Χειμερινές μεταγραφές (Μέρος Α’): Από τον Κόλιν… μέχρι το Λεωνή

Το Αnorthosis24.net επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμίζοντας τις χειμερινές μεταγραφικές κινήσεις των περασμένων ετών, οι οποίες εκ του αποτελέσματος κρίνονται περισσότερο αποτυχημένες παρά επιτυχημένες. Λόγω του μεγάλου όγκου ποδοσφαιριστών, αποφασίσαμε όπως χωρίσουμε το αφιέρωμά μας σε τρία μέρη, αναλόγως της γραμμής που αγωνιζόταν ο εκάστοτε νεοφερμένος. Αρχή σήμερα με την άμυνα:

Δημήτρης Λεωνή

leoni

Ήρθε τον Ιανουάριο του 2009 για να αποτελέσει το δίδυμο κάτω από τα δοκάρια μαζί με τον Ζόλταν Νάγκι, λίγες μέρες μετά τον επεισοδιακό αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Στον εν λόγω αγώνα ο Μπεκιάι αποχωρεί τραυματίας στο ημίχρονο και οι ιθύνοντες του σωματείου στρέφονται στον Κύπριο τερματοφύλακα ως μια έμπειρη λύση με χαμηλό ρίσκο.

Βόιτσικ Κοβαλέφσκι

kowa

Κατηφόρησε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2011, σε μια προσπάθεια αναπλήρωσης του κενού που άφησε ο Αργεντινός Αρκουέγιο, ωστόσο απεχώρησε λίγους μήνες αργότερα έχοντας μόλις μια συμμετοχή στο ενεργητικό του. Ο Πολωνός πορτιέρο με θητεία στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, προδόθηκε από έναν τραυματισμό αλλά και το αγωνιστικό ανέβασμα του Μάτους Κόζατσικ.

Πέτρος Κονναφής

konnafis

Απετέλεσε διακαή πόθο του Κίκη Κωνσταντίνου, ο οποίος είδε στο πρόσωπό του τον ιδανικό αντικαταστάτη του σκληροτράχηλου Δημήτρη Ιωάννου. Ότι λοιπόν δεν κατάφερε το καλοκαίρι του 2002, το πραγματοποίησε 6 μήνες αργότερα ντύνοντας στα γαλανόλευκα τον Κύπριο διεθνή αμυντικό. Δυστυχώς η εν λόγω μεταγραφή κάθε άλλο παρά απόσβεση έκανε, καθώς τον Νοέμβριο του 2003 ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος, πράγμα το οποίο και κατάφερε.

Χάμαντ Ντικουμάνα

hamad

Μια από τις πολλές κινήσεις ματ του Τιμούρ Κετσπάια από το ντόπιο παζάρι, με τον υψηλόσωμο αμυντικό από την Ρουάντα να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Πέγειας και της Σαλαμίνας. Τον Ιανουάριο του 2007 ήταν μια εκ των τεσσάρων μεταγραφών της χειμερινής περιόδου, η οποία κρίνεται επιτυχημένη αν λάβουμε υπόψη ότι φόρεσε την φανέλα με τον φοίνικα για ενάμιση χρόνο.

Γιούργκεν Κόλιν

ψολιν

Ενδεχομένως η πιο αξιομνημόνευτη χειμερινή μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας μας, ή τουλάχιστον ο ποδοσφαιριστής που έμεινε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» περισσότερο από κάθε άλλον. Ήρθε τον Ιανουάριο του 2011 ως επιλογή του Στάνιμιρ Στοϊλοφ και κέρδισε γρήγορα τις εντυπώσεις με την ταχύτητά του αλλά και τη δυνατότητά του να αγωνίζεται ως ακραίος αμυντικός αλλά και ως αμυντικός μέσος.

Σίβαρτ Σπρόγκελ

sprogel

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός ήρθε ως αντικαταστάτης του Πάμπλο Φροντίνι τον Ιανουάριο του 2011, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο ντεπούτο του απέναντι στον Αίλτον Αλμέιδα. Αγωνίστηκε ενάμιση χρόνο όντας ο στυλοβάτης της κυανόλευκης άμυνας, ωστόσο το συμβόλαιό του που πλησίαζε το 1/4 του εκατομμυρίου ήταν βαρύ και ασήκωτο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει για την Λέφσκι Σόφιας.

Ντάτο Κριβέλια

dato

Ο Ρόνι Λεβί παρακολουθούσε υπομονετικά τις εξελίξεις όσον αφορά την αποδέσμευση του Γεωργιανού ακραίου αμυντικού από τον Πανιώνιο και την κατάλληλη στιγμή τον ενέταξε στο κυανόλευκο σύνολο τον Ιανούαριο του 2012. Ουσιαστικός ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, με την αποχώρησή του 6 μήνες να κρίνεται μάλλον απρόσμενη καθώς επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Ρούι Ντουάρτε

duarte

Απετέλεσε διακαή πόθο του Ρόνι Λέβι ο οποίος τελικά κατάφερε να τον φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν. Έκανε ντεμπούτο στον περιπετειώδη εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου μοίρασε και μια ασίστ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μιας και παρασύρθηκε από τη γενική κατηφόρα.

Νίκος Ζαπρόπουλος

zapropoulos

Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Ελλαδίτης αμυντικός ο οποίος ήρθε στην «<Μεγάλη Κυρία» τον Ιανουάριο του 2006 μετά από οκτώ και πλέον χρονιές στην Ξάνθη, ωστόσο έφυγε μόλις 6 μήνες αργότερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ