σπίτι επιτέλους, το επιτάσσει η ιστορία μας. Απομονώστε μια και πάντα αυτούς που κάθε εβδομάδα έρχονται στο γήπεδο, έχοντας καθαρή τη συνείδησή τους(Σ.Κ.). Αντιδράστε επιτέλους αν μη τι άλλο κάντε πράξη αυτά που γράφετε καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα αφήσετε το σωματείο σας να κλείσει. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Σωτήρες είμαστε εμείς. Όσα μπορώ θα τα δώσω και χαλάλι για την αγάπη μου την μεγάλη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα, το σωματείο αυτό δεν θα κλείσει. Το υπόσχομαι στον ίδιο μου τον εαυτό πρώτα και μετά προς όλους εσάς που διαβάζετε αυτό το άρθρο.

«Kαι ετούτο δια να συμβολίζει, σταθερώς, ότι η Ανόρθωσις περικλείει εν εαυτή τοσαύτας και τοιαύτας ηθικάς και ψυχικάς δυνάμεις, ώστε αενάως να αναγεννάται και εξ αυτής ακόμη της τέφρα της και να δράττεται μετά θάρρους και πίστεως του έργου, το οποίο κατ;a ιστορικήν επιταγήν είναι τεταγμένο εις αυτήν»

Κυριάκος Χ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ