Η κριτική των ποδοσφαιριστών με τη Σαλαμίνα

Εμφανώς βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Ανόρθωση στο παιχνίδι κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα. Η ομάδα μας έκανε τα βασικά και τ’ αυτονόητα, μπήκε δυνατά στον αγώνα καθαρίζοντας το τρίποντο απ’ το ημίχρονο και έπαιξε πιο ελεύθερα στην επανάληψη. Ας δούμε αναλυτικά την απόδοση των ποδοσφαιριστών μας.

Μάριο Βέγκα: Αψεγάδιαστη και πάλι η παρουσία του τερματοφύλακα μας. Αυτή τη φορά μάλιστα, ο Ινδιάνος κατάφερε να συνδυάσει την καλή του εμφάνιση και με απαραβίαστη εστία, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος για τον ίδιο. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε καίριες επεμβάσεις, τόσο στο 0-0 όσο και στο 0-1, διορθώνοντας τα λάθη της αμυντικής του γραμμής που δεν έλειψαν και πάλι.

ΑΜΥΝΑ

Μάρκο Άντιτς: Ο Σέρβος κατόρθωσε να δεχτεί άλλη μια κίτρινη κάρτα φτάνοντας τις 5 στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα για την Ανόρθωση. Στο πρώτο ημίχρονο είχε μια νευρική παρουσία, ενώ δεν απέφυγε και κάποια λάθη από τα οποία θα μπορούσαμε να δεχτούμε και γκολ αν δεν επενέβαινε ο Βέγκα. Ήταν καλύτερος στην επανάληψη, ίσως γιατί παίζαμε με λιγότερη πίεση, ενδεχομένως εκ του γεγονότος ότι ήρθε στην αριστερή πλευρά στο τελευταίο ημίωρο. Με την επιστροφή Δημητρίου ο συναγωνισμός αυξάνεται και αυτό θα κάνει καλό στην αμυντική μας γραμμή.

Πάολο Ζόρζε: Ο Πορτογάλος δεν είχε καλό ξεκίνημα στην χρονιά. Από το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ ωστόσο, βλέπουμε να ανεβάζει στροφές και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό, ακόμα και σε παιχνίδια που οι συμποδοσφαιριστές του ήταν για κλάματα, όπως στο Τσίρειο. Το γκολ που πέτυχε ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών του σκληροτράχηλου αμυντικού. Περιθώρια βελτίωσης πάντα υπάρχουν.

Σάβο Παβίσεβιτς: Είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ενώ βελτιώθηκε στην επανάληψη. Ενδεχομένως να ισχύουν τα ίδια με τον Άντιτς. Το άγχος και η πίεση δηλαδή, να επιφέρουν λάθη ή βεβιασμένες ενέργειες. Συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες, κάτι που θα τον αφήσει εκτός στο παιχνίδι με τον Άρη, γεγονός που ίσως του κάνει και καλό. Όχι όμως και στο Ζόρζε Κόστα που θα προβληματιστεί αρκετά στη βδομάδα για το πως θα τον αντικαταστήσει.

Αντρέας Αβραάμ: Μετά το καλό δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ ο Ζόρζε Κόστα εμπιστεύτηκε τον Κύπριο άσσο για δεύτερο συνεχές παιχνίδι. Αντιμετώπισε λιγότερα προβλήματα αμυντικά, χωρίς ωστόσο να τα αποφύγει εντελώς. Ίσως μέσα από τα παιχνίδια – εάν υπάρξει η πολυτέλεια – να πάρει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να είναι πιο αποφασιστικός στις μονομαχίες. Όπως και να το κάνουμε όμως, δείχνει και ο ίδιος ότι η θέση που «προτιμά» είναι στην επίθεση. Σημειώνουμε την εκτέλεση φάουλ από την οποία προήλθε το 0-2.

jorge vsSalamina

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ

Γρηγόρης Μάκος: Καλή παρουσία από τον Ελλαδίτη που κάνει λίγο απ’ όλα στον χώρο του κέντρου. Έδωσε για άλλη μια φορά αρκετές μάχες, ενώ δέχτηκε και σκληρά μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους που έμειναν ατιμώρητα.

Νταν Αλέξα: Στο γνωστό προωθημένο ρόλο που του αναθέτει ο Ζόρζε Κόστα βρέθηκε στη φάση του πρώτου γκολ και έδωσε την ασίστ. Θεωρούμε ότι πρέπει να προσφέρει περισσότερα στο ανασταλτικό κομμάτι, εκεί όπου ο Μάκος θέλει βοήθειες.

Γκονζάλο Γκαρσία: Ο Ζόρζε Κόστα πιστεύει στον Ουρουγουανό και του δίνει ευκαιρίες. Ο τελευταίος ήταν καλύτερος ψες, έκανε δουλειά συνδέοντας τη μεσαία με την επιθετική γραμμή. Θα μπορούσε να έχει καλύτερα τελειώματα σε κάποιες προσπάθειες παρά άψυχα σουτ. Χρειάζεται να ανεβάσει στροφές και να έχει διάρκεια για να δικαιολογεί την παρουσία του στην αρχική 11άδα.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Γκαουσού Φοφανά: Ο πεισματάρης Ιβοριανός είχε στην πλάτη 2-3 κακές εμφανίσεις τις τελευταίες αγωνιστικές τις οποίες θέλησε να ξορκίσει στο «Αμμόχωστος». Από την αρχή κιόλας του αγώνα έκανε το κλέψιμο με την πίεση που έβαλε στην άμυνα της Σαλαμίνας, από το οποίο προήλθε το 0-1. Έδωσε αρκετές μάχες, ενώ είχε και άλλα κλεψίματα ψηλά, κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Σε ένα από αυτά βγήκε φάτσα με το γκολ, αλλά κατάφερε να σουτάρει έξω. Ευτυχώς όμως έσπασε τη γκίνια προηγουμένως, στην αυλαία του ημιχρόνου, σκοράροντας με μακρινό σουτ. Κάτι που μας λείπει είναι η αλήθεια.

Τόνι Κάλβο: Έλειψε για δυο παιχνίδια, ήταν μέτριος με την ΑΕΚ, επανήλθε δυναμικά με τη Σαλαμίνα. Το γρήγορο γκολ που πέτυχε το βοήθησε να ανεβάσει την ψυχολογία του κι αφού μας έστειλε… καρδούλες στην κερκίδα, άρχισε να μοιράζει πάσες στους συμποδοσφαιριστές του, να παίζει με πάθος και δύναμη. Από δικό του κόρνερ προήλθε το 0-3. Αυτός ο Κάλβο μπορεί να ανεβάσει την Ανόρθωση ένα επίπεδο. Φτάνει να υπάρχει σταθερότητα στην απόδοση κι όχι να κάνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα στα διαλείμματα.

Ρομπέρτο Κολαούτι: Έπαιξε μόλις για ένα ημίχρονο, αφού αποσύρθηκε προληπτικά στην ανάπαυλα. Μπορεί να έμεινε άλλη μια βδομάδα άσφαιρος, αλλά όπως είπαμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, αυτοσκοπός είναι να κερδίζει η ομάδα.  Κάπως έτσι ενήργησε στο πρώτο γκολ, όταν άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει μη διακινδυνεύοντας να βγει οφσάιτ.

omada vsSalamina

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Σότα Γκριγκαλασβίλι: Έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός 11άδας, περισσότερο για λόγους τακτικής. Ήταν η πρώτη επιλογή του Πορτογάλου προπονητή στις αλλαγές, μόνο που τον προτίμησε για την επίθεση. Δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά όσο ήταν εκεί και ήμαστε ακίνδυνοι επιθετικά, ενώ ίσως ο ΖΚ ήθελε να δει πως ανταποκρίνεται η ομάδα με ένα πιο χαμηλό σχήμα, αφού θα έρθουν και παιχνίδια που ο Κολαούτι θα απουσιάζει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε στο αριστερό άκρο. Πήρε πρωτοβουλίες, είχε ένα καλό σουτ και μια πολύ καλή ευκαιρία για γκολ, επέλεξε όμως να πλασάρει χαμηλά επιτρέποντας στον Σέτκους να αποκρούσει με τα πόδια.

Τζέισον Δημητρίου: Ο Αγγλοκύπριος επανέρχεται σταδιακά στη δράση, αυξάνοντας τις επιλογές του Ζόρζε Κόστα. Θα τον περιμένουμε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, ώστε να δείξει αυτό που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια, βοηθώντας και επιθετικά την Ανόρθωση από το δεξί άκρο της άμυνας. Στο μισάωρο που αγωνίστηκε δεν είδαμε και πολλά πράγματα απ’ τις δυο ομάδες με αρκετά φάουλ και το διαιτητή να χάνει τον έλεγχο του αγώνα.

Αντρέας Μακρής: Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, πήρε την ευκαιρία από το ΖΚ και τη θέση στην κορυφή, έστω για 10 περίπου λεπτά. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θεωρούμε ότι θα μπορούσε να περάσει νωρίτερα στον αγώνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ