Δύο βουλευτές και ένας Ρουμάνος

Τρεις είναι οι προπονητές οι οποίοι τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια προπόνησαν και τις δύο ομάδες. Ο νυν βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Μουσκάλλης και ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Ανδρέας Μουσκάλλης: Ο φιλόσοφος του κυπριακού ποδοσφαιρού ανέλαβε τα ηνία της «Μεγάλης Κυρίας» το καλοκαίρι του 1993, απολύθηκε την επομένη της τεσσάρας από τον Απόλλωνα στο κύπελλο καθώς κρίθηκε ανεπαρκής να οδηγήσει τους αργοναύτες του στο «χρυσόμαλλο» δέρας όπως τους αποκαλούσε. Στην Ομόνοια βρέθηκε το δεύτερο μισό της περίοδου 2001-02.

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Διετέλεσε προπονητής της Ομόνοιας τον καιρό της παντοκρατορίας της Ανόρθωσης (1997-99). Ήπιε αμέτρητα πικρά ποτήρια από την «Μεγάλη Κυρία» όμως  η μοίρα τον έφερε να πανηγυρίζει τον μοναδικό τίτλο της καριέρας του με την Ανόρθωση. Το 2003 η Ανόρθωσις κατέκτησε το κύπελλο και το σύνθημα «Έλα Ανδρέα το κύπελλο θα σηκώσουμε παρέα» δονούσε την ατμόσφαιρα. Λίγους μήνες αργότερα πλήρωσε το μάρμαρο του κακού ξεκινήματους και του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Γιάννης Μαντζουράκης: Ο Ρουμάνος του ελληνικού ποδοσφαίρου στις αρχές της περασμένης δεκαετίας αποτελούσε ένα από τα πιο hot ονόματα σε Κύπρο και Ελλάδα. Μετά την απόλυση Γιάννους Βούιτσικ το Νοέμβριο του 2001, το πηδάλιο δίδεται στον «Μάντζο». Στο πάγκο της ομάδας μας κάθησε μόλις 2 αγώνες καθώς παραμονές της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα τα τσούγκρισε με τον Κίκη Κωνσταντίνου για αθέτηση της οικονομικής τους συμφωνίας. Το δεύτερο μισό της περιόδου 2006-07 τον βρήκε να προπονεί την Ομόνοια. Στο τελικό απέναντι στην Ανόρθωση έχασε με 3-2 με τους «πράσινους» να του χρεώνουν την αποτυχία και να τον απολύουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ