Στη Βραζιλία μέσω Βουκουρεστίου

Η μεγάλη μέρα για την ποδοσφαιρική Ελλάδα έφθασε καθώς σε λιγότερο από 10 ώρες η επίσημη αγαπημένη δίνει τον πολύ σημαντικό επαναληπτικό αγώνα ενάντια στην εθνική Ρουμανίας στο Βουκουρέστι (21:00 Cytavision Sport 1), με στόχο να κλειδώσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (3-1) θέτει την εθνική Ελλάδας  φαβορί στο να παρευρίσκεται στα γήπεδα της χώρας του καφέ αλλά τίποτε δεν μπορεί να προεξοφληθεί πριν από το τελικό σφύριγμα του 40χρονου Σέρβου διαιτητή Μίλοραντ Μάζιτς.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Ο Ορέστης Καρνέζης θα είναι στον «άσο», έχοντας στα δεξιά της άμυνας τον Βασίλη Τοροσίδη και στα αριστερά τον Χοσέ Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Δημήτρης Σιόβας, αν και θέση έναντι του τελευταίου διεκδικεί και ο Κώστας Μανωλάς.

191fa04e6822e2d68d4964eafb6f23a1_L

Στην μεσαία γραμμή αναμένεται να είναι οι Τζιόλης, Μανιάτης και Καραγκούνης, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να κινείται από τα δεξιά, το Γιώργο Σαμαρά από τα αριστερά. Στην κορυφή θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Από την άλλη, οι Ρουμάνοι αναμένεται να κυνηγήσουν την ανατροπή παρατάσσοντας στον αγωνιστικό χώρο ένα άκρως επιθετικό σχήμα. Ο Πιτούρκα θα προβεί σε αλλαγές μιας και στον αγώνα στο Φαλιρικό στάδιο δεν κύλησε τίποτε σωστά για την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια ο Παντιλιμόν σε αντικατάσταση του Λόμποντ. Στην άμυνα θα διατηρεί ο δεξιός μπακ Ματέλ και ο Γκοϊάν στο κέντρο, έχοντας ως παρτενέρ τον Κίρικες που θα αγωνιστεί με μάσκα και στα αριστερά θα πάρει… θέση ο Λατοβλέβιτσι.

Στην μεσαία γραμμή, μοναδικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Χομπάν, με τον Στάνκου να διατηρείται πιο μπροστά του, έχοντας δίπλα του τον Μαξίμ, που διακρίνεται για την ταχύτητά του, ενώ στα δεξιά θα διατηρηθεί ο Τόργιε, στα αριστερά ο Τανάσε και στην κορυφή θα παραμείνει ο Μαρικά.

Την προσπάθεια τους θα ενισχύσουν πέραν των 55000 φιλάθλων στο καυτό Αρένα Νασιονάλ  του Βουκουρεστίου.

Romania-National-Stadium-12

Καλή άμυνα, γρήγορες αντεπιθέσεις και προπάντων 100% αυτοσυγκέντρωση θα χρειαστούν απόψε τα παλικάρια της εθνικής Ελλάδας για να εκπροσωπήσουν του χρόνου την χώρα στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας για 3η φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ