Ανεπίδεκτοι μαθήσεως

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Βασικός διδακτικός σκοπός για την διδασκαλία της ιστορίας, όπως δηλώνεται σε οδηγίες σχολικών συμβούλων είναι η καλλιέργεια της ιστορικής σκέψης και συνείδησης, η αποφυγή των λαθών αλλά και ο παραδειγματισμός προς μίμηση των ιστορικών μεγαλείων.

Είναι λοιπόν ιστορικά αποδεδειγμένο πως οι πρόγονοι μας σε περιόδους συμφιλίωσης και ένωσης , άκμασαν πολιτισμοί, χτίσθηκαν ολόκληρες αυτοκρατορίες και γράφτηκαν χρυσά έπη (Μέγας Αλέξανδρος, Βυζαντινή αυτοκρατορία, Ελληνική επανάσταση, Απελευθερωτικός αγώνας 55 – 59). Αποδεδειγμένο επίσης είναι πως όταν δεν ήμασταν ενωμένοι γράφτηκαν σελίδες μαύρες στην ιστορία μας με το πιο πρόσφατο παράδειγμα την τουρκική εισβολή του 1974, όταν χάσαμε την μισή μας πατρίδα, την αγαπημένη μας Αμμόχωστο.

Η ιστορία γράφτηκε και γράφεται αυτή την στιγμή και για το μακροβιότερο  σωματείο αυτού του τόπου. Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και πρόσφερε συγκινήσεις σε ολόκληρο τον ελληνισμό (έπος της Τραπεζούντας, πρώτη κυπριακή συμμετοχή σε ομίλους Champions League). Όχι απλά επιβίωσε μετά την προσφυγιά, αλλά μεγαλούργησε. Κάποιοι τη φθόνησαν και κάποιοι άλλοι τη φοβήθηκαν. Έσπειραν με κάθε δυνατό τρόπο την διχόνοια και σήμερα απολαμβάνουν να βλέπουν την καταστροφή να ολοκληρώνεται.

Όλοι αυτοί που προσπαθούν ετσιθελικά να μας καταστρέψουν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Είτε ονομάζονται παρασκήνιο (παράγοντες σωματείων, διαιτητές, ΜΜΕ κλπ) είτε αυτοί που βρίσκονται στους κόλπους του σωματείου και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα, εκτός από το κοινό συμφέρον της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, πρέπει κάποτε επιτέλους να αρχίσουν να βρίσκουν αντίσταση.

Δεν αμφισβητώ κανενός οπαδού τα κίνητρα και την αγάπη του προς την ομάδα, όμως θέλω να υποβάλω ένα ερώτημα σε όλους ανεξαιρέτως:

Ποια αντίσταση θα βρουν όταν εμείς ο απλός κόσμος, που δεν έχουμε κάποιο οικονομικό όφελος, αλλά αγνή αγάπη για την ομάδα μας είμαστε διχασμένοι;

Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται και το απροσδόκητο πάντα συμβαίνει, πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως από την εμπειρία είναι ο άνθρωπος; (Μπερνάρ Σω).

Π.Κ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ