«Πρώην» Ανορθωσιάτες νυν Σαλαμιναίοι

Όχι ένας, όχι δύο, αλλά τέσσερις παλιοί ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης αγωνίζονται σήμερα με την ερυθρόλευκη φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Δύο εξ αυτών απετέλεσαν μέλη της ομάδας του Champions League.

Αρχή λοιπόν με τον  Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς. Ο Κυπροποιημένος Σέρβος μεταγράφηκε την τελευταία στιγμή στους «κόκκινους» και δίνει πολύτιμες λύσεις. Στην Ανόρθωση ο Σίνισα αγωνίστηκε την επική χρονιά των ομίλων και μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που σκόραρε το δεύτερο τέρμα της ομάδας στην ιστορική νίκη επί του ΠΑΟ στο Γ.Σ.Π., την 1η Οκτωβρίου 2008. Αποδεσμεύτηκε κακήν κακώς στο τέλος της χρονιάς και τον…πληρώνουμε ακόμα.

Το Γιώργο Παναγή τον παρακολουθούσε πολλά χρόνια ο Κετσπάγια και την κατάλληλη στιγμή – Ιανουάριος 2007 – κινήθηκε για την απόκτηση του. Από το νεαρό υπήρχαν πολλές προσδοκίες τόσο από τον Τιμούρ όσο και από τον κόσμο τις οποίες δεν κατάφερε να δικαιώσει. Αξέχαστο για όλους, μα ιδίως για εκείνον, θα μείνει το τέρμα που πέτυχε με απέναντι στην Ίντερ. Με το γκολ αυτό έγινε ο πρώτος Κύπριος που σκόραρε σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για λογαριασμό κυπριακής ομάδας. Έμεινε στην ομάδα μας για 2 ½ χρόνια, καθώς δέχθηκε δελεαστική πρόταση από την Ομόνοια.

Ακόμα μια πονεμένη ιστορία τερματοφύλακα αποτελεί ο Μαυροβούνιος Σρέτζιαν Μπλάζιτς, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι με την ευχή επιτέλους να βρούμε τον άγγελο φύλακα της εστίας μας. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ο Μπλάζιτς δέχθηκε τρία γελοία τέρματα στον επαναληπτικό με τους Γεωργιανούς της Ντίλα Γκόρι και απετέλεσε persona non-grata για τον κόσμο της ομάδας. Πέρσι τον Ιανουάριο παραχωρήθηκε με υποσχετική στην Νέα Σαλαμίνα, στην οποία συνεχίζει και φέτος με το καθεστώς όμως του ελεύθερου.

Ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης ήταν ο μικρός που έκανε άπαντες στις ακαδημίες να παραμιλούν  για τα κατορθώματα του και την εκτελεστική του δεινότητα. Σκόραρε κατά ριπάς και εώς εκ τούτου ο Κετσπάγια τον είχε να προπονείται με την πρώτη ομάδα δίνοντας αραιά και που κάποια λεπτά συμμετοχής. Παρέμεινε στην Ανόρθωση και μετά τον Κετσπάγια, ωστόσο κανείς δεν τον εμπιστεύτηκε δίνοντας τον συνεχώς δανεικό δεξιά κι αριστερά. Σήμερα, ο Μιντίκκης στην Νέα Σαλαμίνα αγωνίζεται στο αριστερό άκρο και μέχρι στιγμής πραγματοποιεί μια καλή χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ