Δυο θρύλοι αντιμέτωποι

Δύο ονόματα θρύλοι που φόρεσαν τις κυανόλευκες ριγέ στολές συναντιόνται ως αντίπαλοι προπονητές στον Κυριακάτικο αγώνα, για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Νίκος Παναγιώτου και Ζόρζε Κόστα.

Ο Νίκος Παναγιώτου φόρεσε την κυανόλευκη ριγέ της Ανόρθωσης  από το 1987 μέχρι το 2004, μετρώντας πάνω από 315 συμμετοχές από τη θέση του τερματοφύλακα. Ευτύχησε να βιώσει την χρυσή δεκαετία της Ανόρθωσης, που λίγο πολύ έζησε και πήρε τα πάντα εντός Κύπρου. Πρωταθλήματα – κύπελλα και ευρωπαϊκές συμμετοχές. Λίγο έλειψε δε, να ζήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλο από την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και αν ο Νίκος δεν ευτύχησε, ο Ζόρζε Κόστα το έζησε και με το παραπάνω. Ο νυν προπονητής της Ανόρθωσης, ήταν ο αρχηγός της Πόρτο, ο «κάπτεν τανκς» όπως των αποκαλούσαν οι οπαδοί της ομάδας από την Ιβηρική χερσόνησο.

Αγωνίστηκε στους «Δράκους» από την περίοδο 1990 μέχρι το 2005, όπου ανάμεσα στους 25 τίτλους που κέρδισε οι 8 ήταν της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας, ενώ η φήμη του έγινε γνωστή ανά το παγκόσμιο όντας ως ο αρχηγός της ομάδας που σήκωσε το τρόπαιο του Τσάμπιονς λιγκ το 2004, με τον Μουρίνιο στον πάγκο!

Οι εμπειρίες που απεκόμισαν και οι δυο από την καριέρα τους ως ποδοσφαιριστές είναι μεγάλες και χρήσιμες, για να τις μεταφέρουν στις ομάδες τους.

Νίκος ή Ζόρζε; Το ερώτημα θα απαντηθεί την Κυριακή, με την ελπίδα ο Πορτογάλος τεχνικός της Ανόρθωσης να νικήσει τον Κύπριο πρώην αρχηγό της ομάδας μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ