ΣΥ. ΦΙ. ΑΕΚ Αμμοχώστου 2 – 3 Ανόρθωσις: Μάγκικη απόδραση με ανατροπή

Παρά την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι εντός και εκτός παρκέ και παρά το γεγονός ότι 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκόρ, η φουτσαλική Ανόρθωση έφυγε θριαμβεύτρια από το Αυγόρου, καταφέρνοντας να επικρατήσει της γηπεδούχου ΣΥ. ΦΙ. ΑΕΚ Αμμοχώστου. Η ομάδα μας δεν παρουσιάστηκε όπως μας συνήθισε τα τελευταία παιχνίδια, ωστόσο η παλληκαριά και η ποιότητα μονάδων όπως οι Παναγιώτου και Δημητρίου, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του κυανόλευκου συνόλου. Στο τέλος της ημέρας είναι τέτοιες βραδιές όπου η ουσία έρχεται παρά την μέτρια εμφάνιση, στις οποίες ξεχωρίζουν οι μεγάλες από τις μικρές ομάδες.

Πρώτο ημίχρονο

Ο Μάριος Προδρόμου ξεκίνησε με ένα επιθετικό προσανατολισμό με τους Ομήρου και Δημητρίου να συνυπάρχουν στο παρκέ και με την πίεση να φτάνει μέχρι και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Η ομάδα μας έλεγχε με σχετική άνεση τον αγώνα με τους κιτρινόμαυρους να προσπαθούν ως επί το πλείστον με μακρινές μπαλιές να απομονώσουν τον μοναδικό τους επιθετικό με τον τελευταίο μας αμυντικό. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Χαρή άσκησε πίεση έξω από την αντίπαλη περιοχή, έκλεψε την μπάλα και με κεραυνό έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι των γηπεδούχων για το 0-1. Στην αμέσως επόμενη φάση ο τερματοφύλακας Τοφή δήλωσε παρών σε τετ-α-τετ των κιτρινόμαυρων οι οποίοι επιδίωξαν να κερδίσουν μέτρα στο παρκέ. Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε ένα άναρχο ρυθμό με αρκετές διακοπές, με την ομάδα μας να απειλεί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δις με τους Ανδρέου και Παναγιώτου.

Δεύτερο ημίχρονο

Με τη συμπλήρωση λίγων δευτερολέπτων ο Σταύρου απείλησε την αντίπαλη εστία με ατομική ενέργεια ενώ λίγο αργότερα ο Χαρή διάσχισε το μισό γήπεδο πριν δώσει έτοιμο γκολ στον Δημητρίου ο οποίος όμως αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Ότι δεν κατάφερε να κάνει η ομάδα μας, το πέτυχαν οι γηπεδούχοι όταν μετά από φάση διαρκείας και μακρινό σουτ η μπάλα κτύπησε στον Φώκου αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα Τοφή ο οποίος είχε λίγα περιθώρια αντίδρασης. Το εφιαλτικό δίλεπτο για την ομάδα μας συμπληρώθηκε λίγο αργότερα όταν οι κιτρινόμαυροι πήραν προβάδισμα στο σκορ με 2-1 με σουτ από πλάγια θέση. Τα εις βάρος μας δεδομένα χειροτέρεψαν όταν ο Μάμας αποχώρησε τραυματίας ενώ η πρώτη αντίδραση ήρθε από το πόδι του Χαρή που σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι. Η πίεση των φουτσαλιστών μας αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου με τον Ομήρου να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία όταν μετά από κλέψιμο του ιδίου στην μεσαία γραμμή, προτίμησε να τελειώσει αναποτελεσματικά την φάση. Εφτά περίπου λεπτά πριν το τελικό σφύριγμα ο Δημητρίου κινήθηκε έξοχα στο χώρο και με σουτ ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε ασταθή απόκρουση με τον Παναγιώτου να ελίσσεται στην αντίπαλη περιοχή και να ισοφαρίζει σε 2-2. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζάος κυνήγησε παλικαρίσια μια φαινομενικά χαμένη φάση δίνοντας έτοιμο γκολ στον Δημητρίου ο οποίος έφτασε αισίως τα 9 προσωπικά γκολ. Η ομάδα μας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι ξέρει να διαχειρίζεται αποτελέσματα και αυτό έπραξε με σχετική άνεση μέχρι το τελικό σφύριγμα του αγώνα.

Πήρε την ουσία

Με την έβδομη σερί νίκη η ομάδα μας εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, δραπετεύοντας μια από τις δυσκολότερες έδρες. Όπως προαναφέραμε η απόδοση των φουτσαλιστών μας δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα ωστόσο το πείσμα και η αποφασιστικότητα διαδραμάτισαν καταλυτικό ρόλο για την θετική έκβαση του αγώνα. Η συνέχεια είναι ακόμη δυσκολότερη ωστόσο οι μάγκες με τα μπλε έχουν αποδείξει ότι έχουν τα εχέγγυα να πραγματοποιήσουν τους στόχους που τέθηκαν στην αρχή της χρονιάς. Ραντεβού την επόμενη Παρασκευή στο Κοινοτικό απέναντι στην ΑΠΕΠ Πελενδρίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ