Ιδού η αποκαλυπτική επιστολή Στέλιου Χαραλάμπους

Η ιστοσελίδα «Ο Παρατηρητής», αποκαλύπτει την επιστολή του Στέλιου Χαραλάμπους προς τον πρόεδρο Χρίστο Πουλλαΐδη, για την οποία σας κάναμε λόγο προ ημερών. Η επιστολή, σύμφωνα με τον «Παρατηρητή», κοινοποιήθηκε και σε πενήντα περίπου παράγοντες που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη του «Παπαδόπουλος».

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με τη παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ στην επιστολή σας 15 Οκτωβρίου 2013 με θέμα τις οφειλές του Σωματείου ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ προς την Υπηρεσία Φ.Π.Α. κατά τα τη περίοδο από 01/06/2010 έως 28/02/2013, ύψους 722.000 ευρώ.

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας γνωστοποιήσω κάποια δεδομένα για να είναι γνωστά και σε σας: Η Διοίκηση στην οποία συμμετείχα, αυτή του κ. Κ. Κούσιου από την ημερομηνία που ανέλαβε την διοίκηση του Σωματείου δηλαδή στις 26 Μαΐου 2010, έθεσε εξ αρχής ως στόχο την οικονομική εξυγίανση του Σωματείου. Με προϋπολογισμό μεταγραφών στο ύψος των 800.000 ευρώ και με μειωμένο ποδοσφαιρικό προϋπολογισμό από πέραν των 500.000 ευρώ σε 300.000 μηνιαίως, συνειδητά αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε τη λογική “ξοδεύουμε λιγότερα από όσα εισπράττουμε’” με μοναδικό σκοπό την εξυγίανση των οικονομικών με την αποπληρωμή παλιών χρεών και υποχρεώσεων του Σωματείου.

Το ίδιο το Δ.Σ. εισέφερε πέραν των 800.000 ευρώ σε μια περίοδο έξι μηνών για να αρχίσουν να πληρώνονται δόσεις σε οφειλές, όπως το δάνειο της Κτηματικής το ύψος του οποίου μειώσαμε σημαντικά, προς τον κ. Ξενή Τουμάζου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ύψους 150.000 ευρώ, προς την GreenTech που παρέμεναν απλήρωτες από το 2008, μισθούς και bonuses ποδοσφαιριστών από την περίοδο του Champions League μέχρι και τον Μάιο του 2010, παλιές οφειλές κοινωνικών ασφαλίσεων και Φ.Π.Α., και πολλά άλλα τα οποία δεν θα αναφέρω ένα προς ένα, αλλά είναι εύκολο να τα εντοπίσετε από τους λογαριασμούς του Σωματείου που παραδώσαμε κατά την αποχώρηση μας.

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, κατά την Διοικητική μας θητεία ενσυνείδητα θυσιάσαμε την δόξα και τις ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες και επιτυχίες, η ορθότερα δεν τις θέσαμε ως προτεραιότητα μας, για την οικονομική εξυγίανση του Σωματείου που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούταν στην καταστροφή κάτι για το οποίο επανειλημμένα προειδοποιήσαμε. Παραλάβαμε χρέη της τάξης των 5.200.000 ευρώ περίπου και τον Δεκέμβριο του 2010 παραδώσαμε χρέη περίπου 3.800.000 ευρώ. Δρομολογήσαμε την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών προς το Φ.Π.Α., κοινωνικές ασφαλίσεις, κτηματική, και πολλούς πιστωτές, με πλάνο την δραστική μείωση τους κατά την περίοδο της θητείας μας. Διαγνώσαμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Σωματείου και ενημερώσαμε έγκαιρα τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας. Δυστυχώς όμως σε κάποιους δεν άρεσαν τέτοιες πολιτικές όπως δεν τους άρεσαν και οι αλήθειες.

Στις 28 Ιανουαρίου 2011, ένα μήνα μετά την αλλαγή της Διοίκησης, η τότε καινούργια Διοίκηση με Πρόεδρο τον κ. Κίκη Κωνσταντίνου και αναπληρωτή Πρόεδρο τον κ. Σάββα Κάκο επίσημα ανακοίνωσε ότι τα συνολικά χρέη του Σωματείου ανέρχονταν σε περίπου 1.900.000 ευρώ (παραλείποντας προφανώς να συμπεριλάβουν σωρεία οφειλών, φόρων, δανείων. Φ.ΓΙ.Α., κοινοτικές ασφαλίσεις κ.α.). Την συγκεκριμένη ανακοίνωση την διέψευσα προσωπικά στον Τύπο (εφημερίδα Πολίτης 09/02/2011 – Επισυνάπτεται Α) κλείνοντας τις δηλώσεις μου με την εξής φράση: “Ας πάψουμε να παραπλανούμε τον κόσμο μας και ας προσπαθήσουμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Σωματείου μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και στα καινούργια οικονομικά κριτήρια της UEFA, και ας μην δίνουμε την εντύπωση ότι μπορούμε και έχουμε περιθώρια για απερίσκεπτες οικονομικές σπατάλες”.

Για τις πιο πάνω δηλώσεις μου. η επίσημη απάντηση του Δ.Σ. ήρθε με δια χειρός επιστολή (Επισυνάπτεται Β) απειλώντας με προσωπικά για λήψη νομικών μέτρων εναντίον μου και διαγραφής μου από μέλος του Σωματείου μας.

κ. Πρόεδρε, η Διοίκηση Κ. Κούσιου μέσα σε μια περίοδο 6 μηνών, μείωσε τον ποδοσφαιρικό προϋπολογισμό κατά 40%. Μείωσε το συνολικό χρέος κατά 27%. και άφησε και παρακαταθήκη στους επόμενους, ανερχόμενα ταλέντα ποδοσφαιριστών, ένας εκ των οποίων ο Λαβόρδε όπου το σωματείο είχε έσοδα πέραν του 1.300.000 ευρώ. Δεν θα αναφερθώ στην διακοπή συμβολαίων όπως του Λίσιο, Φροντίνι, Αρκουέγιο και άλλων που αν συνέχιζαν την ποδοσφαιρική τους καριέρα στο Σωματείο μας σίγουρα τα πράγματα θα ήσαν πολύ διαφορετικά τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα.

Αναφέροντας όλα τα πιο πάνω, θεωρώ ότι η επιστολή σας είναι στοχευμένη σε λάθος άτομα. Είναι καιρός κάποια πράγματα να ειπωθούν ξεκάθαρα για να γνωρίζουν όλοι πως φτάσαμε σε αυτή την οικονομική κατάσταση και προ των φυλακών. Είναι καιρός τις απερισκεψίες ορισμένων να τις πληρώσουν αυτοί οι ίδιοι, οι ορισμένοι. Είναι καιρός να πάψουμε να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι και όλους σε ένα καζάνι. Είναι καιρός οι υπεύθυνοι, και μόνον αυτοί να λογοδοτήσουν. Όλοι αυτοί που έθεσαν τον πήχη πέραν των οικονομικών μας δυνατοτήτων, με απερίσκεπτα έξοδα και μεταγραφές, με χρήματα δανεικά και χρήματα που δεν υπήρχαν, με αχρείαστες και υπερβολικές μεταγραφές τόσο σε χρήμα όσο και σε ποσότητες, καθώς και όλοι αυτοί που από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Μάιο του 2013 αποφάσισαν τις 35 μεταγραφές (πολλές από αυτές με ποδοσφαιριστές που δεν εμφανίστηκαν ποτέ), την εκταμίευση όλων σχεδόν των εσόδων του Σωματείου για τα επόμενα 3 χρόνια, και ανέβασαν τα χρέη του Σωματείου από τα €3.800.000 στα πέραν των €13.000.000.

Σε όλους αυτούς θα έπρεπε να απευθύνεται η επιστολή σας και όχι σ’ αυτούς που επιτέλεσαν έργο και δεν νοιάστηκαν για προσωπική δόξα, αλλά καθόρισαν σαν πρωταρχικό τους στόχο και σκοπό το πραγματικό συμφέρον του Σωματείου μας με αυτογνωσία για το προσωπικό κόστος που θα είχαν. Προσωπικά, πάντοτε θα είμαι στο πλάι του Σωματείου μου με όποιο τρόπο μπορώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω και να ξεχάσω για την πολυσυζητημένη ενότητα και σύμπνοια τους ονομαζόμενους “Σωτήρες’’, αυτούς που έφεραν το μοναδικό απομεινάρι και στολίδι της σκλαβωμένης μας Πόλης στα πρόθυρα του γκρεμού.

Αναμένοντας τα μέτρα εξυγίανσης που εξαγγείλατε για το Σωματείου μας, την λεπτομερή ενημέρωση για το πού και από ποιους ξοδεύτηκαν ή καλύτερα κατασπαταλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια, και την απόδοση ευθυνών σε συγκεκριμένα άτομα για την σημερινή οικονομική μας κατάντια, παραμένω συνοδοιπόρος στις δύσκολες στιγμές που περνά το Σωματείο μας και στρατιώτης
στην οποιανδήποτε Διοίκηση που θέτει ως στόχους τις Αρχές, Αξίες και Θεσμούς του Ιστορικότερου Συλλόγου, καθώς και την Αυτοδύναμη Οικονομική του λειτουργία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ