Ανόρθωσις – Άρης: Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και τις δύο φανέλες

Το Anorthosis24.net θυμάται τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν με τη φανέλα των δύο σημερινών μονομάχων και σας τους θυμίζει. Από τον Περατικό που ήταν μέλος της ομάδας του Ιορτανέσκου, μέχρι τον Λούκας Σόσιν και τον Πάολο Κόστα.

Ιωσήφ Περατικός: Ο Κύπριος παλαίμαχος επιθετικός ήρθε στην Ανόρθωση από την ομάδα της Λεμεσού το 1990, μένει για δύο χρονιά και υπό τις οδηγίες του Ιορτανέσκου συμβάλλει τα μέγιστα στην αναγέννηση του Φοίνικα. Το καλοκαίρι του 1992 επιστρέφει στα γνώριμα λημέρια του Άρη.

Βλάταν Τόμιτς: Ο Σέρβος πασπαρτού μέσος μπορεί να πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο νησί για λογαριασμό του Άρη Λεμεσού αλλά με τη φανέλα της ομάδας μας πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα. Ήρθε το καλοκαίρι του ’97 και έμεινε μέχρι το 2000 για να επιστρέψει για ένα εξάμηνο την περίοδο 2002-03.

Σέρπο Νίκολιτς: Πρώτο σταθμός για το θωρηκτό εκ Σερβίας ήταν η Ε.Ν.Παραλιμνίου, το καλοκαίρι του 1994 παίρνει μεταγραφή στην Ανόρθωση. Με τα χρώματα της ομάδας μας γράφει ιστορία καθώς το τέλος της χρονιάς μας βρίσκει πρωταθλητές μετά από 32 χρόνια. Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει στον Άρη Λεμεσού.

Στέλιος Κίττος: Από τα σπλάχνα του συλλόγου ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχε ο κόσμος προς το πρόσωπό του. Το 2005 φεύγει από την Ανόρθωση και πάει στην Ομόνοια. Το καλοκαίρι του 2006, μετά από 18 μήνες παρουσίας στο τριφύλλι βρίσκει στέγη στον Άρη Λεμεσού.

Ανδρέας Μελαναρκίτης: Ο Βενιαμίν της οικογένειας Μελαναρκίτη ξεκίνησε την καριέρα του με την ομάδα μας και τα χρόνια της ακμής έπαιρνε σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Το 2001 θα φύγει από την Ανόρθωση και το 2006 θα τον βρει να αγωνίζεται με τα χρώματα του Άρη.

Γιώργος Ιωσηφίδης: Πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα στον Απόλλωνα. Ο Μιτόσεβιτς τον διέκρινε ο Κίκης Κωνσταντίνου τον έφερε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και αυτός για τρία έτη αποτελούσε από τους ιδιαίτερα αγαπητούς ποδοσφαιριστές της ομάδας. Το 2001 επέστρεψε πίσω στον Απόλλωνα και αργότερα πήγε στον Άρη όπου και έκλεισε την καριέρα του.

Μιχάλης Κόκκινος: Ο Κύπριος τερματοφύλακας ήταν για χρόνια μέλος της ποδοσφαιρικής μας ομάδας, το καλοκαίρι  του 2006 βγαίνει εκτός πλάνων Κετσπάγια και παραχωρείται στον Άρη Λεμεσού.

Πάολο Κόστα:  Το καλοκαίρι του 2007 ο πρόεδρος του Άρη τινάζει την μπάνκα στον αέρα και ντύνει τον Πάολο Κόστα στα πράσινα του Άρη. Ωστόσο οι καλές μονάδες δε δημιουργούν απαραίτητα και καλό συνολο έτσι ο Άρης βυθίζεται. Τον Ιανουάριο του 2008 η ομάδα μας κάνει δικό της τον Πάολο Κόστα. Στην Ανόρθωση έμεινε ένα χρόνο και μαζί της πήρε πρωτάθλημα και συμμετείχε στους ομίλους του Champions League. Λίγοι ποδοσφαιριστές πέρασαν από την Κύπρο με το ταλέντο του Πάολο Κόστα και ακόμα λιγότεροι με την ιδιορυθμία που κουβαλούσε ο Πορτογάλος.

Λούκας Σόσιν:  Ο Πολωνός φορ για επι σειρά ετών αποτελεί το πρώτο κανόνι του πρωταθλήματος, έτσι αναπόφευκτα ο Τιμούρ τον θέλει στην ομάδα του και ο Παντελή το καλοκαίρι του 2007 τον ντύνει στα κυανόλευκα. Στην ομάδα μας έμεινε για 2 ½ χρόνια προτού φύγει για Ελλάδα. Επέστρεψε στην Κύπρο  λίγους μήνες αργότερα για λογαριασμό του Άρη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ