Με θλίψη, αλλά χωρίς καμιά έκπληξη, διάβασα το πρωί την επιστολή Πουλλαΐδη προς νυν και πρώην παράγοντες, μέσω της οποίας γίνεται ουσιαστικά ένα πρόωρο μνημόσυνο στην Ανόρθωση.

Αρχικά, ο πρόεδρος αναφέρει ότι αναλαμβάνοντας η διοίκηση του, βρήκε έλλειμμα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, τρεις μήνες μετά που η διοίκηση Κάκου έλαβε εντολή να φτιάξει προϋπολογισμό λιτότητας, είχαμε έλλειμμα πέραν των δυο εκατομμυρίων! Και όταν λέμε διοίκηση Κάκου, εννοούμε όλους όσους διοικούν σήμερα, με άλλον επικεφαλής. Μιλούμε γι’ αυτούς που έβγαιναν στα ραδιόφωνα και διαβεβαίωναν ότι καμιά υπέρβαση δεν έχει γίνει. Ευθύνες; Σε κανένα!

Στη συνέχεια, η επιστολή αναφέρει ότι δυο μήνες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι το έλλειμμα τελικά δεν ήταν 2,2 αλλά… 4 εκατομμύρια! Ο λόγος; Επειδή τα έσοδα αντί στα 6,6 που προϋπολογίστηκαν, τελικά θα φτάσουν μόλις τα 4,9. Έλα όμως που στη συνέλευση της 6ης Σεπτεμβρίου ένας από τους παριστάμενους είπε «βρε παιδιά, 6,6 εκατομμύρια έσοδα δεν είχαμε ούτε στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας μας, το 2008 που παίζαμε και Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε φέτος;». Τον καθησύχασαν ωστόσο ότι όλα είναι μελετημένα. Τελικά, έπεσαν έξω. Ευθύνες; Σε κανένα!

Τελικά, μας ενημερώνει ότι το έλλειμμα αντί για 4 θα κυμανθεί στα 3 εκατομμύρια. Τώρα ασφαλή πρόβλεψη για τον επόμενο μήνα δεν μπορώ να σας κάνω. Μπορεί να είναι 2, μπορεί να είναι και 5. Το σίγουρο, είναι ότι στη ΦΙΦΑ εκκρεμούν ακόμα προσφυγές και εφέσεις. Με την προϊστορία να είναι συντριπτικά εναντίον μας. Το πώς και το γιατί φτάσαμε ως εκεί, ποιοι έδωσαν νομικές συμβουλές, ποιοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες, είναι μια άλλη ιστορία. Το μόνο βέβαιο: Ευθύνες; Σε κανένα!

Στην επιστολή γίνεται ακόμα αναφορά ότι τα έσοδα είναι περιορισμένα και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες στον τομέα του «μάρκετινγκ» για να αυξηθούν. Εάν η εξαγγελία για καπελαδούρα €10 στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι αποτέλεσμα μελέτης μάρκετινγκ, ζήτω που καήκαμε! Αντιληφθείτε επιτέλους ότι ο λόγος που ασκείται η κριτική σε τέτοιου είδους αποφάσεις, δεν είναι το δεκάευρο. Είναι το ότι θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα. Θα αποτρέψουν τον κόσμο από το να πάει στο γήπεδο.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, οι παίχτες είναι απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες. Άρα μην απορείτε γιατί η απειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Όταν δεν μπορείς να πληρώσεις κάποιον, δεν μπορείς και να τον τιμωρήσεις. Είναι για να διερωτάται όμως κάποιος, αυτό το υποτίθεται μικρό μισθολόγιο που έχουμε φέτος, με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα χτύπησε κόκκινο; Όταν οι παίχτες μετά την τρίτη αγωνιστική είναι απλήρωτοι και είμαστε ήδη στην δωδέκατη, πώς θα βγει η χρονιά μέχρι τις 36; Ευθύνες; Σε κανένα!

Κι αν το μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών είχε τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα και είναι μη εξυπηρετούμενο απ’ το Σεπτέμβριο, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα πού βρίσκονται; Και τα λεφτά που εισπράττει ο Σύλλογος εάν δεν έχουν πάει στο μισθολόγιο των ποδοσφαιριστών, πού πάνε; Και όλες αυτές οι χιλιάδες που βάζουν οι παράγοντες και υπογράφουν και συμβόλαια με το Σωματείο; Πού πάνε τα λεφτά;

Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από την ομάδα απογοητευμένος από τις αλλεπάλληλες καταστροφές που της έχουν προκαλέσει. Όσοι απέμειναν κοντά, μάλλον θα φύγουν κι αυτοί γιατί απλά δεν μπορούν. Κουράστηκαν να πετούν λεφτά σε ένα άπατο βαρέλι και να ακούν απλά το ύψος των χρεών να αυξάνει εκθετικά. Και να θέλουν πλέον, δεν έχουν λεφτά για πέταμα. Και να πεις ότι στο γήπεδο απολάμβανες θέαμα της προκοπής; Πάει στα κομμάτια.

Αυτό που έγινε σήμερα, ήταν ένας πλάγιος τρόπος να μας πουν ότι μέχρις εδώ ήταν. Η επιστολή δεν γράφτηκε τυχαία, αλλά για να βγει προς τα έξω. Θέλουν να μας προετοιμάσουν για το τι έρχεται. Φαίνεται, δυστυχώς, ότι μας κλείνουν με τρόπο και είναι αμφίβολο αν υπάρχει ελπίδα να αναστραφεί η πορεία.

 

ΥΓ: Πολλοί Ανορθωσιάτες θα έδιναν όχι δέκα, αλλά εκατό ευρώ, για κάθε αποκάλυψη ατασθαλίας που έγινε στην Ανόρθωση την τελευταία πενταετία. Για κάθε όνομα ανθρώπου που πήρε μίζα ή διασπάθισε χρήματα από τα ταμεία της ομάδας και πάει στη δικαιοσύνη. Δοκιμάστε το και θα δείτε. Αυτό είναι ένα θέαμα που… θα πληρώναμε για να δούμε. Όχι για λόγους εκδίκησης, αλλά παραδειγματισμού.

7 ΣΧΟΛΙΑ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ