Στην επιστολή του πρώην εκτελεστικού συμβούλου της ομάδας μας, Στέλιου Χαραλάμπους, προς τον πρόεδρο Χρίστο Πουλλαΐδη, γίνεται αναφορά σε παλαιότερη του επιστολή στην εφημερίδα «Πολίτης», με την οποία διέψευδε ότι τα χρέη ήταν μόλις €1.9 εκ. όπως ανακοίνωνε τότε η οικουμενική διοίκηση. Για την επιστολή αυτή μάλιστα – όπως αναφέρει – απειλήθηκε με νομικά μέτρα από το Σωματείο.

Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο τη συγκεκριμένη επιστολή, τη βρήκαμε και σας την παραθέτουμε:

«Αναφορικά με την ανακοίνωση των οικονομικών του Σωματείου στις 28 Ιανουαρίου 2011 και συγκεκριμένα στο πρώτο σημείωμα «Χρέη Σωματείου Ανόρθωσις Αμμοχώστου», στο οποίο γίνεται αναφορά σε μακροπρόθεσμα δάνεια που δημιουργήθηκαν πριν από το 2008 και είναι πληρωτέα με μικρές μηνιαίες δόσεις, έχω να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1. Συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα: Δάνειο 650.000 δημιουργήθηκε το 2006.

Πράγματι, το ποσό αυτό υπάρχει και υπήρχε από το 2006. Το αρχικό ποσό ήταν πολύ μικρότερο, αλλά λόγω απλήρωτων δόσεων έχει ανέβει σημαντικά. Εφόσον, όμως, είναι πληρωτέο με «μικρές μηνιαίες δόσεις», γιατί η μοναδική διοίκηση που κατάβαλε οποιανδήποτε δόση ήταν η προηγούμενή σας, τον Ιούλιο του 2010; Ποιος ήτανε ο λόγος που το δάνειο αυτό ήταν απλήρωτο από το 2006;

2. Πότε ήταν η τελευταία φορά που καταβλήθηκε οποιαδήποτε «μικρή πληρωτέα δόση» στο δάνειο που αναφέρεστε και ανέρχεται στις 195.519 ευρώ;

3. Διάφορα δάνεια 69.000!!! Αυτό το ποσό ήταν το ποσό που όφειλε το Σωματείο στην ΚΟΠ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2010.

4. Κτηματική: Στο δάνειο αυτό έγινε μια πληρωμή με τα έσοδα του Champions League και από τότε τίποτα. Φτάσαμε στα πρόθυρα ρήξης με τον χρηματοοικονομικό οργανισμό για να ξεκινήσουμε τον χειμώνα του 2010 να ξαναδιαπραγματευτούμε και να πληρώσουμε τις «μικρές πληρωτέες δόσεις».

5. Οι διάφοροι πιστωτές είχαν να παίρνουν 300.000 πριν από το 2008. Τέσσερις μόνο τέτοιοι παλιοί πιστωτές έχουν να παίρνουν πέραν των 700.000 και όλοι οι υπόλοιποι συνολικά 393.000 ευρώ. Στα πιο πάνω ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται οι 800.674 παλαιών χρεών που πληρώθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση.

Επιπρόσθετα στα πιο πάνω, δεν έχει γίνει ακόμη αναφορά στην αμαρτία Μέταλουργκ και στις 175.000 ευρώ, στον Χαλκάνορα, και πολλά άλλα, όπως το θέμα του Μίντεντορπ, του βοηθού του κλπ.

Ας πάψουμε να παραπλανούμε τον κόσμο μας και ας προσπαθήσουμε να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Σωματείου μας για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής και στα νέα οικονομικά κριτήρια της UEFA και ας μην δίνουμε την εντύπωση ότι μπορούμε και έχουμε περιθώρια για απερίσκεπτες οικονομικές σπατάλες».

Η ανακοίνωση του Σωματείου που πυροδότησε την επιστολή, ημερομηνίας 28/1/2011:

«Οι οφειλές του Σωματείου αποτελούνται από μακροπρόθεσμα δάνεια, τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από το 2008 και είναι πληρωτέα με μικρές μηνιαίες δόσεις, καθώς και οφειλές που αφορούν τα λειτουργικά έξοδα. Αυτές αναλύονται ως εξής:

1. Συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα: Δάνειο ευρώ 650.000 δημιουργήθηκε το έτος 2006 για έργα στα γήπεδα και εγκαταστάσεις

2. Χρηματοπιστωτικός οργανισμός Οφειλή ευρώ 200.000 δημιουργήθηκε το έτος 2000 για ανάγκες ποδοσφαιρικού τμήματος

3. Διάφορα δάνεια: 69.000

4. Δάνειο Κτηματικής ύψους ευρώ 750.000

5. Διάφοροι πιστωτές που δημιουργήθηκαν πριν από το 2008 για έργα ευρώ 300.000.

6. Επιπλέον το Σωματείο έχει διάφορες τρέχουσες υποχρεώσεις, που αφορούν τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος καθώς και τη συντήρηση των γηπέδων και εγκαταστάσεων.»

1 ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ