Η κριτική των ποδοσφαιριστών με την ΑΕΚ

Λαμβάνοντας υπόψιν ολόκληρο το παιχνίδι κι όχι μόνο το δεύτερο ημίχρονο που είχαμε υποφερτή απόδοση, τότε μάλλον με την ισοφάριση απονεμήθηκε δικαιοσύνη. Αν δε, υπολογίσουμε τις κραυγαλέες ευκαιρίες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, τότε δεν θα ήταν υπερβολή ο ισχυρισμός ότι μπορούσαμε να χάναμε με 0-2 ή 0-3 και να τελείωνε ο παιχνίδι απ’ εκεί.

Ας δούμε τους ποδοσφαιριστές μας αναλυτικά:

Μάριο Βέγκα: Εξαιρετικός! Κατέβασε τα ρολά στο πρώτο μέρος όταν δεν υπήρχε κανείς παίχτης στο γήπεδο και έσωσε την εστία του τουλάχιστον 3 φορές από βέβαιη παραβίαση. Στο δεύτερο μέρος δεν χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη αν στο γκολ αφέθηκε ποδοσφαιριστής αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή.

Μάρκο Άντιτς: Πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα, άσχημο παιχνίδι, καθόλου μυαλό. Στο πρώτο μέρος ήταν τραγικός, στο δεύτερο ανέβηκε με την υπόλοιπη ομάδα και προσπάθησε μεν, αλλά…

Αντρέας Αβραάμ: Ποιό να κρίνουμε; Τον Αντρέα του πρώτου ή του δευτέρου μέρους; Στο πρώτο ημίχρονο που πιέστηκε πελαγοδρομούσε, ενώ σε 2-3 περιπτώσεις έδειξε ότι δεν ξέρει καν τη θέση, αφού επέτρεπε στον αντίπαλο επιθετικό να τον παρασύρει στην περιοχή και να μένει ο ακραίος αμαρκάριστος. Στο δεύτερο μέρος ήταν πάρα πολύ καλός, μετά από μια – δυο φάσεις απέκτησε αυτοπεποίθηση και συνέβαλε τα μέγιστα στο ανέβασμα της ομάδας. Μπορεί να κτίσει στην εμφάνιση του β΄ημιχρόνου; Ναι, αλλά όχι ως αριστερός ακραίος αμυντικός. Ο άνθρωπος είναι επιθετικός.

Σάβο Παβίσεβιτς: Κακό παιχνίδι από το Μαυροβούνιο και αυτή την αγωνιστική. Προσπάθησε αλλά ανεπιτυχώς. Πήγε να βγάλει και μπάλες μπροστά ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά οι επιλογές του ήταν κακές. Πού ήταν στο γκολ;

Πάολο Ζόρζε: Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που τον βλέπουμε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια. Ειδικά στον αέρα έδωσε αρκετές μονομαχίες. Ο απρόσεκτος τρόπος με τον οποίο παίζει όμως σε ορισμένες φάσεις, δεν αλλάζει.

Γρηγόρης Μάκος: Στο πρώτο ημίχρονο πελαγοδρομούσε, ενώ στο δεύτερο η κατάσταση ήταν κάπως καλύτερη. Δεν μπορεί όμως ούτε εμείς, ούτε αυτός να είναι ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις του. Υποτίθεται ήρθε για να δίνει το κάτι παραπάνω.

Νταν Αλέξα: Οι οδηγίες του στο πρώτο μέρος ήταν να μένει πιο πίσω και να βοηθά το Μάκο. Για κάποιο παράξενο λόγο ήταν τόσο πίσω όμως, που επέτρεπαν στους αντιπάλους να στήνουν αντίσκηνα έξω απ’ την περιοχή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε δίπλα στον Γκαρσία και τον βοήθησε να ανέβει. Πέραν αυτού, πολύ φτωχή η συνεισφορά του στο παιχνίδι, με τον Τράτο να του χαρίζεται σε ένα απαράδεκτο τάκλιν έξω απ’ το αντίπαλο τετράγωνο. Όσο κι αν προσπαθεί ο ΖΚ να του προσθέσει στοιχεία στο παιχνίδι του, δεν μπορείς να διδάξεις καινούρια κόλπα στο γέρικο σκυλί.

Γκονζάλο Γκαρσία: Στο πρώτο ημίχρονο δεν προσέξαμε αν ήταν στο γήπεδο. Στο δεύτερο ανέβηκε, βοήθησε την ομάδα αν και όχι αρκετά, αφού οι πλείστες μπαλιές ήταν γιόμες από πίσω προς τους ακραίους και τον Κολαούτι. Ευτυχώς κατάφερε να σκοράρει με περίτεχνο τρόπο. Απ’ εκεί και πέρα, ειδικά στα τελευταία λεπτά, δεν υπήρχε λόγος να είναι στο γήπεδο αφού μπάλα δεν κρατούσαμε και ο αντίπαλος έκανε αεροπορίες.

Γκαουσού Φοφανά: Βούλιαξε κι ο Φοφανά. Φάνηκε να είναι πολύ πίσω από προηγούμενες εμφανίσεις του, δεν είχε καλές τοποθετήσεις, ενώ όταν είχε παραδόξως οι συμπαίχτες του δεν του έδιναν την μπάλα. Είτε κατόπιν οδηγιών είτε όχι, επιστροφές δεν είχε και ο Αβραάμ πνιγόταν πίσω.

Τόνι Κάλβο: Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε παράπονο απ’ τον Κάλβο. Πλέον ξέρουμε τι να περιμένουμε, αυτό είναι το παιχνίδι του. Μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα, αλλά ας το πάρουμε απόφαση, δεν θα το κάνει.

Ρομπέρτο Κολαούτι: Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να χριστεί σκόρερ. Αυτό βέβαια δεν είναι αυτοσκοπός για μας, είναι όμως ως φαίνεται γι’ αυτόν. Ενώ θα μπορούσε με μια σωστή ασίστ να δώσει έτοιμο το 2-0, προτίμησε να προσθέσει άλλο ένα γκολ στη μάχη να βγει πρώτος σκόρερ. Όπως έκανε και με το Παραλίμνι εκτελώντας ανεπιτυχώς το πέναλτι. Έτσι συμπεριφέρονται οι μεγάλοι παίχτες; Αυτή είναι η πειθαρχία που υπάρχει στην ομάδα;

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Σότα Γκριγκαλασβίλι: Μάλλον κακώς έμεινε εκτός 11άδας και κακώς άργησε να μπει στο γήπεδο. Στον άξονα θα βοηθούσε περισσότερο μάλλον παρά στο αριστερό άκρο. Περιμέναμε να λειτουργήσει με περισσότερο μυαλό για να ροκανίσει τον χρόνο, αλλά… μπήκε κι αυτός στο κλίμα.

Μόσες Οχαγιόν: Αντί να μπει στο παιχνίδι και να έχει ως πρώτη έγνοια τα ανασταλτικά του καθήκοντα, είχε μάλλον τα επιθετικά. Δική του έμπνευση ή οδηγίες, δεν γνωρίζουμε.

Γιάννος Οκκάς: Από ένα ποδοσφαιριστή της εμπειρίας και της κλάσης του αρχηγού δεν θα ανέμενε κάποιος το λάθος απ’ το οποίο ξεκίνησε η φάση της ισοφάρισης. Προφανώς έγινε μια σειρά λαθών στην πορεία της φάσης, αλλά εκεί ήταν το ξεκίνημα. Μπήκε στο γήπεδο στο θέση του Κολαούτι που είχε κάνει την ίδια κουταμάρα 3 λεπτά προηγουμένως…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ