Η σημασία της νίκης

Νίκη. Λέξη που αγνοείται εδώ και 3 βδομάδες με την τελευταία φορά που ειπώθηκε, να ήταν όταν επιτεύχθηκε στο τελευταίο λεπτό κόντρα στο Παραλίμνι. Όπως και να ‘χει όμως, έχει την αξία της και ειδικά αυτή την βδομάδα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Με ενδεχόμενη νίκη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αναπτερώνονται οι ελπίδες της ομάδας για διάκριση αυτή την χρονιά. Μια χρονιά που περνά από χίλια μύρια κύματα και ο δρόμος είναι πολύ δύσβατος λόγω των οικονομικών δεδομένων.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, οι κινήσεις της διοίκησης για την εξεύρεση δυνατών χορηγών περνούν και από την αγωνιστική πορεία της ομάδας. Για την οποία, ευθύνη έχουν ο Ζόρζε Κόστα και οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν την ποδοσφαιρική ομάδα αυτού του σωματείου.

Σε περίπτωση νίκης την Κυριακή, η ομάδα ανοίγει θετικά τον κύκλο των 4 αγώνων που πρέπει να κερδηθούν πάση θυσία μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και θα την φέρουν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αναλόγως και από το τί θα πράξουν οι συνδιεκδικητές των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη – ως πρώτο στάδιο.

Επιπλέον, μια νίκη αν συνδυαστεί και με την ανάλογη καλή εμφάνιση θα ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και του κόσμου της ομάδας. Αυτό θα δώσει την ανάλογη δύναμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και θα βοηθήσει τη διοίκηση ως προς την οικονομική εκμετάλλευση του γεγονότος. Είναι πιο εύκολο να ανοιχτείς προς τον κόσμο όταν η ομάδα είναι στα πάνω της για οικονομική ενίσχυση, παρά όταν η ομάδα παραπαίει όπως τον τελευταίο μήνα.

Από την άλλη, ρίχνεις στο κανναβάτσο την ΑΕΚ που βλέπει τα όνειρά της να διαλύονται στο γήπεδο που έζησε την μεγαλύτερη στιγμη στην ιστορία της, με την πρόκριση της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η παρουσία του κόσμου θα είναι καταλυτικός παράγοντας. Μπορεί η Ανόρθωση να διέρχεται περίοδο παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης, αλλά ο κόσμος οφείλει να είναι στο πλευρό της και σε αυτό τον αγώνα και να την ωθήσει στην κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών. Τριών βαθμών που η σημασία τους πιθανώς να είναι πολύ περισσότερη από ένα συνηθισμένο τρίποντο. Η ήττα σε αυτό το παιχνίδι είναι απαγορευτική λέξη και γι’ αυτό διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και κόσμος πρέπει να δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους για την επίτευξη της νίκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ