Η κριτική των ποδοσφαιριστών με την Ένωση

Αντιμετωπίζοντας μια ομάδα όπως την Ένωση, με την εικόνα που παρουσιάζει, εντός έδρας, δεν θα έπρεπε να είχαμε παίχτη που να αποδώσει κάτω του μετρίου. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ας δούμε τους παίχτες αναλυτικά.

Μάριο Ντάνιελ Βέγκα: Ελάχιστες οι περιπτώσεις που κλήθηκε να επέμβει. Σε δυο απ’ αυτές δέχτηκε ισάριθμα γκολ, ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να του επιρρίψει ευθύνη για κάποιο απ’ αυτά.

Μάρκο Άντιτς: Γνώριζε ότι δεν πρέπει να δεχτεί κάρτα, ωστόσο μόλις στο 20′ κατόρθωσε να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι. Αμυντικά ήταν σοβαρός, ενώ κατάφερε να σερβίρει το 1-0 στον Αλέξα. Επιθετικά, δυστυχώς, δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα.

Βαλεντίνος Σιέλης: Πλήρωσε με αλλαγή την απερισκεψία του από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ. Θα μπορούσε ο Ζόρζε Κόστα να μην τον κάνει αλλαγή «σκοτώνοντάς» τον. Άλλωστε είδαμε τόσα και τόσα λάθη από αμυντικούς ως τώρα, οι οποίοι παραμένουν ακλόνητοι στην εντεκάδα. Ήταν γενικά καλός αμυντικά, προσπάθησε να δώσει και κάποιες βοήθειες επιθετικά χωρίς ιδιαίτερη τύχη.

Τζορτζ Γκάλαμαζ: Είναι εξαιρετικά αργός και όταν βρεθεί στο ένας εναντίον ενός εκτίθεται. Αυτό έγινε και στο 1-1. Δυστυχώς στα κεντρικά μπακ έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα.

savo fofana vsENP

Σάβο Παβίσεβιτς: Το γεγονός ότι δεν έχει δίπλα κάποιο παίχτη τον οποίο να εμπιστεύεται του στοιχίζει. Περιμένουμε περισσότερο από το Σάβο όταν παίρνει την μπάλα. Με τις τυφλές απομακρύνσεις και τις μακρινές μπαλιές δεν έχουμε πολλή τύχη. Κάποιος πρέπει να κουβαλήσει και την μπάλα προς τα μπρος.

Γρηγόρης Μάκος: Από τους παίχτες που επέπλευσαν αν όχι διακρίθηκαν. Ήταν παντού στο κέντρο, προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κόψει και να δώσει την μπάλα σωστά. Χρειάζεται όμως ακόμα ένα ποδοσφαιριστή δίπλα του. Ακόμα και με αντιπάλους επιπέδου Ένωσης είναι εμφανές το μοίρασμα της ομάδας στα δυο, πόσο μάλλον στα ντέρμπι.

IMG_1361

Νταν Αλέξα: Κάνει αυτό που προφανώς τον εντέλει ο προπονητής του. Χώνεται στην αντίπαλη περιοχή και καταφέρνει να σκοράρει. Ανασταλτικά ωστόσο δεν βοηθά το Μάκο και αυτό μας στοιχίζει. Κάπου ο Ζόρζε Κόστα πρέπει να βρει τις ισορροπίες στο κέντρο, να φέρει πιο πίσω τον Αλέξα διότι ούτε ο Ρουμάνος, ούτε ο Ελλαδίτης διακρίνονται για την ταχύτητά τους και βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Σότα Γκριγκαλασβίλι: Χρίστηκε σκόρερ ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή. Παθιασμένος, πεισματάρης, ακόμα κι όταν δεν του βγαίνουν οι φάσεις πολεμά και κυνηγά τις θεωρητικά χαμένες μπάλες. Τα στημένα του δεν είναι και ότι καλύτερο, ωστόσο σε ένα – δυο απ’ αυτά προς το τέλος του αγώνα θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, αν οι κυνηγοί μας ήταν εύστοχοι.

IMG_1304

Γκαουσού Φοφανά: Παίζει με πάθος και τσαμπουκά, σέρβιρε το γκολ στον Σότα, είναι παίχτης που τα δίνει όλα. Προφανώς υστερεί σε ποιότητα, αλλά με την αγωνιστικότητά του το εξισορροπεί. Πρέπει όμως να γίνει πιο ομαδικός και να ξέρει πότε να δώσει την πάσα.

Γιάννος Οκκάς: Προσπάθησε ο αρχηγός, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή αφού η Ένωση είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία της. Στο δεύτερο μέρος όταν η ομάδα χρειαζόταν φρεσκάρισμα, πέρασε εκτός για ν’ αφήσει τη θέση του σε πιο ξεκούραστα πόδια.

Ρομπέρτο Κολαούτι: Το να είναι πρώτος σκόρερ, δεν είναι αυτοσκοπός. Κακώς πήρε την μπάλα και πήγε να βαρέσει το πέναλτι, όταν μέσα στο γήπεδο ήταν ο εκτελεστής των πέναλτι Γκαρσία. Ο Κολαούτι ήταν ο δέκτης των περισσότερων μπαλιών από την άμυνα, προσπαθώντας με το κεφάλι να σπάσει την μπάλα δεξιά κι αριστερά. Μόνο που έτσι… δεν γίνεται δουλειά. Πάντως στο 1-0 έβαλε το… ποδάρι του, δίνοντας την μπάλα στον Άντιτς για να σεντράρει.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μπεν Σουσιάν: Η… αγαπημένη αλλαγή του Ζόρζε Κόστα προσπάθησε να δώσει πνοή στην επιθετική μας γραμμή. Έμπαινε στις φάσεις, ωστόσο δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που «έχει» την ατομική ενέργεια, μπορεί να μπουκάρει στην περιοχή, να αναστατώσει άμυνες κ.ο.κ.

Ανδρέας Αβραάμ: Αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, αντί του Σιέλη. Παρόλο που η θέση δεν του… πάει, δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά, ενώ προσπάθησε να δώσει βοήθειες και στο Φοφανά που αγωνιζόταν μπροστά του.

garcia vsENP

Γκονζάλο Γκαρσία: Απετέλεσε το λυτρωτή της ομάδας, καταφέρνοντας να σκοράρει το πέναλτι όταν η μπάλα «έκαιγε» στο 94΄. Ας ελπίσουμε ότι θα βοηθηθεί και ψυχολογικά απ’ το γκολ ώστε να ανεβάσει στροφές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ