Τα ατού της ΑΕΛ και ο ρόλος του Ζόρζε Κόστα

Η αυριανή μας αντίπαλος είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο με ποδοσφαιριστές τρεχαντήρια που διακρίνονται περισσότερο για την ταχύτητα και την δύναμή  τους, παρά για την τεχνική στο παιχνίδι τους.

Οι μονάδες που ξεχωρίζουν και πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα είναι οι Αϊρόζα, Καρλίτος, Μπεμπέ και ο πρώτος σκόρερ των Λεμεσιανών Ορλάντο Σα. Οι τέσσερις αυτοί ποδοσφαιριστές διαθέτουν μεγάλα πνευμόνια και τρέχουν ασταμάτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα στην αντίπαλο περιοχή. Πόσο δε μάλλον σε μια τρύπια αμυντική γραμμή, όπως αυτή που παρουσίασε η ομάδα μας από την αρχή της περιόδου.

Ειδικά γι’ αυτό το παιχνίδι ο Ζόρζε Κόστα πρέπει να εφαρμόσει ένα ειδικό πλάνο, πιο αμυντικογενές,  δίνοντας οδηγίες στους μέσο-επιθετικούς να επιστρέφουν και να βοηθούν τους αμυντικούς στις αναχαιτίσεις των αντιπάλων.

ael-limassol-teknik-direktoru-costa-kazanmak-icin-4041334_1328_o

Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι ο νυν προπονητής της ομάδας μας, δούλεψε αρκετούς μήνες με τους πλείστους των ποδοσφαιριστών της αντιπάλου και έτσι γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να αποδράσει η Ανόρθωση από το Τσίρειο με το τρίποντο.

Το παιχνίδι του Σαββάτου μετά και τις απουσίες που προέκυψαν είναι ταυτόχρονα και  παιχνίδι αποδείξεων για τον Ζόρζε Κόστα. Με τα δεδομένα αυτή την στιγμή, με ενδεχόμενη νίκη – την τρίτη σε ντέρμπι – αυξάνει κατά πολύ τις μετοχές του στον ηλεκτρικό πάγκο της Ανόρθωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ