Σταυραετός Αγλαντζιάς 2 – 5 Ανόρθωσις: Είχε Ομήρου, απέφυγε την Οδύσσεια

Με λάφυρο το τρίποντο αποχώρησε απόψε από το γυμνάσιο Αγλαντζίας η φουτσαλική Ανόρθωση, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Ομήρου που πέτυχε χατ-τρικ και άξιους συμπαραστάτες τους Δημητρίου και Ζαό που πέτυχαν δύο γκολ και δύο ασσίστ αντίστοιχα. Με την αποψινή νίκη η ομάδα μας ανεβαίνει μόνη πρώτη στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενη το ρεπό του Αετού Σολέας, διαγράφοντας μια αψεγάδιαστη πορεία.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Μάριος Προδρόμου έριξε στο παρκέ τους Τοφή, Ομήρου, Κουννά, Ζαό και Παναγιώτου με στόχο να αναλάβει νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το ζητούμενο επιτεύχθηκε άμεσα με την ομάδα μας να έχει εξαιρετική κυκλοφορία και τον Ομήρου να πρωταγωνιστεί έχοντας δύο τελικές προσπάθειες. Η τρίτη απόπειρα ήταν και φαρμακερή για τον τεχνίτη φουτσαλιστή, ο οποίος άνοιξε το σκορ με προβολή και αφού το δυνατό σουτ του Κουννά αποκρούστηκε ασταθώς από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας μας επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική του κατάσταση συμμετέχοντας σε άλλες δύο επιθετικές προσπάθειες, με δημιουργούς τους Παναγιώτου και Κουννά. Ο τερματοφύλακας Τοφή δήλωσε παρών σε τετ-α-τετ των γηπεδούχων, ενώ λίγο αργότερα ο Ζαός με εξαιρετική προσποίηση έδωσε έτοιμο γκολ στον Παναγιώτου ο οποίος απώλεσε μεγάλη ευκαιρία. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου με τον Ζαό να μετατρέπεται σε δημιουργό σερβίροντας έτοιμο γκολ στον Ομήρου ο οποίος με υποδειγματική εκτέλεση έγραψε το 0-2 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Μάριος Προδρόμου επέλεξε να εφαρμόσει νωρίς το rotation ρίχνοντας στο παρκέ τους Θεριστή, Φώκου, Δημητρίου, Κουννά αλλά και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Ευθυβούλου. Ο τελευταίος έπιασε γρήγορα δουλειά επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά σε τετ-α-τετ των γηπεδούχων, ενώ η ομάδα μας απάντησε λίγο αργότερα με τον Θεριστή να σημαδεύει το δοκάρι. Ο Χαρή ήρθε με φόρα από το πάγκο αναλαμβάνοντας ρόλο δημιουργού βρίσκοντας έξυπνα τον Δημητρίου στο ύψος της περιοχής, ο οποίος δεν λάθεψε για το 3-0. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σειρά του Ανδρέου να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν αφού έκλεψε την μπάλα διένυσε το μισό γήπεδο πριν συνδυαστεί υποδειγματικά με Ζάο και Ομήρου, με τον τελευταίο να σημειώνει χατ-τρικ. Στο σημείο αυτό παρατηρήθηκε μια χαλάρωση από πλευράς φουτσαλιστών μας με τους γηπεδούχους να κερδίζουν μέτρα στο παρκέ και να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα ενός πενταλέπτου από στατικές φάσεις. Το γεγονός αυτό λειτούργησε ως καμπανάκι για τους φουτσαλιστές μας οι οποίοι ανέλαβαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Φώκου. Λίγα λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα ο Χαρή συνδυάστηκε εκ νέου με τον Δημητρίου, ο οποίος με προβολή σημείωσε το τελικό 5-2.

Η μοναξιά της κορυφής

Παίζοντας ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα της χρονιάς, η φουτσαλική Ανόρθωση έθεσε νωρίς τις βάσεις για μια μεγάλη νίκη με πολλαπλά οφέλη. Από βαθμολογικής άποψης, η ομάδα μας απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής ανεξάρτητα από τα αυριανά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα πήρε ένεση ψυχολογίας εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Για ένα ακόμη παιχνίδι δυσκολευόμαστε αφενός να βρούμε φουτσαλιστή που υστέρησε, αφετέρου να αναδείξουμε τον κορυφαίο των κορυφαίων.

Επιπρόσθετα, φάνηκε για άλλη μια φορά το βάθος του ρόστερ, σε μια ομάδα που δύσκολα μπορείς να διακρίνεις βασικούς από αναπληρωματικούς. Όπως αναφέραμε και χθες, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν εβδομάδα με εβδομάδα με τους φουτσαλιστές μας να καλούνται να αναμετρηθούν με τρεις δυνατούς αντιπάλους μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ευχάριστη συγκυρία είναι το γεγονός ότι η καυτή τριάδα αγώνων που ακολουθεί, βρίσκει την ομάδα μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ