Η παραδοχή

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Το είπε και ο Τιμούρ: οι μεγάλες ομάδες έχουν γίνει μικρομεσαίες… Και αντιλαμβάνεστε για ποια ομάδα το είπε αυτό, για την ομάδα μας. Μια κατάντια που μας βασανίζει την τελευταία πενταετία. Η κυρία των σαλονιών σε κοπελίτσα των λαγκαδιών.

Και όμως, το προσεχές παιχνίδι κυριολεκτικά χαρακτηρίζεται ντέρμπυ, με όλη τη σημασία της πολυχρησιμοποιημένης λέξης. Γιατί, μην γελιόμαστε, όταν την δεκαετία του ’90 και στις αρχές της νέας χιλιετίας ακούγαμε για το «βαρωσιώτικο ντέρμπυ», όλοι ξέραμε ότι δεν ήταν. Αν ασπαστούμε την αγγλικούρα αυτή που σημαίνει παιχνίδι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων, τότε δεν ήταν. Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη ομάδα, φόβος και τρόμος ολονών, επίδοξη πάντα πρωταθλήτρια. Η Σαλαμίνα, μια μικρομεσαία, πάλευε πάντα να διατηρηθεί πάνω από τους ουραγούς.

Και φτάσαμε στο σήμερα… Έχουν εξισορροπηθεί τα πράγματα. Πλέον, έχουμε γίνει ισάξιοι. Οι παίκτες μας δεν είναι καλύτεροι από τους δικούς τους και αυτοί κατεβαίνουν πλέον στο γήπεδο για… να μας κερδίσουν. Λογικό, αφού μπορούν.

Jack

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ