Ανόρθωσις 1 – 0 Εθνικός Λατσιών: Κρατά την ουσία και ονειρεύεται

Στενή αλλά υπερπολύτιμη νίκη πέτυχε απόψε η φουτσαλική Ανόρθωση απέναντι στον Εθνικό Λατσιών, σε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και δυνατές μονομαχίες. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με αρκετές διακυμάνσεις στην απόδοσή της, ωστόσο στα χρονικά σημεία του παιχνιδιού που υπερτερούσε, κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα που την διατηρεί μόνη πρώτη στην κορυφή. Χρυσός σκόρερ της ομάδας μας ο συνήθης ύποπτος, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος καθοδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα μας στoν νευραλγικό τομέα του σκοραρίσματος.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Μάριος Προδρόμου έριξε στο παρκέ τους Τοφή, Παναγιώτου, Χαρή, Ανδρέου και Δημητρίου με την ομάδα μας να πραγματοποιεί ένα μάλλον νωθρό ξεκίνημα λόγω της διπλής άμυνας ζώνης που εφάρμοσαν οι φιλοξενούμενοι. Παρόλο που η μπάλα βρισκόταν για περισσότερο χρόνο στα πόδια των φουτσαλιστών μας, παρατηρήθηκε δυσκολία στην διάσπαση της καλοστημένης γραμμής των γηπεδούχων οι οποίοι παρατάχθηκαν με σαφείς αμυντικογενείς προσανατολισμούς. Το ανέβασμα του Χαρή συντέλεσε στην αγωνιστική άνοδο της ομάδας μας, με τον αρχηγό να απειλεί δύο φορές με σουτ από απόσταση, χωρίς ωστόσο να έλθει το ζητούμενο.

fanos

Την σκυτάλη στην δημιουργία αλλά και στην εκτέλεση πήρε ο Δημητρίου, την μεταβίβαση του οποίου δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ ο Ομήρου ενώ λίγο αργότερα από μεταβίβαση του τερματοφύλακα Τοφή δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση. Δύο προειδοποιητικές βολές ήταν υπέραρκετες για το πρώτο κανόνι της ομάδας ο οποίος στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου υποδέχθηκε με εξαιρετικό τρόπο την μπαλιά του Ανδρέου και αφού εξέθεσε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στο πλεκτό για το 1-0.

jim

Δεύτερο ημίχρονο

Η αρχική πεντάδα της ομάδας μας δεν παρουσίασε κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με την αντίστοιχη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μάριο Προδρόμου να περιορίζει το rotation λόγω της αμφίρροπης εξέλιξης του αγώνα. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση λόγω και του προβαδίσματος στο σκορ, με τον Παναγιώτου να απειλεί με σουτ από απόσταση μόλις στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Λίγο αργότερα ήταν σειρά του Ομήρου να σημαδέψει σωστά από πλάγια θέση, ωστόσο ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων ήταν σε ετοιμότητα κρατώντας το εύθραυστο 1-0.

panagiotou

Μετά την πάροδο του πρώτου πενταλέπτου η ομάδα μας παρουσίασε μια τακτική οπισθοχώρηση δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι με την σειρά τους κέρδισαν μέτρα στο παρκέ. Στο 7ο λεπτό μια γρήγορη επίθεση της ομάδας των Λατσιών βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα Τοφή ο οποίος με υπερένταση βγήκε νικητής σε μονομαχία τετ-α-τετ, κρατώντας την ομάδα μας σε θέση οδηγού.

giri1

Η τακτική παρέμεινε αναλλοίωτη με την ομάδα μας να συντηρεί με σχετική άνεση το μηδέν παθητικό και να προσπαθεί να διπλασιάσει τα τέρματά της στις αντεπιθέσεις. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Σταύρου ήταν αυτός που ηγήθηκε των προσπαθειών της ομάδας μας χάνοντας την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε τετ-α-τετ, ενώ λίγο αργότερα ο μαγικός συνδυασμός με Δημητρίου και τελικό αποδέκτη τον Ζαό κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενουμένων.

stauris

Η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα μας χάθηκε στο 33ο λεπτό όταν ο Ζαός με ωραία ατομική ενέργεια πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά προ κενής εστίας δεν κατάφερε να πετύχει το 2-0. Η μπάλα ανεβοκατέβαινε με ταχύτητα στις δύο εστίες με τους φουτσαλιστές να επιδίδονται σε ένα δυνατό παιχνίδι, με την ομάδα μας να μην χάνει ποτέ την πρωτοβουλία των κινήσεων με κινητήριο μοχλό τον Δημητρίου. Ο σκόρερ της ομάδας μας ήταν αυτός που δύο λεπτά πριν το τέλος έφερε τον Ομήρου φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο ο τελευταίος πλάσαρε λίγο έξω. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας δέχθηκε κτύπημα εκτός φάσης το οποίο πέρασε ατιμώρητο, ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους 100 φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν στο Κοινοτικό. Αρνητική εντύπωση δημιούργησε η άρνηση της πλειοψηφίας των φιλοξενουμένων να ανταλλάξουν χειραψίες με τους νικητές, μετά το πέρας της αναμέτρησης.

Omirou

Έφυγε το πρώτο, ακολουθούν άλλα δύο

Με το δεξί μπήκε στην δύσκολη τριάδα αγώνων η φουτσαλική Ανόρθωση, με την οποία θα συμπληρωθεί και ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος. Η σημερινή νίκη διατηρεί την ομάδα μας στην κορυφή με διψήφιο αριθμό νικών, ενώ ταυτόχρονα βουλιάζει τον Εθνικό Λατσιών για τον οποίο ο στόχος της ανόδου ξεθωριάζει. Σε ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, η ομάδα μας κατάφερε να πάρει το ζητούμενο διατηρώντας μάλιστα το μηδέν παθητικό για μόλις δεύτερη φορά στο φετινό μαραθώνιο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ένας καλός συνδυασμός αποτελεσμάτων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, δύναται να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την υλοποίηση του μεγάλου φετινού στόχο που δεν είναι άλλος από τον άνοδο, στον οποίο βρίσκονται προσηλωμένοι οι φουτσαλιστές μας. Επόμενο εμπόδιο αποτελεί το ταξίδι στη Σωτήρα απέναντι στον τοπικό Ονήσιλλο, το βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ