Νέα Σαλαμίνα – Ανόρθωσις: Παραπαίαμε και τότε αλλά κερδίσαμε τους συμπολίτες (βίντεο)

Βαρωσιώτικο ντέρμπι σήμερα και εμείς θα πάρουμε τον χρόνο μια εικοσαετία και βάλε πίσω. Τον Δεκέμβριο του 1992, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωσις διασταύρωναν τα ξίφη τους. Η μεν Σαλαμίνα είχε πραγματοποιήσει εκπληκτικό ξεκίνημα και ήταν εκ των πρωτοπόρων, η δε Ανόρθωσις προσπαθούσε να κρατηθεί σε τροχιά διάκρισης έχοντας ήδη αλλάξει ένα προπονητή καθώς τον Γεωργιανό Βλάντιμιρ Κουτσάεφ, αντικατέστησε ο Σουηδός Λένανρτ Σόντερμπερκ.

Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε προβάδισμα με τον Πολωνό τον Βάλτσιακ μόλις στο 1΄. Στα επόμενα λεπτά η Σαλαμίνα βρήκε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της, ωστόσο συνάντησε απέναντι της τον Γκάβελη, ο οποίος είχε κατεβάσει τα ρολά. Η συνέχεια του ημιχρόνου ανήκε ολοκληρωτικά στην Ανόρθωση, της οποίας η πίεση καρποφόρησε στις καθυστερήσεις όταν ο Τιμούρ την έστρωσε στον Χάρη Χαραλάμπους και αυτός με βολίδα την κάρφωσε στα δίχτυα του μ. Γιαννάκη Ιωάνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας κατάφερε και πήρε προβάδισμα με τον Άντρο Παναγιώτου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τη σέντρα του Χάρη Χαραλάμπους. Στη συνέχεια, η Νέα Σαλαμίνα άσκησε πίεση στην ομάδα μας, ωστόσο η Μεγάλη Κυρία αμύνθηκε σωστά και κράτησε τη νίκη μέχρι τέλος. Μια νίκη η οποία μας κράτησε σε τροχιά διάκρισης όχι όμως για πολύ, καθώς με την έλευση του 1993 η Ανόρθωσις συνέχισε να παραπαίει αγωνιστικά, γεγονός που είχε φέρει και την απομάκρυνση του Σόντερμπεργκ δυο μήνες αργότερα.

Για την ομάδα μας αγωνίστηκαν οι: Γκάβελης. Α. Παναγιώτου, Α. Ιωάννου, Κάστανος, Παναγή, Τσαγγάρης (50′ Ππούνας), Κετσπάγια, Χαραλάμπους, Ασσιώτης, Κοστόφ, Ρίζος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ