Χειμερινές μεταγραφές (Μέρος Β’): Ήρθαν, είδαν και απήλθαν

Συνέχεια στο αφιέρωμά μας για τις χειμερινές μεταγραφές, με τους ποδοσφαιριστές που υπηρέτησαν την μεσαία γραμμή, για μάλλον σύντομο χρονικό διάστημα. Σημείο αναφοράς ο περιβόητος… Στανιμίρ Στοΐλοφ και πιο συγκεκριμένα το εξάμηνο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011, διάστημα κατά το οποίο ο Βούλγαρος τεχνικός έκοβε και έραβε στα μεταγραφικά, με αποτέλεσμα να διώξει αξιόπιστες λύσεις και να φέρει άλλες αμφιλεγόμενες. Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταγραφών στην γραμμή αυτή, παρέμεινε στο νησί για μόλις ένα εξάμηνο.

Στάνισλαβ Αγγέλοφ

aggelov

Αποκτήθηκε μετά από εισήγηση του Στάνιμιρ Στοΐλοφ και δεν άργησε να φανερώσει το πόσο τεχνίτης και εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής ήταν, όντας πυλώνας στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ο τραυματισμός του στην προετοιμασία του 2012, στοίχησε τον μετέπειτα αποκλεισμό από το Europa League, με την απουσία του από την ενδεκάδα να φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Αποχώρησε άδοξα στο τέλος του ίδιου χρόνου μιας και δεν ταίριαζε στα πλάνα του Ρόνι Λέβι.

Γιώργος Μακρής

makris

Κατηφόρισε στο νησί τον Ιανουάριο του 2012 χωρίς τυμπανοκρουσίες και έδωσε σημαντικές βοήθειες στη μεσαία γραμμή εκμεταλευόμενος το ύψος και τη δύναμή του. Υπήρχε η προοπτική να παραμείνει στην ομάδα μιας και η συνεισφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο οι αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για ανανέωση του συμβολαίου του, δεν επέτρεψαν την συνέχιση του κοινού μας ταξιδιού.

Μάρκο Λουμπίνκοβιτς

lubi

Η απόκτησή του αποτέλεσε εισήγηση του Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς ο οποίος όμως δεν πρόλαβε ποτέ να τον προπονήσει, με τον Σέρβο μέσο να καθίσταται ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Στοΐλοφ. Πολύ καλός χειριστής της μπάλας και ντριπλαδόρος με μεγάλο διασκελισμό, στοιχεία τα οποία δεν ήταν ικανά να πείσουν τον Βούλγαρο προπονητή να τον κρατήσει στην ομάδα, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν έξι μήνες αργότερα.

Αμιράν Μουτζίρι

mudjiri

Ο εκλεκτός του Τιμούρ Κετσπάγια για αντικατάσταση του Κινκλατζε, ωστόσο το μόνο κοινό στοιχείο με τον βιρτουόζο μέσο ήταν η εθνικότητα. Παρά τις ευκαιρίες που πήρε από τον συμπατριώτη του τεχνικό, δεν κατάφερε να επαληθεύσει τις προσδοκίες του Τιμούρ σε κανένα στάδιο της σύντομης θητείας του.

Ρίτσιαρτ Ερομοϊγκπε

eromo

Ο Νιγηριανός μέσος ήρθε με σημαντικές περγαμηνές, όντας και παλαιότερα συνοδοιπόρος του Στοΐλοφ, με τον οποίον αγωνίστηκαν ως μέλη της Λέφσκι Σόφιας σε όμιλο του Champions League την διετία 2006-2007. Δυστυχως για την Ανόρθωση στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν ο υψηλόσωμος μέσος δεν κρατήθηκε στην ίδια καλή αγωνιστική κατάσταση, με αποτέλεσμα το πέρασμά του να διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι το αμέσως επόμενο καλοκαίρι.

Μαρκ Φοδέριγχαμ

mark

Ο δυναμικός μέσος χρειάστηκε μικρό χρόνο προσαρμογής και ακόμα μικρότερο χρόνο για να αγαπήσει και να αγαπηθεί από τον κόσμο της Ανόρθωσης. Κλασσικός Σκωτσέζος μέσος με γερά πνευμόνια, δύναμη και καλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος όμως ήταν επιρρεπής σε τραυματισμούς. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά τον πολύμηνο τραυματισμό του ζήτησε να μην πληρώνεται, με την αυλαία στο κοινό μας οδοιπορικό να πέφτει απότομα και άδοξα μετά από άλλη μια έμπνευση του Στάνιμιρ Στοΐλοφ.

Στέλιαν Καράμπας

carabas

Γνωστός στο Κυπριακό κοινό από το πέρασμά του σε ΑΕΛ και Ξάνθη, απετέλεσε μια επιλογή χαμηλού ρίσκου έχοντας υπόψην την ποιότητα και εμπειρία του Ρουμάνου μέσου. Ήρθε στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2006 και παρέμεινε για ενάμιση σεζόν πριν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ευγκέν Τρίκα

eugen

Ο Ρουμάνος μέσος ήταν στο μπλοκάκι του Τιμούρ Κετσπάια από τις αναμετρήσεις της «Μεγάλης Κυρίας» με την Κλούζ και η μεταγραφή του έγινε πραγματικότητα τον Ιανουάριο του 2009. Δεν ήταν γραφτό ωστόσο να μάθουμε τα σχέδια του Τιμούρ για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή μιας και η αποχώρησή του Γεωργιανού προπονητή το ίδιο χρονικό διάστημα, έφερε τον Τρίκα στην έξοδο το αμέσως επόμενο καλοκαίρι.

Μπρούνο Σεϊρού

bruno

Όταν στο βιογραφικό σου υπάρχουν θητείες σε Λίβερπουλ, Λιλ, Μπορντό και Μαρσέιγ, τότε ήταν λογικό οι απαιτήσεις από τον Γάλλο μέσο να είναι ιδιαίτερα υψηλες. Πολυδάπανη μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2010, η οποία το μόνο που έφερε ήταν… κόσμο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να υποδεχθούν τη μεγάλη μεταγραφή της εποχής. Το καλοκαίρι που ακολουθησε αποδεσμεύτηκε με άκομψο τρόπο μιας και σύμφωνα με τους τότε διοικούντες είχε επιδείξει αντι-επαγγελματική συμπεριφορά ζητώντας περισσότερες μέρες διακοπών.

Μλάντεν Ρουτόνια

rudo

Ξεκίνησε την διετία 2004-2005 στον Απόλλωνα, την τελείωσε στην Ανόρθωση, χωρίς να καταφέρει να δείξει το κάτι ιδιαίτερο σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος. Ο Σλοβένος ακραίος επιθετικός με διετή θητεία στην Πόρτσμουθ αποτέλεσε τον αντι-Βόουτερ, ωστόσο δεν μπόρεσε να δείξει στοιχεία που να δικαίωναν το πλούσιό του βιογραφικό.

Τόμας Ραζανάουσκας

raza

Ο Λιθουανός μέσος ήρθε αθόρυβα τον Ιανουάριο του 2005 και αποχώρησε έξι μήνες αργότερα όντας πρωταθλητής Κύπρου με την ασύλληπτη αρμάδα του Τιμούρ Κετσπάια. Άριστος επαγγελματίας και χειριστής της μπάλας, έδινε τις απαραίτητες ανάσες στον Γκιόργκι Κικλάντζε όποτε χρειαζόταν, ενώ με το ύψος του δέσποζε στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Γκιόργκι Γκαπιταούρι

gabi

Ήρθε πακέτο με τον Τσιταϊσβίλι τον Ιανουάριο του 2004, με τον νεανικό ενθουσιασμό του Κόπα, να επισκιάζει εν μέρει τον πιο ουσιαστικό και εσωστρεφή μέσο. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Τιμούρ, δικαιώνοντας τον μιας και έβαλε το λιθαράκι του ερχόμενος από το πάγκο, για την μαγική πορεία της διετίας 2004-2005 που έφερε και το πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ