Ανόρθωσις 3 – 0 Σαλαμίνα: Σπουδαία νίκη αφιερωμένη στην αείμνηστη Ιωάννα

Πολικές θερμοκρασίες στο Θεμιστόκλειο αλλά οι πετοσφαιριστές του Μάριου Κοντού φρόντισαν να σπρώξουν τον υδράργυρο προς τα πάνω και να ζεστάνουν τους φίλους και οπαδούς της Μεγάλης Κυρίας, οι οποίοι είτε βρέθηκαν στις εξέδρες του κλειστού, είτε παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το διαδίκτυο. Αψηφώντας τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στη βδομάδα, οι παίχτες μας φόρεσαν σήμερα τα καλά τους και έπαιξαν για τη νίκη, αλλά και για ένα ακόμα λόγο.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι που έδωσε η αντρική, πετοσφαιρική Μεγάλη Κυρία από τότε που «έφυγε» η Ιωάννα Χειλιμίνδρη, η φωτογραφία της οποίας είχε τοποθετηθεί από τους ανθρώπους του τμήματος στη γνώριμη θέση της στην εξέδρα. Οι πετοσφαιριστές μας πήραν τη νίκη και την αφιέρωσαν στην αείμνηστη αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πετόσφαιρας.

Στα του αγώνα, η ομάδα μας μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Μετά τους πρώτους τέσσερις πόντους που οι ομάδες ήταν χέρι – χέρι στο σκορ, η Ανόρθωσις ξέφυγε με 8-4, 16-7 και πήρε το σετ αρκετά εύκολα με 25-17.

Συνεχίζοντας απ’ εκεί που έμειναν στο πρώτο σετ, οι παίχτες του Μάριου Κοντού προηγήθηκαν στο δεύτερο σετ με 8-6. Στη συνέχεια η Σαλαμίνα ισορρόπησε και γύρισε μάλιστα το σετ, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 14-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Το γκάζι που πάτησαν ωστόσο οι πετοσφαιριστές μας αμέσως μετά, ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει την υπέρ μας διαφορά στο 25-20 και να κάνει συνάμα το 2-0 στα σετ.

Διαφορετικά άρχισαν τα πράγματα στο τρίτο σετ. Οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να πάρουν κάτι καλό από τη σημερινή αναμέτρηση, όντας με την πλάτη στον τοίχο. Οδηγούσαν με ελαφρύ προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ με 6-8 και 15-16. Κάπου εκεί αποφασίσαμε να σταματήσουμε να «χαρίζουμε» πόντους, φέραμε το παιχνίδι στα ίσα, πήραμε προβάδισμα με 24-20 και – αφού… ζεστάναμε κι άλλο την ατμόσφαιρα με ένα σερί 0-3 των συμπολιτών – «καθαρίσαμε» τελικά σετ και παιχνίδι με 25-23 και 3-0 αντίστοιχα.

Με τη σπουδαία αυτή επιτυχία, η Ανόρθωσις φτάνει τους 16 βαθμούς, όσους έχει και η Αναγέννηση Δερύνειας που έχασε εντός έδρας από την πρωτοπόρο Ομόνοια που έπιασε τους 21.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η ομάδα μας δείχνει να έχει αφήσει πίσω το μέτριο ξεκίνημα με τα πολλά σπαμπανεβάσματα. Σταθεροποίησε την απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα και έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Πλέον, ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια, ενώ θα πάει ξέγνοιαστη για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, με το επόμενο παιχνίδι (εκτός έδρας – ΑΕΚαραβά) να είναι ορισμένο για τις 10 του Γενάρη.

Διακύμανση του σκορ:

8-4, 16-7, 25-17
8-6, 14-16, 25-20
6-8, 16-16, 25-243

Ανόρθωσις (Μάριος Κοντός): Γεωργίου, Κοντός, Καζμάρεκ, Μουράβτσικοβ, Μπουρκόφσκι, Παναγιωτίδης, Πλατρίτης (λίμπερο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ